Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Hellraiser és Allan Quatermain sorozat közeleg

2012.04.03. 11:28 koimbra 2 komment

A Hellraiser franchise-zal látványosan nem tudtak mit kezdeni az utóbbi időben. Clive Barker 1987-ben mutatta be a mozikban Pinhead-et, azóta több folytatás is készült hozzá. Évekkel ezelőtt szóba került a remake, majd bejelentették, hogy jön egy újabb rész. A legutóbbi felvonás azonban csúnyán félrement, még Barker is közzétette, hogy neki semmi köze nem volt ehhez az "izéhez". A remake-en Patrick Lussier dolgozott, azonban a Féktelen harag (Drive Angry) bukása után csendben kivérzett a tervezet (itt egy-két vázlatot nézhettek meg, hogy miképp is képzelték el).

A Sonar Entertainment egyik fejese, Larry Kupin bejelentette, hogy érkezik a Hellraiser sorozat. A cég 1979-ben jött létre RHI Entertainment néven, 2010-ben csődbe ment, majd idén februárban kikászálódva a gödörből felvette a Sonar elnevezést és leginkább sorozatokra fog koncentrálni. Más részről némileg van fogalmuk a Hellraiser világáról, hiszen az első két mozifilm létrejöttéből is kivették a részüket.

Ezen túlmenően előásták Allan Quatermaint is, a figura H. Rider Haggard regényeiben kalandozott. Az Indiana Jones sikerét próbálta meglovagolni A Salamon király kincse (King's Solomon Mines) és Az elveszett aranyváros fosztogatói (Lost City of Gold), a két filmet együtt vették fel Afrikában, de a három évig tartó munkálatok nem hozták a vártakat. A figurát Sean Connery is eljátszotta A szövetségben (LXG), legutóbb pedig az Asylum berkein belül akciózhatott a karakter.

A Sonar Rchard Kurti-t és Bez Doyle-t állította rá a forgatókönyvre, 30 millió dollárt szánnak 10 részre. A történet az 1880-as években fog játszódni. Stewart Till, a cég vezérigazgatója azt mondta, hogy csak úgy, mint minden angol ő is Quatermain történetein nőtt fel és mindig arról álmodott, hogy egyszer köze lesz egy olyan projekthez, ahol a regény hőse áll a középpontban.

Címkék: sorozat hellraiser

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr954360851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

L'Angelus 2012.04.04. 10:32:25

Mint a Total Recall-sorozat volt? Jó, végülis van benne lehetőség. Nem éppa szívem csücske a Hellraiser, nem tartom valami okos filmnek.

gothmog 2012.04.09. 17:29:59

@L'Angelus: A potenciál nem a Hellraiserben van hanem Pinhead karakterében. De van egy olyan érzésem, hogy ezúttal sem tudnak majd mihez kezdeni vele, csak megint elpocsékolnak egy lehetőséget.
süti beállítások módosítása