Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Két kép A nagy Gatsbyből

2011.12.13. 20:09 koimbra 2 komment

Évekkel ezelőtt Oliver Stone kacérkodott azzal, hogy megrendezi F. Scott Fitzgerald 1925-ben kiadott regényének, A nagy Gatsbynek a filmváltozatát. A rendező Colin Farrellt akarta a főszerepre, ám 2008 decemberében már Baz Luhrmann kezébe került a gyeplő. Ám ő először az Ausztrália kalandfilmet dirigálta le, ami Amerikában súlyos bukta volt. 2011 elején Luhrmannban kétségek merültek fel, megpendítette, hogy elképzelhető, hogy mégsem fogja leforgatni a filmet, ám sikerült a projekt mellett marasztalni. A film főbb szerepeire Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan és Tobey Maguire szerződhetett le, Isla Fisher, Jason Clarke és Gemma Ward szintén a szereplőgárdát erősíti.

A történet szerint Nick Carraway (Maguire) az amerikai álmot üldözve 1922-ben New Yorkba költözik, amit éppen a laza erkölcsök, a csempészek és a jazz uralnak. Nick Jay Gatsby (DiCaprio) milliomos szomszédja lesz és szerelmes lesz Daisy-be (Mulligan). Csakhogy a lányhoz úgy kerülhet közelebb, ha pénzt szerez, ezért bevállalja, hogy részt vesz Jay kétes és gyanús üzleteiben, így végre egyre több és több dollár kerül zsebébe. Ám a szeretett nő férjhez megy Tom Buchananhoz, a veszettül gazdag és durván befolyásos fickóhoz, ennek ellenére továbbra sem adja fel, mindent megtesz, hogy övé legyen a nő.

 

Címkék: képben könyvből film a nagy gatsby

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr323461239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása