Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

David Yates rendezi az Alan Turing filmet?

2011.11.15. 10:53 koimbra Szólj hozzá!

Október első felében derült ki, hogy a Warnernek irtózatosan tetszett a Graham Moore által papírra vetett Alan Turing matematikusról szóló forgatókönyv és a stúdió fejesei mihamarabb szeretnék beizzítani a forgatást. Ron Howard érdeklődését fejezte ki a projekt iránt, de mivel eléggé elfoglalt a Warner inkább David Yatest próbálja beleültetni a rendezői székbe. A legutóbbi Harry Potter filmek direktorának az asztalán ugyan van már néhány tervezet (pl. a Doctor Who mozifilm), de ezek egyike sincs még olyan állapotban, hogy hozzá lehessen kezdeni a munkálatokhoz, így talán Yates is beadja a derekát. Az The Imitation Game címre keresztelt filmben Leonardo DiCaprio lehetne a főszereplő, legalábbis most így fest a helyzet.

Alan Mathison Turing brit matematikus, a modern számítógéptudomány egyik atyja. Nagy hatással volt az algoritmus és a számítógépes adatfeldolgozás hivatalos koncepciójának kidolgozására az általa feltalált Turing-gép. Szabályba foglalta a ma már széles körben elfogadott Church–Turing-tézist, ami alapján tudniillik minden más számítási modell és más gyakorlati számítási modell azonos a Turing-géppel vagy annak egy részegységével. A II. világháború alatt sikeres erőfeszítéseket tett a német rejtjelkódok feltörésére. A háború után az egyik legkorábbi digitális számítógépen dolgozott, és később közreadott egy provokatív írást, a gondolatébresztő „Tudnak a gépek gondolkodni?” címűt. (wikipedia)

Címkék: miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr193384277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása