Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

TOP 10 mozis fegyverek

2012.01.21. 17:30 BeniMan 106 komment

Különleges lesz a mai TOP 10 rovatunk ugyanis ForgerON kollega ötlete alapján összefogtunk és ketten összeszedtük a filmes világ legemlékezetesebb fegyvereit. Se szeri se száma a fegyvereknek, amik felbukkantak a filmekben. Kardok, pisztolyok, lézerfegyverek. Arra vállalkoztunk, hogy a 10 legemlékezetesebbet összeszedjük és listába foglaljuk. Persze ez csak a mi listánk. A lista szubjektív! Szerintetek melyik a legemlékezetesebb filmes fegyver? Melyik fegyver maradt le a listáról? A Ti TOP 10 listátok hogy néz ki? A kommentekben lehet vitázni!

 

10. Wyatt Earp Colt Buntline-je

A vadnyugat leggyorsabb kezű és legismertebb párbajhőse Wyatt Earp. Lawrence Kasdan 1994-es filmjében Kevin Costner játszotta a vadnyugat legismertebb sheriffjét. Wayt Earp egy Colt Buntline-el tett igazságot és soha nem hibázott. Méltán rettegte minden cowboy a fegyverét.

 

9. J ügynök első fegyvere a Zajos Tücsök

J ügynök csak tücsökpöcsnek nevezi, és lenézi a viccesen apró fegyvert. A maroknyi pisztoly tűre emlékeztető csöve még jobban hihetetlenné teszi, hogy bármilyen pusztításra is alkalmas lenne. J véleménye azonnal megváltozik miután a falnak vágódik az elsütést követően. Megittasulva az élménytől kedve szottyan a lövöldözéshez, de minden lövés után métereket repül hátra.

 

 

8.Terminátor Minigun-ja

Ez a fegyver egyszerűen brutális, egy kolosszális kézi ágyú. Tökéletes társ az olyan tökös macsók számára, mint a Terminátor. A kegyetlen pusztításra képes szörnyeteggel többször szó szerint kivágja magát a szorult helyzetből, és fordít az erőviszonyokon. Amint elkezdi a 6 csövű forgótár okádni magából a golyókat, nincs, ami megállíthatná Terminátort.

 

7. Dredd Bíró Törvénytevője

A jövő rendőrei, a Bírák elsődleges fegvere. A Dredd feladata az ítélkezés, a Törvénytevő pedig megfelelő eszköz az erőszakos ellenszegülők lerendezésére. Különböző speciális tüzelési beállítássokkal rendelkezik, mint dupla tűzerő, gyorstüzelés, páncéltörés, mégis a legjobb tulajdonsága a hangvezérléssel szabályozható rendszer. A DNS érzékelővel felszerelt markolat meggátolja, hogy a tulajdonosán kívül más használja a különleges pisztolyt, sokkolja az illetéktelen birtoklót.

 
 

6. James Bond Walter PPK pisztolya

James Bond minden idők egyik legnépszerűbb akciófilm hőse. Filmjeit több mint kétmilliárd néző látta. Elegáns, vonzó, minden nő álmainak netovábbja. James Bond a 60-as évek elején hódította meg a filmvásznakat, ügyes kütyüjei folyton változtak de egy valami mindig megmaradt, ez pedig a pisztolya egy Walter PPK 9 mm-es pisztoly.

 

5. Robotzsaru Auto 9-es pisztolya 

Minden rendőrnek dukál a pisztoly, s ez alól Detroit védőangyala, Robotzsaru sem kivétel. A félig emberré, félig géppé változott Murphy-nek az Auto 9 elnevezésű pisztolyt lett a fő fegyvere, amely legalább annyira impozáns, mint Piszkos Harry-nek a 44-es Magnum. Robotzsaru olyan stílusosan kapja elő combjából és forgatja a stukkert, mint egy cowboy.

 

4. A Hattori Hanzo által készített szamuráj kard

A Kill Bill első részében egy jelenetben felbukkan egy titokzatos japán kardkészítő mester, Hattori Hanzo ("az okinawai ember"), aki rövid unszolás után elkészíti a menyasszonynak azt a hihetetlenül erős és éles szamurájkardot (katanát), amellyel bosszút akar állni gyilkosán, Billen. A kard elkészítése egy hónapig tart, s ezzel Hattori Hanzo megszegi 28 éve tett esküjét, miszerint soha többé nem készít "something that kills people" (valamit, ami embereket öl). De mivel Bill valamikor az ő tanítványa volt, s látja a menyasszony eltökéltségét, teljesíti a kérését, és átadja neki a kardot, ezekkel a szavakkal: "I can tell you with no ego, this is my finest sword. If on your journey, you should encounter God, God will be cut." (Szerénytelenség nélkül mondhatom, ez a legjobb kardom. Utad során, akár ha Istennel is találkozol, ez a kard őt is megsebzi.)

 

3. Indiana Jones ostora

Több tucatszor húzta ki a jó Indyt a slamasztikából az ostora, amely elengedhetetlen tartozéka a régészprofesszornak. Még gyerekként kedvelte meg ezt a fegyvert a Dr. Jones amikor egy cirkuszi kocsiba esve ezzel tartotta magától távol a megvadult oroszlánt. Azóta pedig elengedhetetlen fegyvere a nácik, szovjetek és az őrült hinduk elleni harcban.

 

2. Piszkos Harry 44-es Magnumja, a Smith & Wesson 29-es modellje

Tudom, mire gondolsz. Hatot lőttem, vagy csak ötöt? Őszintén, a nagy hajcihőben magam sem számoltam. De mivel ez egy 44-es Magnum, a legerősebb lőfegyver és simán szétrepítheti a fejedet, biztosan az jár most a fejedben: „Szerencsés napom van?” Talán a legnépszerűbb fegyver amiről mindenki hallott már. Harry Callahan karaktere népszerűsítette azt a bizonyos 44-es Magnumot, amit ő használt a bűnözők leterítésére. A film növelte a kézifegyver eladását és még napjainkban is, több évvel a film után az egyik legnépszerűbb fegyvertípus.

 

1. A Jedik fénykardja

A kard mindig stílusos fegyver volt  és lesz.  George Lucas lovagjai, a Jedik is kardot forgatnak, méghozzá a legkülönlegesebbet, a fénykardot. Olyan erős, hogy csak egy másik fénykard képes ellenállni neki, és ha képzett kardforgató használja, képes visszaverni akár a lézerlövedékeket is. A jó jellemű Jedik kék és zöld fénykardokkal harcolnak (kivéve Windu mester lila fénnyel ragyogó fegyverét), míg azok, akik az erő sötét oldalát választották vörösen izzó fénykard nyomatékosítja hovatartozásukat. A két különböző nézetet valló csoport pedig látványos csatában küzd meg egymással, miközben mesteri módon forgatják fénykardjaikat.

Címkék: top10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr213603148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BeniMan 2012.01.21. 18:32:03

@chuck-d: Az első listán fent volt vasember páncéljával. De lebeszéltem ForgerON-t mert szerintem az nem fegyver. Az egy űrállomás. Itt olyan fegyverre gondolok amit kézbe vehetsz, amivel harcolhatsz. És ha ez a meghatározás akkor nincs a helye a listán. :) De tök jókat mondtál! :)

Maya-- 2012.01.21. 19:03:51

már pedig a Halálcsillag a legnagyobb
fegyver és tabletten kézbe lehet venni :)

@BeniMan: amúgy jó kis listát csináltatok :)

@chuck-d: a te hozzácsapott listád szuper!

chuck-d 2012.01.21. 19:24:08

@BeniMan: akkor kézifegyvert kellene írni, mert bizony a fegyvernek alapból nem definíciója az, hogy kézbe veheted, máskülönben a ballisztikus rakéta sem lenne fegyver. a halálcsillag funkciója fegyver, a köré épített űrállomás a hordozója, mint a harckocsiknál a lövegtornyot hordozó páncéltest. tág értelemben a funkció dönt, de ez most mellékes, mert nyilván kézifegyvernek nem mondható, de nem volt egyértelmű, hogy csak ezekre gondoltok. így nézve viszont még jobb is a lista, biztos ide lehetne például erőltetni ilyen A mexikói címszereplő pisztolyát, de az se nem ismert annyira, mer a film is szar.

Buchek8 2012.01.21. 19:37:14

1. Fénykard
2. Zajos tücsök
3. Hattori Hanzo Kardja
4. ZF1
5. A Kill Bill 1-be a kis japcsi csaj láncos buzogány bigyója :D
6. Predator's disc/Shuriken

chuck-d 2012.01.21. 19:47:33

@Maya--: köszi, a legjobb filmes mellekben még jobb vagyok. :] de ha már itt is összefutunk, itt van még egy bónusz klasszikus, Nicky Santoro kezében egy toll is fegyver:
youtu.be/WxKiK-SeBhE

chuck-d 2012.01.21. 20:02:01

mellesleg látszik, hogy amennyire az amerikai mainstream mellőzi a horrort az kihat még ide is, kézbe vehető fegyverekről van szó, és egy darab rendes trancsírozó sem merült föl. csak a mindenki által ismertek:

upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/4/44/Freddy_Krueger.JPG/250px-Freddy_Krueger.JPG

4.bp.blogspot.com/-RvSHZt3la6U/TaBk6S6gE8I/AAAAAAAAA_I/eXC6or1wpn4/s400/Texas%2BChainsaw%2BMassacre.jpg

unrealitymag.com/wp-content/uploads/2009/02/jason-mask.jpg

2.bp.blogspot.com/_EgiKjx5zcm4/TM2jFdQ-QSI/AAAAAAAAADM/3Dprkd5HUMw/s1600/halloween_knife_bc5cc.jpg

a lista felénél - tücsökpöcs, Earp Colt-ja, Dredd fegyvere - biztos ismertebb Freddy késes kesztyűje. tudom, az nem fegyver, az csak egy kesztyű...

Maya-- 2012.01.21. 20:10:32

@chuck-d: s szeretem is a Casino-t :)

persze, hogy összefutunk, hisz kicsike a világ, amúgy én nem vagyok jó a legjobb filmes mellekben, csak az enyémmel vagyok elfoglalva :))

Torzonborz Torkosborz (törölt) 2012.01.21. 20:18:45

És hol marad a listáról Denis, a komisz csúzlija, amivel Walter Matthau szájába lövi a gyógyszert?

ForgerON · http://filmdroid.blog.hu 2012.01.21. 20:28:40

@chuck-d: Felmerülni nagyon is sok minden felmerült, de annak ügye nincs látszata, hiszen azt a 10-et szedtük csokorba, amik számunkra az etalon, s nem az ismertség volt a mérvadó. Krueger kesztyűje, a láncfűrész, Rozsi karmai, Rambo íja is rajta van a listán, csak nem látszanak, mert lentebb vannak. ;)

Buchek8 2012.01.21. 20:34:45

Anton Chigurh fegyvere :)

winterrain 2012.01.21. 20:36:42

És Chuck Norris ökle? Az smafu?

Outlier 2012.01.21. 20:40:10

@jari: megelőztél. Nálam az A Fegyver.

Winkie 2012.01.21. 20:45:56

hol marad Rick Deckard kézifegyvere a Blade Runner-ből?

Goddamn90s 2012.01.21. 20:46:34

csak egy pici kiegeszites.... a filmben valoban csak ezek a szinek voltak, az SW univerzumba volt meg sarga, cian,narancs meg fekete is ha jol remlik

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2012.01.21. 20:54:50

@jari: @Winkie: mindkettő állat, amúgy a birodalmi rohamosztagosok fegyvere is kurvajó volt szerintem

Bar Kochba 2012.01.21. 20:58:20

ZF1-et még mindenképp beraknám kézifegyverként:
www.youtube.com/watch?v=9pxjnl1yuXk

csöcsfej 2012.01.21. 21:08:59

Full metal +1
illetve A Nagypapa

fegyvervideoponthu 2012.01.21. 21:10:07

"6. James Bond Walter PPK pisztolya

James Bond minden idők egyik legnépszerűbb akciófilm hőse. Filmjeit több mint kétmilliárd néző látta. Elegáns, vonzó, minden nő álmainak netovábbja. James Bond a 60-as évek elején hódította meg a filmvásznakat, ügyes kütyüjei folyton változtak de egy valami mindig megmaradt, ez pedig a pisztolya egy Walter PPK 9 mm-es pisztoly."

Bond Walt_H_er PPK-ja 7,65 mm Browning kaliberu volt, mint az koztudott. Elotte valami 6,35 mm Brg. Beretta zsebpisztolyt hordott.

De tobbféle egyéb - adott kooszakban reklámozandó - fegyvere is volt, pl. Walther P5 (9 mm Luger), vagy Walther P99 (9 mm Luger).

fegyvervideoponthu 2012.01.21. 21:11:09

"6. James Bond Walter PPK pisztolya

James Bond minden idők egyik legnépszerűbb akciófilm hőse. Filmjeit több mint kétmilliárd néző látta. Elegáns, vonzó, minden nő álmainak netovábbja. James Bond a 60-as évek elején hódította meg a filmvásznakat, ügyes kütyüjei folyton változtak de egy valami mindig megmaradt, ez pedig a pisztolya egy Walter PPK 9 mm-es pisztoly."

Bond Walt_H_er PPK-ja 7,65 mm Browning kaliberu volt, mint az koztudott.

2012.01.21. 21:20:21

Arnold Schwarczenegger, Vörös zsaru, Podbyrin 9.2mm.

sunblind 2012.01.21. 21:31:36

yeah. Sonny Chiba foreva.

Kicsit Bob · http://anyamnak.blog.hu/ 2012.01.21. 21:34:15

Nekem az Alkonyattol pirkadatigbol hianyzik Sex Machine fegyvere, ami a Desperadoban is feltunt a gitartokban:
mysecretmountainhideaway.files.wordpress.com/2011/03/savini7.jpg

Soponya Balastyán 2012.01.21. 21:37:04

na és ez kimaradt???
www.youtube.com/watch?v=BkapsJzLbxg

1:40 körül.

plusz mindenképp javaslom önálló fegyvernemnek azt a nézést 0:52-nél!

ommm 2012.01.21. 21:49:52

Az első helyre egyértelműen a Halálcsillagot tettem volna. Ahhoz képest minden csak ócska csúzli.

think different 2012.01.21. 21:58:40

szvsz orakig lehetne gyartani a 10-es listakat: Conan kardja, Tarzan kese, Crocodile Dundee kese, Robin Hood hosszu ijja, Ma'tok bot a StarGate-bol, Xena korongja.
Csak a StarWars-bol ide lehetne tenni Chewbacca szamszerijjat, a rohamosztagosok puskait, Han Solo pisztolyat.

think different 2012.01.21. 21:59:59

@ommm: egy nyamvadt X-wing elintezte egy petardaval:)
(oke, kettovel)

will 2012.01.21. 22:00:01

A video jól mutatja mennyire ócskán vannak koreografálva a lézerkardos összecsapások. Gyakorlatilag csak tánckálnak, és mindenki már eleve a másik kardjának a közepére céloz lendítéskor, ahogy a gyerekek az ovi udvarán a fakarddal. Amellett hogy nagy SW rajongó vagyok, ezt el kell ismerni...

chuck-d 2012.01.21. 22:02:20

@ForgerON: persze, szubjektív, csak ugye ennyi ismert horror franchise mellett egy sem fér bele a "filmes világ legemlékezetesebb fegyverei" közé, ezt azért sajnálom, főleg, hogy ez a megfogalmazás nem a "kedvenc filmes fegyvereim" kategóriát takarja, az szarhat magasan arra, melyik mennyire ismert. kicsit ilyen bestsellerek, de a lista szubjektív dolog ez. na mindegy, nem is titeket akarlak basztatni, de bizonyos műfajok ismertségük ellenére való mellőzöttsége még mindig hangsúlyos. és itt nem a poreszre gondolok, bár a női olvasók biztos örültek volna, ha Dirk Diggler "fegyvere" is befér a listára a Boogie Nights-ból. :]

purga · http://horrormirror.blog.hu 2012.01.21. 22:03:35

jaja, ZF-1, Jason macsétája, Freddy kesztyűje, Rambo tőrje... illetve nekem nagyon emlékezetes volt a Desperadoból Trejo karakterének a dobókései

purga · http://horrormirror.blog.hu 2012.01.21. 22:04:19

a gitártok alakú fegyverekről már nem is beszélve :)

mininyul 2012.01.21. 22:06:06

egyéb kategóriába beleférne a galaxis utikalauzos szempont puska is. nem egy killer thing, de azért néha jól jönne arcon lőni vele pár embert.

LuPuS 2012.01.21. 22:06:56

Mace Windu kardja lila mivel ő Jedi tanács vezetője.A többi jedi rohngál kék, zöld színnel, Sithek még pirossal.

A többi színválaszték a regényekből derülnek ki ( pl 3 színű már az új jedik toborzásakor)

Russell44 2012.01.21. 22:10:37

Narsil, Isildur kettétört kardja?

winterrain 2012.01.21. 22:11:35

Charles Bronson bosszúálló fegyvere, a Wildey magnum mindenképpen ide kívánkozik. Már csak azért is mert szinte szereplője a filmnek. "Itt már csak Wildey segíthet". "Megjött Wildey!" Ilyesmik hangzottak el a filmben. Tudja valaki legalább egy fénykard nevét? Na ugye.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2012.01.21. 22:11:59

@LuPuS: azért lila, mert Samuel L. Jackson lilát akart, ennyi:) Ez benne van egy werk filmben is. De egyébként tudtommal van sárga színű is.

LuPuS 2012.01.21. 22:21:10

@purga: igen azért lila mert Ő akarta, én vagyok főnök és csak nekem járja....plussz biztos titokban az Újpestnek szurkol

sárga és a többi is igaz én csak a kirakott kép miatt okoskodtam :D

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2012.01.21. 22:22:45

Az Aliens pulzusfegyverei, a semmivel össze nem téveszthető hangjukkal? He?

dél van 2012.01.21. 22:23:35

A Predator fegyverei:hálóvető,vállfegyver.

kutyek 2012.01.21. 22:58:09

Ripley, Deckard fegyverei, Bruce Lee ökle nekem is hiányzott. Örültem, hogy Indy ostora szerepelt. De ez még kéne:

www.youtube.com/watch?v=wEcH-BzY61E

plokmi 2012.01.21. 23:03:26

Ez a 10-es lista inkább kedvenc filmlista. És ha már vannak benne fegyverek, akkor azok is sorba rendezhetőek.
Nekem nagyon nem jött be a SW sorozat. Az IV-VI még csak-csak nézhető volt, de az I-III egy tuningolt Walt Disney.
Részemről inkább az Alien filmek, abból is a 2. rész. Nekem ez jelenti a SCI-FI-t.
Az előttem szólók közül többen hiányolták a ZF-1-et. Egyetértek. Szerintem a maga nemében remek kis film, nálam szintén dobogós.
Kill-Bill kézi fegyverei, tuti cuccok. Mindenképpen a listán a helyük.
A Predator vállfegyvere.
A törvénytevő.

demura-szan 2012.01.21. 23:29:30

1. A bomba ami kitörli a szám fogalmát (Nyomás utána)
2. Annihilator 2000 (beverly hillsi zsaru)
3. Megsemmisítő (Az idő harcosa)
4. oxigén-bomba (Godzilla)
5. T-1000 (terminátor 2)

E-D-I 2012.01.21. 23:29:36

Érdemes pontosan meghatározni, hogy mit is akarunk összeszedni. Mert ha nem tesszük, akkor nagy sok minden kerülne a listába, vagy éppen maradna ki belőle.

Először is nem értem miért hiányoljátok a Halálcsillagot, szerintem elég jól átjön, hogy itt most nem az ahhoz hasonló tömegpusztító fegyvereket gyűjti össze a lista.

Meg szerintem az is átjön, hogy olyanok kerültek bele a listába, amiket kifejezetten arra készítettek, hogy embert öljenek vele. Tehát a machete, éles karmok, láncfűrész meg hasonlók alapból kiesnek, mert ezek nem erre a célra készültek. Bár nem tudom hogy az éles karmokra miként lehetne tekinteni. :D De ha már nagyon belemennénk az ilyen furcsa eszközök be, akkor én nem hagynám ki Riddick bögréjét sem. :D Na de mint már mondtam, a lista valószínűleg nem ezeket gyűjtötte össze.

Na de tegyük fel, hogy a lista olyan eszközöket tartalmaz, amelyeket eleve fegyvernek készítettek, és ezek a fegyverek hordozhatóak, azaz egy adott ember használja, akkor már sokkal korrektebb a lista. Bár az Aliens-es gépfegyvert szerintem sem kellett volna kihagyni.

Sheryl Holmes 2012.01.21. 23:33:52

@purga: Nekem is ezek ugrottak be...A vállról indítható gitártok a Desperadoban. Az emlékezetes.

SWExile 2012.01.22. 00:08:28

@Goddamn90s:
A fénykard színe attól függ milyen kristályt raksz bele. A KoTOR nevű játékban 4 alap szín volt:
kék: Jedi Guardian, ők a kardforgatásban jeleskednek
zöld: Jedi Consuler, akik erőt a legmagasabb fokon tudják használni
sárga: Jedi Sentinel, ők pedig egyéb képességekben kitűnöek, mint felderítés, computer használat, ilyesmi
Vörös: természetesen Sith-eké

Ezeken kívül pedig valóban voltak különleges színek, mint az ezüst, narancs, cián stb.

kitiltott bögre 2012.01.22. 00:27:10

az AK-47.nincs olyan fegyver amelyet több filmben használtak volna.

Prophet 2012.01.22. 00:35:24

Al Bundy lábszaga...

Jelentéktelen Hangya 2012.01.22. 00:37:49

Érdekes, hogy senki nem említi az Ál/Arc (Face/Off) c. filmből Castor Troy aranybevonatú pisztolyait.

Nekem rögtön az ugrott be. Úgy látszik, csak nekem volt ennyire emlékezetes. :)

a halál kamionja mindenkit elgázol 2012.01.22. 00:42:13

Léon, a profi pisztolya.
Ripley lángszórói összeszigszalagozva.

csudri82 2012.01.22. 00:48:53

www.youtube.com/watch?v=LYxgW3brw44

Ugyan a Doom nem lett éppen egy emlékezetes alkotás, de a BFG az mégis a BFG.

Amúgy pedig hol marad Scaramanga pisztolya?

Első mohikán 2012.01.22. 01:03:09

Excalibur, Bruce Lee nuncsakuja?
Csak én vagyok itt ilyen öreg?...

nál 2012.01.22. 04:51:51

Vash .45 Long Coltja a Trigunból!

Mózsi bá (törölt) 2012.01.22. 05:31:20

Nyilván bennem van a hiba, de nekem elsőre Viktor Sukhorukov cucca ugrott be, a Brat 2 -ből.

www.youtube.com/watch?v=KrgyDqgVBq4&feature=related

2:31-nél figyeljetek:)

klacus 2012.01.22. 06:10:20

@jari: ezt kerestem bizony..... :-)

atila68 (törölt) 2012.01.22. 06:10:29

A láncfűrész már szart ér?

kpityu2 2012.01.22. 08:04:13

ZF1. A kedvencem. :D

sóskatáska 2012.01.22. 08:08:03

8.Terminátor Minigun-ja Handheld GE M134 Minigun ez az egyik ami okádja a lőszert hat csőből, a másik MM1 grenade launcher gránátvető de az nem 6 csövű forgótár hanem 20-as forgótár egy csővel

kistesoka 2012.01.22. 08:57:35

www.youtube.com/watch?v=31_OEhX30sY&feature=related

eraser mágnes fegyvere? az sem rossz cucc..

zf1 szintén illene bele.

kungfu hustle-ben is volt pár jó fegyver, pl a zenészek:
www.youtube.com/watch?v=_IjA8U9MCL4&feature=related

- SunDisc - 2012.01.22. 09:43:54

Nekem a fogalommá vált Rambo-kés is hiányzik.
Meg pl. a Gyűrű LOTR-ból :)

halfevil333 2012.01.22. 09:55:17

-Rozsomák karmai
-Penge kardja
-Hegylakó katanája
-Ghost rider lánca
-ZF-1
-Hellboy pisztolya
-Batman kütyüi
-itagdájse,itagdájse...

Hilts 2012.01.22. 10:23:28

Na és John McClane Berettája?

Pötty1 2012.01.22. 10:31:22

Ez a fénykardos videó odabasz!!

dukeekud 2012.01.22. 10:35:39

Szerintem nem a fegyverek ereje tipusa alapjan kell kategorizalni. Azt kell nezni, hogy az adott helyzetben mennyire tokos, hatasos elsopro a cucc. Megfelelo szituban egy szek laba is lehet fasza fegyver. Nalam a terminator gatling gepagyuja mindenkepp az elso haromba lett volna.

HatEnVagyok 2012.01.22. 11:01:11

Rémlik egy Bud Spencer film, amiben egy hallal kevert le maflásokat az ellenfeleknek.

2012.01.22. 11:10:34

Kimaradt Mel Gibson, aki maga a halálos fegyver.

pfpf 2012.01.22. 11:30:53

Beverly Hills-i zsaru 3-ból Serge fegyvere szerintem az etalon.

pfpf 2012.01.22. 11:33:41

Megtaláltam a neve pedig:The Annihilator 2000

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2012.01.22. 12:25:03

Nagyon kreatív toplista, az első helyezett pedig alap.

Seduxen (már NEM dr.) 2012.01.22. 12:36:00

@kistesoka: ott a pont!

én is az elektro magnetikus puskát hiányolom, amivel Arnold barátunk pusztította az ellent a Végképp Eltörölni c. filmben :D

manes 2012.01.22. 12:45:42

A Wyatt Earp-ben csak nem Gibbs ügynök leskelödik az ablakon kifelé nagy bajusszal?:):)

geniThalia 2012.01.22. 13:00:51

Érzésen szerint a Batewinget 1998-ban kilövő Joker-féle kézifegyver rá-ráférne erre a nagyszerű listára.

kIára 2012.01.22. 13:44:18

Érdekes ez a fénykard-dolog.
Az eredeti trilógiában a fénykard egy lelki és szellemi állapot, a jedi-beavatási út vége, elkészítése a jedivé válás záró mozzanata.
Az igazi jedi ha lehet nem is használja. Vagy ha igen, akkor a néző tudja, hogy na eddig volt a móka, és most következik a komoly biznisz.
Szerintem a fénykard-harc leglényegét Vader–Obi van Kenobi harca adja vissza a New Hope-ból:
www.youtube.com/watch?v=4zakIF8IWMg

Az új sorozatban a folyamatos fénykard-balett kifejezetten irritáló, ha kell ha nem előkapják; az egész lényegét (magát a fénykard mitológiát) hazavágja.
Az idős Lucas mintha a saját legendájának a legfontosabb elemét nem értette volna meg.

Az őstrilógiában a fénykard egyesíti a szamurájkard (a harcos lelkének része) és a középkori legendák varázskardjai (földöntúli hatalom, erő fizikai kivetülése) tulajdonságát.
Az új trilógiában a fénykard egy unalmas (ugyanakkor nevetségesen túlhasznált) multifunkcionális harcibicska.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2012.01.22. 14:27:21

Sigur sűrített levegős szögbelövője a Nem vénnek való vidékből

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2012.01.22. 14:28:56

@kIára: Hát azt hiszem mindenki bealudt volna a mozikban az új részeken, ha kardozás helyett ilyen eszmefuttatásokat kellett volna végighallgatni.

Az Obi-van Kenobi kontra Darth Vader párbaj pedig... hát... na... :D

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2012.01.22. 14:34:56

Schwarzenegger bármelyik fegyvere a Kommandóban fellelhető arzenálból.

Többek között vállról indítható rakéta, kilőhető pengéjú tőr, golyószóró, Claymore akna, machete, körfűrészpenge, na meg egyéb kerti szerszámok :)

mrbloodbunny · http://mrbloodbunny.blog.hu/ 2012.01.22. 14:51:13

nem rossz lista, de a ZF-1 nekem is hiányzik, csak úgy mint pl a Vasember páncél, lehetett volna akár húszas is a lista, van jelentkező bőven :)

Sir Black The Brightest 2012.01.22. 14:56:52

A terminatoros minigun jelenet mellett megemlíteném a predatoros minigun jelenetet ami nekem jobban tetszett.

www.youtube.com/watch?v=-pNZ1oypbjo

kkn 2012.01.22. 15:06:54

Na és a Night Slasher knife a Cobra-ból?

kepfeltoltes.hu/120122/ScreenShot001_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

www.swordsdirect.com/cobra-movie-knife.html

De már csak innen a replikák közül rengeteg jön, pár persze már volt is.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.01.22. 15:09:59

Úgy nézem lehetne ennek a posztnak egy folytatása is:)

chuck-d 2012.01.22. 15:50:23

@kIára: én mindenképp egyetértek veled, de ha így csinálta volna, akkor film is kellett volna a kevesebb látvány mögé.

@koimbra: és ahogy látom nem is kellene ismételni a témát, itt a fegyvernek szánt kézifegyverek lettek listázva, a következő lehetne az ami a kezed ügyébe kerül, vagy amit barkácsolsz vonal, rengeteg ilyen lett felsorolva. a képregényes fegyverek is kitennének egy hosszabb felsorolást, lehet erről pár bőrt nyúzni.

lutria 2012.01.22. 16:14:15

Kék Villám helikopter 6 csövű 20mm-es vulcan gépágyúja?
Bár az is kamu,mert a valódi fegyver 1.8m hosszú és 120kg súlyú(le is szakítaná a helikopter orrát vagy orra bukna ha rászerelnék)szemben a filmbelivel ami kb 80-90cm-nek látszik.

báró Csekonics 2012.01.22. 17:07:22

Én eddig úgy tudtam, Robotzsarunak egy (pofára persze 'picit' módosított Beretta 93R-je volt.)
Viszont +1 az M41A-nak (Aliens 'pulse rifle')

chuck-d 2012.01.22. 17:42:44

@báró Csekonics: jól tudod, erősen ráépítettek egy 93R-re, mert az eredetileg neki szánt Desert Eagle-t kicsinek találták. de a filmben lévő fikciós fegyver típusa Auto 9.

báró Csekonics 2012.01.22. 18:05:41

@chuck-d: aha, így már értem :-)
Ja, és persze 'Bob bácsi' (gyk. terminátor) vonalon én az M79-re szavazok.

BeniMan 2012.01.22. 19:25:21

éééééés 100 :D

Maya-- 2012.01.22. 19:36:29

jaj, bocs..nem frissítettem :D

vrango 2012.01.23. 08:18:45

@Gee Halen: Pedig elég megnézni akár ezt a fénykardos montázst, és jól látható a különbség, amire kIára utalt... Sir Alec Guinnes kontra Vader Nagyúr számomra meggyőzőbben alakítják a két különleges, nagy hatalmú harcost, mint a sok tarka kardos gyíkfejű jedi az újabb részekből... :D

vrango 2012.01.23. 08:22:42

Ja, majdnem elfelejtettem: az összeállítás jó volt, nekem nem hiányoztak a horroros "fegyverek" (láncfűrész & co.) belőle...
Amúgy nem vagyok fegyverbuzi, de nekem a fénykard, vagy Arnie shotgunja a T2-ből (amikor kicsomagolja a rózsás dobozból, és már lő is...) az etalon e téren. Vagy az Alien-es (és Aliens-es) fegyverek... meg a "tücsökpöcs" is nagy poén volt:)

Cucuminator 2012.01.23. 23:05:35

Amit hiányolok: Rambo kése, géppuskája és a robbanó nyilai, Sex Machine golyói, McLane berettája, Machete macsétája, Freddy keszryűje és a Predator teljes felszerelése.. ( talán még az 5. elem puska + Drebin őrmester csupasz pisz...) :-P
süti beállítások módosítása