Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Grahame-Smith írja a Beetlejuice remake-jét

2011.09.06. 21:18 koimbra 9 komment

Seth Grahame-Smith két éves szerződést kötött a Warnerrel, elsőként rögtön a Beetlejuice forgatókönyvének ugrott neki. Tim Burton 1988-ban mutatta be az eredeti filmet, a készítők nem remake-ben gondolkodnak, hanem a régi alkotás történetét gondolják újra. Persze, nyilván próbálnak magyarázkodni, de ez mit sem változtat azon a tényen, hogy remake lesz. 

Grahame-Smith tollából származik a Büszkeség és balítélet meg a zombik (Pride and Prejudice and Zombies) és az Abraham Lincoln: Vampire Hunter regény, mindkettőből film fog készülni. Utóbbi Timur Bekmambetov vezénylete alatt forgott le és már javában az utómunkálatokat végzik rajta. Burton producerként egyengette a film útját, ráadásul a szerzőt kérte fel, hogy írja meg a Dark Shadows szkriptjét. Bizonyára volt idejük beszélni a Beetlejuice remake-ről és Burton áldását adhatta rá.

A 88-as film tartalma: Barbara és Adam Maitland haláluk után a saját házukban találják magukat szellemként. Időszakos nyugalmukat megzavarja egy yuppie család beköltözése. Mivel Maitland-ék túl kedvesek szellemnek, minden igyekezetük az új jövevények megrémítésére hiábavalónak bizonyul...

Címkék: remake miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr323207537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mese92 2011.09.06. 23:07:13

Pont a napokban jutott eszembe, hogy ez milyen jó kis film, aztán az is, hogy mégis milyen kevesen ismerik. Lehet nem is olyan rossz ötlet a remake. Ha valakit megfog, majd úgyis utána jár a réginek is, ami Michael Keaton miatt igazán jó szórakozás.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.09.07. 09:22:14

nahamár itt le is írtad, hogy nem remake lesz, hanem újragondolás, reboot akkor megkérdezem, hogy ugyan mi a fene a különbség szerintetek, és példákkal légyszi, hogy megértsem.

L'Angelus 2011.09.07. 09:35:57

Szeretkeztetőgépek! Cseszésre kényszerítik az összes horrort és más kategóriájú filmeket, hogy sajtoljanak, kaparintsanak és rágjanak újabb zöld hasúkat a görénybárói Hollywood-ban! Aki mégegyszer egy jó film remake-jével áll elő, annak azt üzenem, hogy: "Gebedj meg, dögölj meg, és okádj nagyokat!!!"

Spawn85 2011.09.07. 11:14:14

Az eredeti film hatalmas. Michael Keaton szerintem óriásit játszik benne.

@doggfather: A remake szerintem az, amikor egy régi filmet szinte egy az egyben leforgatnak újra. Persze lehet kicsit változtatnak a sztorin, meg a szereplők is nyilván mások.

A reboot viszont valami olyasmi, amikor egy már létező franchise-t egyszer csak hirtelen újra kezdenek az elejétől.
(Erre jó példa pl. A Fantasztikus Négyes, amiből már volt ugyan két film, de most mégis újra kezdik az egészet az elejétől, csak más szereplőkkel. De akár szerintem az új Pókember filmet is lehet reboot-nak nevezni.)
De a "Batman Begins" is reboot volt pl., hiszen az sem vette figyelembe a korábbi Batman filmeket, hanem teljesen új úton indult el egészen az alapoktól.

Én legalábbis valahogy így értelmezem a kettő közti különbséget.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.09.07. 14:04:47

@Spawn85: hát ez az, azt írod a remake-nél, hogy lehet kicsit változtatnak a szereplőkön, meg a sztorin.
A reboot nál is ezt csinálják.

Szerintem max a változtatás mértékében van különbség.

A nép fia 2011.09.07. 15:33:45

@Mese92: Pont 3 napja ezen aludtam el. Hát ez valami rém unalmas egy film! Kb. annyira emlékszem, hogy új lakók költöznek be. Aztán... pff... végefőcím. Sajnos Michael sem menti meg, pedig őt szeresssük! :-D

Mese92 2011.09.07. 21:10:30

@A nép fia: Iggen, valóban kissé uncsi film (a gyerekeknek készült rajzfilm sorozat sokkal jobb, komolyan mondom) főleg csak Michael Keaton pillanatai miatt jó, na meg a fiatal Winona Ryder. Az a nő egyszerűen gyönyörű nő és nagyon szexi fiatal lány volt a Beetlejuice-ban (pl. az Ollókezű Edwardban is). A család édesanyját pedig Kevin anyja játssza a Reszkessetek betörők!-ből :D

nemecsek ernő áruló 2011.09.09. 10:38:38

@doggfather: A remake követi az eredeti film szellemiségét, annak gyakorlatilag egy modernizált, de még ugyanarról szóló, ugyanazokat a konfliktusokat feldolgozó film. Példa: Psycho Anne Heche-el.

A reboot ellenben újragondolása a dolgoknak, az alapvető ötlet egyezik, de teljesen más úton, más látványvilággal, más típusú konfliktusokkal alapból őjra építi a filmet. Példa: Batman, Fantastic4

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.09.09. 11:14:10

@nemecsek ernő áruló: ez a magyarázat egész jó, és szerintem is fedi a valóságot.

Köszi.
süti beállítások módosítása