Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Mi jön a Csatahajó után? Betervezett filmek társasjátékok alapján

2012.04.21. 21:05 koimbra 12 komment

 

Hollywood újabb kihívást talált magának: társasjátékokból fog filmet készíteni. Elsőként a Torpedó alapján összehozott költséges Csatahajó fut be a mozikba és ha minden igaz érkezik még néhány produkció. Milyen gyorsan? Ha Peter Berg sci-fi akciója sikeres lesz bizonyára felpörögnek az események.

A Monopoly mozis verzióját elvileg Ridley Scott fogja levezényelni, bár annyi projekt hever az asztalán, hogy nem lenne meglepő, ha passzolná a lehetőséget. A forgatókönyvhöz először Pamela Pettler, A halott menyasszony írója látott hozzá, majd hónapokkal később Scott Alexander és Larry Karaszwski, az Ed Wood és az Ember a Holdon alkotóit kérték fel a szkript kicsinosítására. Scott egy humoros családi filmként képzelné el a Monopolyt. Íme egy fan made poénos poszter
 

 


A Clue-ban a játékosoknak azt kell kitalálnia, hogy ki a gyilkos, mivel követte el tettét és hol történt az eset. 2009-ben Gore Verbinski melegítette a rendezői széket, azóta csak annyit lehetett hallani a projekt felől, hogy az Universal már nem annyira lelkes és nem érdekli a tervezet. Mellesleg 1985-ben Tim Curry főszereplésével már készült egy film a játékból.

 


A DreamWorks a Monsterpocalypse-re tette rá a kezét, amiben a felek egymás szörnycsapatára próbálnak minél nagyobb csapást mérni. John August, a Nagy hal és A halott menyasszony írójára bízták a szkriptet, az elképzelés akkor az volt, hogy  egy animációs produkciót fogunk látni. Majd Tim Burton képbe kerülésével mégis inkább úgy döntöttek, hogy jobb lenne egy CGI-vel megpakolt élőszereplős film. A történet elvileg az lesz, hogy hatalmas lények támadják meg a Földet, az emberek gyorsan visszavágnak, a szörnyek visszavonulnak. De kiderül, hogy néhányan beásták magukat a felszín alá és onnan küldözgetnek jeleket a űrbe. Az emberek hatalmas robotokat építenek, felkészülnek.

 

Pont a Rizikó maradna ki a jóból? A stratégia játékban a győztes az, aki meghódítja a világot. Kontinenseket és körzeteket kell megszerezni és más játékokkal is lehet szövetkezni. A Sony John Hlavint állította rá a történet megírására, akinek az Underworld negyedik részét „köszönhetjük”.

 


Az Ouija az Universal berkein belül formálódott, Edward Kitsis és Adam Horowitz, a Tron: Örökség írói tették le az asztalra a forgatókönyvet, a rendezői poszton McG álldogált, Michael Bay pedig a producer lehetett volna. A tervek szerint egy Múmia-Indiana Jones kalandfilmre lett volna kilátás. Majd a stúdió behúzta a vészféket, az egész projektet kivágta az ablakon, távoztak Bay-ék is. A fejesek a költségvetést 5 millióban határozták meg, most már Jason Blum, a Paranormal Activity producere atyáskodik a film felett.

 


2008-ban Etan Cohen próbálkozott egy tetszetős kalandfilmet papírra vetni a Candyland alapján, nem sok sikerrel. 2011-ben Jonathan Aibel és Glenn Berger, a Kung Fu Panda írói vetették rá magukat a szkriptre, a rendezést Kevin Limára, a Bűbáj direktorára bízták.

 

Megemlítik még két filmet, ahol központi szerepet játszott a társasjáték.

 

Robin Williams a Jumanjival kezdett játszani, a mágikus erejű tábla azonban egy őserdőbe juttatta, ahonnét csak évtizedekkel később tudott kiszabadulni, amikor újra felfedezték a játékot. Joe Johnston szórakoztató családi kalandfilmet prezentált.

 

 

Joe Favreau sci-fijében egy testvérpár régi társasjátékra talál, ahol az győz, aki eléri a Zathura bolygót. Igen ám, csakhogy a játék kirepíti őket az űrbe, ahol meteoresőt és űrcsatát kell túlélniük.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr494465495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shyllard 2012.04.21. 21:24:39

Jumanji és Zathura jó volt, épp azért mert nem egy létező társasjátékról akartak filmet csinálni. De ezek szerintem szánalmasak egytől-egyig, pláne, hogy nagyon egyiknek sem lesz köze a játékokhoz, elvégre egy társasjátékból filmet nem lehet csinálni. Érthető persze, hogy ez csak reklámfogás a tulajdonosok részéről, de én még mindig nem tudom feldolgozni, hogy a Torpedónak mi köze az űrlényekhez...

Sanosuke 2012.04.21. 21:34:09

Monopolynak ott van a Tőzsdecápák pl.

Sanosuke 2012.04.21. 21:36:44

ebből látszik hogy teljesen hozzá nem értő zsidóké halivúd.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2012.04.21. 22:46:15

Monopolyból film....
Mi lesz a következő, a pasziánszból vagy az aknakeresőből íratnak mozit valamilyen B-listás forgatókönyvíróval?
(ennek az egésznek eleve nem látom az értelmét, mert ezek a társasjátékok semmilyen jó alapötletet nem adnak egy produkcióhoz, kb. a semmiből kell így is megírni)

Frederico 2012.04.21. 23:26:43

Én sem értem, hogy mi ez a társasjáték mánia. Ha már nincs semmilyen ötlet, akkor inkább vegyenek különböző több folytatásos könyveket és filmesítsék meg azokat.

csakb 2012.04.22. 10:04:01

@danialves: youtu.be/LHY8NKj3RKs

:D

Nem fogom megnézni a Battleshipet, még ingyen sem, de nem hiszem, hogy sokkal rosszabb lenne, mint a számítógépes játékokból forgatott, barokkos túlzással filmnek nevezett izék, vagy az évi három-négy szuperhírós képregény-feldolgozás közül egy tetszőlegesen kiválasztott. :)

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2012.04.22. 11:23:27

Ez már tényleg szánalmas, nincs rá jobb szó.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2012.04.22. 11:25:31

A Jumanji amúgy nagyon jó volt, a Zathura meg erős közepes. Persze azok nem valód játék alapján készültek épp ez volt a bájuk.

Spawn85 2012.04.22. 12:14:47

Szerintem a Monopoly-ból pont, hogy lehetne valami Tőzsdecápák szerű filmet csinálni, ami nem is biztos, hogy rossz lenne.

Meg a Clue-ból is lehetne szerintem jó film.

A Jumanji tényleg jó volt anno. Egyébként én úgy tudtam, hogy a Zathura eredetileg annak a folytatásának készült.

Egyébként pár éve láttam néhány kamuelőzetest Aknakereső meg Tetris filmekről, nagyon mókásak voltak. :D (Oh, látom valaki fentebb linkelte is az egyiket. :) )

@csakb: A képregény azért más, abban legalább van történet, amit fel lehet dolgozni. Na, de egy táblás társasjátékban...

Dr.Jones · http://mediaviagra.blog.hu 2012.04.22. 13:14:29

A Clue-ban és a Monsterpocalypse-ben látok lehetőséget, a többi annyira nem vonz, bár a Csatahajót is temettem az első hírek hallatán, aztán csudijó lett.

szkristof92 2012.04.22. 19:47:19

(Szarkazmus ON) Éljen soká a dicső hollywoodi kreativitás!
süti beállítások módosítása