Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Dokumentumfilm készül Jodorowsky befuccsolt Dűne tervezetéről

2011.05.12. 22:21 koimbra 5 komment

Réges-régen a 70-es években Alejandro Jodorowsky szerette volna megfilmesíteni a Dűnét, H.R. Gigerrel és Jean Moebius Girauddal közösen tervezgették a produkciót. Frank Pavich azonban úgy döntött, hogy egy dokumentumfilmben mutatja be milyen is lett volna a chilei rendező alkotása, az alkotásban Jodorowsky, Giger és a többi, még életben lévő stábtag is megszólal.

 

"Nem a regény előtt tisztelegtem volna, hanem újra akartam alkotni. Nálam a Dűne nem Herberthez tartozott, úgy ahogy Don Quijote sem Cervanteshez vagy Edipo Esquilohoz. Az én Dűne változatomban a galaxis császára egy őrült lett volna, aki egy mesterségesen létrehozott aranybolygón élt volna, egy aranypalotában, aminek felépítése ellent mond a józan észnek.  A császár szimbiózisban élt volna egy robottal, a hasonlóság köztük olyan tökéletes volt, hogy az alattvalók soha nem tudtak, hogy egy hús-vér alak előtt vagy egy gép előtt állnak. " - mondta Jodorowsky, aki a fűszert egy kék drogként képzelte el, aminek tudata is van.

Címkék: miújság könyvből film dűne

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr862899454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A nép fia 2011.05.12. 22:54:59

Ezek alapján nem is baj, hogy nem csinált Dűne-filmet. Totál kiherélte volna, mint ahogy azt David Lynch is tette.

FayeFaye 2011.05.13. 00:21:37

Erre nagyon kivancsi vagyok, ez mindenkeppen a "milyen filmet finansziroznek, ha Trump gazdag lennek" listam tetejen van.

Nep fia: ugyanaz a csapat, akik ezen dolgoztak, geiger, moebius, es Dan o'bannon osszedobtak egy kis filmet, amit ugy hivtak star beast, de talan jobban ismered ugy, hogy Alien.

mr.roper 2011.05.13. 00:32:35

@A nép fia: valószínüleg ez a film teljesen más is lett volna mint a Lynch-féle verzió, de ahogy Jodorovsky-ról hallottam, egy perccel sem lett volna érdekfeszítőbb...:-))

vrango 2011.05.13. 08:36:58

Hát, szerintem sirály lett volna!!! :D
Én csak az El Topót láttam Jodorowskytól, és az elég betegre sikeredett - de legalább fantáziadús volt és volt benne önirónia:)

damoqles 2011.05.13. 10:40:51

Akárhogy is, egy élménnyel lettünk szegényebbek. Ilyen epikusan kiforgatott víziókra mindig vevő vagyok, főleg ha a fenti úriemberek kezéből kerül(t volna) ki.
süti beállítások módosítása