Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

UIP hírlevél

2011.08.30. 19:51 koimbra Szólj hozzá!

Helen Mirren nevetve táncolna a sírba

            Napjaink egyik legünnepeltebb színésznője, Oscart is nyert, 65 évesen megválasztották az Év Legjobb Testének, mégsem teljesen elégedett Helen Mirren. A sok drámai szerep után több vígjátékban szeretne játszani. – Úgy szoktam mondani, az ember akkor fejezi be szépen az életét, ha nevetve táncol a sírba – mondja a fanyar humoráról híres sztár.

            A színésznőre valóban ráfér egy vidám szerep, legújabb filmjében, Az adósságban ugyanis izraeli ügynököt alakít, akinek fiatal korában egy náci háborús bűnöst kellett elfognia jóval a világháború után, Kelet-Berlinben. A karakter minél hihetőbb megformálása érdekében Mirren ellátogatott az egykori buchenwaldi koncentrációs táborba is. – Át akartam érezni, milyen indulatok kavaroghatnak egy Moszad-ügynökben, akinek több hozzátartozóját is elpusztították a vészkorszakban – magyarázza a színésznő. – Az általam játszott Rachel Singer kemény nő, éppen ezért kerül be abba a titkos kommandóba, amelynek a náci tömeggyilkost kell elfognia. Csakhogy neki is vannak érzelmei, és éppen ebből lesz gond, miután a Birkenaui Sebészt sikerült elkapniuk…

            (The Debt – hazai bemutató: 2011. november 17.)

Ben Stiller az űrbe vágyik

            Örülne Ben Stiller, ha bekerülhetne a következő Star Trek-filmbe, még azt sem bánná, ha valamelyik űrlényt alakítaná, és nem lehetne felismerni a maszk alatt. Stiller ugyanis kiskamasz kora óta Star Trek-rajongó, és későbbi munkásságát végigkísérik a sorozatra és a filmekre történő utalások. Produkciós cége, a Red Hour Films például az eredeti tévésorozat egyik epizódjára utal, amelyben az idegen lények fellázadnak. Trópusi vihar című sikerfilmjében látható egy villanásnyi jelent az Arena című sorozatepizódból, Zoolander című vígjátékának főgonosza pedig a Mugatu nevet viseli – így hívnak egy idegen lényt a klasszikus Star Trek-sorozatban is. Ez még nem minden, A kábelbarát című filmjében több idézet is elhangzik az Amok Time című epizódból, és az egyik jelenetben a főhős ugyanebből a részből egy csatadalt is elzeng.

            Stillernek biztosan volt miről beszélgetnie Eddie Murphyvel legújabb közös filmjük forgatásán, mert ő is nagy Star Trek-rajongó, hajszál híján szerepelt a negyedik mozifilmben. Mostani együttműködésük gyümölcse a Hogyan lopjunk felhőkarcolót című akcióvígjáték, amelyben egyszerű melósok megleckéztetnek egy milliárdost, aki kifosztotta őket.

            (Tower Heist – hazai bemutató: 2011. november 10.)

            (Star Trek XII – hazai bemutató: 2012. augusztus)

Banderas rettegett Madonnától

            Csak most ismerte be Antonio Banderas, mennyire félt Madonnától, amikor pont húsz évvel ezelőtt az énekesnő megpróbálta kivetni rá a hálóját. – Egy vacsorán találkoztunk, és láttam rajta, hogy szeretne valamit – meséli a spanyol színész legújabb interjújában. – A bökkenő csak az volt, hogy akkor még egy kukkot sem értettem angolul. Nyomta-nyomta a szöveget, én meg zavartan pislogtam. A testbeszéde persze mindent elárult, de én nem akartam tőle semmit. Gondoltam: mit nyomul rám ez a nő? Túl magabiztos volt, túl híres, nem hiányzott nekem egy ilyen kaland, a saját kis karrieremet akartam építeni, ami addigra már kezdett beindulni. Aztán öt évvel később együtt dolgoztunk az Evitában. Addigra már rendben volt az egóm, ő meg úgy viselkedett, mintha mi sem történt volna, teljesen kollegiális lett a viszonyunk.

            Banderast legközelebb a Csizmás, a kandúrban láthatjuk – pontosabban a róla mintázott karaktert. Az eredeti változatban a hangját is kölcsönzi a daliás macseknek. A legnépszerűbb Shrek-karakter főszereplésével készült animációs produkció eredettörténet, azaz kiderül belőle, hogyan lett az árvaházban cseperedett Csizmásból félelmetes kardforgató.

            (Puss in Boots – hazai bemutató: 2011. december 1.)

Reese Witherspoonnak Brad Pitt háza kell

            Reese Witherspoon és férje, a magyar származárú Jim Toth alighanem megveszi Brad Pitt malibui házát, amelyet jutányos áron, 13,75 millió dollárért kínál jelenlegi tulajdonosa. Tothéknak azért is tetszik az ingatlan, mert saját tengerpartja van, ami remek játszótérül kínálkozik a színésznő előző házasságából származó gyermekei, Ava és Deacon számára.

            Brad Pitt hamarosan Magyarországra érkezik, hogy nálunk forgassa World War Z című új filmjének néhány jelenetét. A filmnek nemcsak egyik főszereplője, hanem producere is. A World War Z jó néhány magyar élőhalottat is felvonultat majd, mert a produkció hazai statisztákat is foglalkoztatni fog.

            (World War Z – hazai bemutató: 2013. január) 

Címkék: hírlevél miújság uip

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr653191385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása