Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Suszter, szabó, baka, kém poszter

2011.09.27. 11:06 koimbra 5 komment

A toplista élén nyitott az Egyesült Királyságban a John le Carré Árulás című világhírű regénye alapján készült Tinker, Taylor, Soldier, Spy című thriller, s ezzel minden idők harmadik legerősebb szeptember eleji  mozibemutatójának  bizonyult a szigetországban. A Gary Oldman, Colin Firth, Tom Hardy, John Hurt, Toby Jones és Mark Strong főszereplésével készült Oscar-gyanús alkotás az AGA Média és a Ristretto Distribution közös forgalmazásában SUSZTER, SZABÓ, BAKA, KÉM címmel 2012. januárjában kerül a hazai mozikba.

John le Carré világhírű, Árulás című bestsellerének filmadaptációját, a Suszter, szabó, baka, kém-et  a Working Title gondozásában a svéd Tomas Alfredson rendezte, akinek előző filmje, a kultikussá vált Engedj be! volt. A forgatókönyvet Bridget O'Connor és Peter Straughan (Kecskebűvölők, Mrs. Ratcliffe forradalma, 66) csapata készítette. A Gary Oldman, Colin Firth, Tom Hardy, John Hurt, Toby Jones és Mark Strong főszereplésével készült film a hidegháború idején játszódik.

A hajdani kémet, az elképesztő intelligenciájú George Smileyt (Gary Oldman) visszahívják az angol hírszerzéshez. Úgy tűnik, kettős ügynök, ún. vakond vette be magát a Körönd kódnevű székhelyük falai közé, hogy Angliát végső veszélybe sodorva, a szovjetek számára kémkedjen – tehát leleplezése mindennél fontosabb. Smiley a múlt és jelen hihetetlenül kusza és rejtélyekkel teli eseményei között kutatva próbál tényekre találni. Elrejtett dossziék, szétzúzott életek szégyellt emlékei, halálosan veszélyes kémek alkotják munkája gerincét mindaddig, míg egy kiugrott ügynök, Ricki Tarr (Tom Hardy) fel nem tűnik. Ahogy segítségével egyre több tény tárul Smiley elé, egyre tisztábban látja az élet-halálra menő kémjátszmák és a játékosok mozgatórugóit. Végül az áruló portréja is egyre élesebbé válik...

A részben Budapesten forgatott SUSZTER, SZABÓ, BAKA, KÉM című filmről John le Carré maga így vélekedik: „Alfredson mozija nagyszerűen működik, elvisz a regény karaktereinek olyan mélységeibe, ahová 32 évvel ezelőtt nem jutottam el.” Az Oscar-gyanús alkotás az AGA Média és a Ristretto Distribution közös forgalmazásában SUSZTER, SZABÓ, BAKA, KÉM címmel 2012. januárjában kerül a hazai mozikba.

Címkék: poszter könyvből film tinker tailor soldier spy

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr333259779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Twix · http://fogalmam.blog.hu/ 2011.09.27. 11:20:31

Január... Amikor elkezdtem olvasni, felcsillant a szemem, de már az első bekezdés vége teljesen lehangolt. Azért jobb később, mint soha.

Fecniii 2011.09.27. 13:39:50

Imádom Oldmant örülök hogy végre van egy ilyen jó kis Oscar gyanús főszerepe. Megérdemelne egy Oscart!

KatonaAndré 2011.09.27. 18:38:56

Nem kicsit érdemelné már meg azt az Oscart, bár nem vagyok biztos benne, hogy befér majd a kategóriába. Nagyon kemény az idei mezőny. DiCaprio, Clooney, Pitt, Gosling, Fassbender, Dujardin. Nem tudom, kit hagynék ki.

Andor voltam
www.andoroscar.blogspot.com

Fatal Error! System Halted! 2011.09.27. 22:50:51

Szerintem maradhattak volna a könyv eredeti magyar címénél.

De ha már ez, akkor a Tinkerből hogy lett suszter?
süti beállítások módosítása