Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

UIP hírlevél

2011.09.20. 21:36 koimbra Szólj hozzá!

Eddie Murphyn megnyomták a Reset gombot


            Kétszáz százalékon fog teljesíteni Eddie Murphy az Oscar-gála házigazdájaként, mert tudja, hogy aligha lesz még egy ekkora dobása. A hajdan Hollywood első számú komikusának számító színész a nagy visszatérésre készül: azt ígéri, olyan one man show-t fog nyomni február 26-án, hogy világszerte behorpadnak a képernyők. – Továbbra is ő napjaink legnagyobb komikusa, csak ez valahogy kiment a köztudatból – mondja Brett Ratner, az Oscar-gála producere, aki nem mellesleg Murphy legújabb filmjének elkészítésénél is bábáskodott. – Sokat gondolkoztam azon, milyen legyen az új Oscar-show. Többször is bevált, hogy két sztár interakciójára építjük a műsort, de szerintem most érdemes visszatérni a gyökerekhez: legyen egyetlen komikus, aki kiáll, vállára veszi az egész cirkuszt, és végigcipeli. Biztos vagyok benne, hogy Eddie a tökéletes választás.

            Ratner a Hogyan lopjunk felhőkarcolót producereként szeretett bele – újra – Eddie Murphybe, aki ebben a bűnügyi akcióvígjátékban hasonló rokonszenves svihákot alakít, mint legnagyobb sikereiben, a 48 órában vagy a Beverly Hills-i zsaru sorozatban. A film másik sztárja, Ben Stiller úgy jellemzi a produkciót, hogy bizonyos távolságról, fél szemmel hunyorítva az Ocean’s Eleven-filmek radikális proletár változatának tekinthető, amennyiben nem Armaniba bújt elit bűnözők, hanem overallos kétkezi dolgozók szívatnak meg egy elvetemült milliárdost.

            (Tower Heist – hazai bemutató: 2011. november 10.)

Kristen Stewart: Nincs egy rongyom, amit fölvegyek!

            Körülrajongott sztár, rendszeresen a legszexibb celebek listáinak élén tanyázik, mégis úgy érzi Kristen Stewart, nincs megfelelő ízlése ahhoz, hogy stílusosan öltözködjön. – Farmerban-pólóban jól érzem magam, mint bármelyik korombeli normális csaj, de a dizájnercuccoktól kiütést kapok – panaszkodik a fiatal színésznő. – Vannak persze korszakaim, amikor valami megtetszik, de pár nappal később már rosszul vagyok tőle. Miért várják el, hogy egy színésznő divatikon is legyen?

            Kristen jelenleg Londonban forgatja a Snow White and the Huntsman című Hófehérke-adaptációt, és ha már a brit fővárosban tartózkodik, ellátogatott a Londoni Divathétre is, ahol különösen egy dolog tetszett neki. – Itt békén hagyják az embert, el lehet vegyülni, nem fut utánam egy csomó sikoltozó tini, mint Los Angelesben. Jókat bambultam, majdnem vettem pár márkás darabot is, de aztán inkább elmentem egy turiba, és beszereztem egy szatyorra való farmert, úgyis csak ezeket fogom hordani.

            Kristen legújabb filmje, a Snow White and the Huntsman modern Hófehérke-adaptáció, amelyben az ifjú hősnő harcos amazon, a gonosz királynő (Charlize Theron) pedig leginkább egy sorozatgyilkosra hasonlít.

            (Snow White and the Huntsman – hazai bemutató: 2012. május)

 Edward Norton hajnalban megy vacsorázni

            Megkezdődött a The Bourne Legacy forgatása, amely a népszerű és már nem amnéziás túlélőművészről szóló filmek negyedik darabja. A rajongóknak némi szomorúságot okozhat, hogy mostantól nem Matt Damon, hanem Jeremy Renner a főszereplő, viszont Rachel Weisz és Edward Norton is erősíti a stábot. Az a producerek alapkövetelése volt, hogy a CIA öreg rókái, azaz a Joan Allen és Scott Glenn által alakított figurák is visszatérjenek. Nortonnak jutott a megtisztelő feladat, hogy a film első forgatási napján hajnalban megkezdje a munkát. Meg nem erősített hírek szerint ő alakítja a főgonoszt.

            Mint a szemtanúk beszámoltak róla, Norton hajnali fél hatkor a történet szerint vacsorázni érkezett a Long Island-i (New York City) Express Diner nevű üzemegységbe, amely a környékbeliek kedvenc kajálóhelye (finom ízek, szolid árak). További információ nem áll rendelkezésre, mert a környéket hermetikusan lezárták.

            (The Bourne Legacy – hazai bemutató: 2012. szeptember)

A homofóbia ellen küzdő Cohen legyőzte a fejre esett asszonyt

            A Los Angeles-i bíróság elutasította annak az asszonynak a keresetét, aki beperelte Sacha Baron Cohent, amiért a Brüno című film forgatásán megbotlott és a fejére esett. A népszerű brit komikus azért győzött, mert a bíróság úgy értékelte, hogy az incidens idején Cohen a szólásszabadsághoz való jogát gyakorolta, és ez érvényteleníti az asszony keresetét, aki meg akarta akadályozni a forgatás folytatását.

            Richelle Olson még 2009 nyarán perelte be Cohent, miután egy jótékonysági bingójátékon dulakodásba keveredett a komikussal és stábjával. Az asszony elesett, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy hónapokig bottal kellett járnia. Ms. Olson korábban engedélyezte, hogy a komikus és stábja a bingósorsoláson spontán módon forgasson, ám tiltakozni kezdett, amikor Cohen a kihúzott számokat a filmben játszott meleg karakter párkapcsolataival hozta összefüggésbe. A bíróság az ítélet indoklásában hangsúlyozta, hogy Cohen az adott jelenetben a homofóbiát és a melegekkel kapcsolatos sztereotípiákat kommentálta, ezért cselekménye a szólásszabadságról szóló törvény védelme alatt áll. Az inkriminált jelenet egyébként végül nem került be a Brüno című filmbe.

              Cohen bizonyára szintén szélsőséges indulatokat vált majd ki következő filmjével: a The Dictator nagy vonalakban Szaddám Husszein 2000-ben publikált allegorikus regénye alapján készült, hőse egy uralkodó, aki egyszerre akarja elnyerni szíve hölgye és népe imádatát. A CIA szerint az álnéven megjelent romantikus-politikus regényt nem maga az öt éve kivégzett tömeggyilkos írta, hanem több iraki irodalmár, akiket a diktátor személyesen instruált.

            (The Dictator – hazai bemutató: 2012. május)

Címkék: hírlevél uip

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr943242119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása