Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Isaac lesz a főszereplő Coenék folk filmjében

2011.10.14. 12:03 koimbra 4 komment

A Coen testvérek életük legnagyobb sikerét aratták A félszeművel (True Grit), következő alkotásukhoz 2012 elején látnak hozzá. Ezúttal a folk világába nyerünk betekintést, a történet most még ugyan nem ismert, de azt tudni lehet, hogy Dave van Ronk életéből merítenek, még az életrajzi könyvét is felhasználják, de elvileg nem az énekes életét fogják elmesélni. Coenék filmjükhöz meglelték a megfelelő főszereplőt Oscar Isaac személyében.

A színész Ridley Scott két rendezésében is felbukkant, de a Robin Hoodon és a Hazugságok hálóján (Body of Lies) kívül láthattuk Alejandro Amenábár Agorájában, a Nicolas Winding Refn által készített Drive-ban is és Tony Gilroy őt szerette volna a The Bourne Lagacy-ba, de Jeremy Renner kiütötte a nyeregből.

"Van Ronk  nagy szerepet játszott a 60-as évek akusztikus folk újjászületésének, ami újra felpezsdítette a kávéházak életét. Rengeteg feltörekvő fiatalt karolt fel és támogatta őket, többek között barátságot ápolt Tom Paxtonnal, Bob Dylannal és Ramblin Jack Elliottal. Coenék dokumentarista-stílusban szeretnék leforgatni a filmet."

Címkék: miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr573302486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alex Mahone 2011.10.14. 14:43:18

"...életük legnagyobb sikerét aratták A félszeművel..."
Azért ez - annak tükrében, hogy A Nagy Lebowskit is ők csinálták - elárul valamit a közízlésről.

Shyllard 2011.10.14. 15:55:18

Isaac jó színész nagyon, de nem nagyon tudom elképzelni, h Coen-ék mit kezdenek ezzel a filmmel.
@Alex Mahone: Nem tudom mi bajod volt a Félszeművel, abszolút rendben volt vele minden, A Nagy Lebowski-val összehasonlítani meg sztem egyenesen baromság, hiszen az utóbbinak teljesen más a történetvezetése, sztorija meg ott nem is az a lényeg, mint a Félszeműben. Hamár összehasonlítjuk a kettőt, sztem is az utóbbi volt a jobb, főleg mert mostanában eléggé kihalófélben volt a western műfaj és mégis nagyon jó, cool film lett belőle.

asz0089 2011.10.15. 09:09:55

Coenék minden filmje mocskos jó. :) Nem véletlenül a kedvenceim. Egy filmjüket tudom kritizálni, ez pedig a Kegyetlen Bánásmód. A többit baromi sok alkalommal láttam, s újra és újra élvezem azt. a NCfOM a kedvenc. És minden új filmjüket úgy várom, mint a messiást. Mellesleg elmondható a honi mozikról ez is, hogy csak azokat a filmjeiket mutatják be, ahol sok a híres szereplő. Az A Serious Man bármennyire is zseniális film, csak a művészmozikig jutott el.
Még-még jó sok Coen tesók filmet! :)

Alex Mahone 2011.10.15. 11:20:40

@Shyllard: nem lehet összehasonlítani? De igen. A Félszemű egy vontatott, sótlan és unalmas förmedvény, míg A Nagy Lebowski - szerintem - egy filmtörténeti remekmű. Kontrasztban állnak, és ez itt az összehasonlítási alap.
süti beállítások módosítása