Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Intercom hírlevél

2012.05.18. 11:45 koimbra 3 komment

Ki csinál vámpírt?  (16)

Nem lehetetlen, hogy Tim Burton és Johnny Depp világrekordot állított fel: a sötét humoráról és furcsa fantáziájáról ismert, a világot mindig újra meglepő filmrendező immár nyolcadszor osztott szerepet régi barátjára: az Éjsötét árnyék-ban (16) (Dark Shadows, már a mozikban.) Depp vámpírt alakít, aki kétszáz évvel a temetése után véletlenül kiszabadul a koporsójából Az újságírókat természetesen nem hagyta nyugodni a kérdés, hogy miért választotta Burton újra Deppet. És a rendező egy meglepő választ adott.
– Én nem választottam Deppet, ő választott engem – jelentette ki Burton.. – Ő hívott, hogy csináljuk meg az Éjsötét árnyék-ot. Azt persze tudta, hogy hozzá hasonlóan, engem is nagyon érdekelnek a kultúránk legfurább, legeszementebb darabjai, és máskor is beszélgettünk már a témáról. Azt is tudtam, hogy Johnny gyerekkorában nagy rajongója volt az eredeti Éjsötét árnyék-tévésorozatnak, sőt, már akkor is azt játszotta, hogy ő Barnabas, a vámpír. Szóval, most egyszerűen visszanyúlt a gyerekkorába, és azokat hívta magával, akikről tudta, hogy szívesen játszanának vele gyermeki odaadással valami vicces, véres, különös játékot.
IC Press


Sötét zsaruk a világ körül  (16)

A Sötét zsaruk az egész világot védik. Nem csoda, hogy legújabb filmjük, a Men In Black - Sötét zsaruk 3. (16) (MIB3, hazai bemutató: május 24.) premierje kapcsán az őrült sci-fi komédia főszereplői az egész világot beutazzák, és a rajongók mindenütt egyforma lelkesedéssel várták őket. Will Smith-nek és a fiatal K ügynököt megszemélyesítő Josh Brolin-nak nincs szüksége 80 napra. 7-én még Koreában voltak, a szöuli gálavetítésen rajtuk kívül Jada-Pinkett Smith és a filmet rendező Barry Sonnenfeld is részt vett, onnan Tokió, Párizs, Madrid és Berlin érintésével mindössze egy hétre volt szükségük, hogy Londonba érjenek. A tegnapi londoni Sötét zsaruk-ünnepen már Emma Thompson, Alice Eve, Jay-Z és Nicole Scherzinger is csatlakozott a társasághoz Lewis Hamilton oldalán.
A Földre érkező űrlényeket ellenőrző rendőrség ügynökeiről szóló film ezúttal a múltba vezet: J ügynök (Will Smith) csak úgy mentheti meg társát, K-t (Tommy Lee Jones), ha átmenetileg 1969-be teszi át a telephelyét és ott K fiatalabb változatával (Josh Brolin-nal) köt szövetséget. A premieren Josh Brolin arról mesélt az újságíróknak, mennyire tetszett neki az alapötlet, maga az időutazás, és hogy Tommy Lee Jones karaktereként ő is a színre lép. – Ha fekete öltönyt és a fekete napszemüveget viselsz bárhol a világon biztos mindenkinek a Men In Black jut eszébe. Egyszerűen fantasztikus érzés a részese lenni. – nyilatkozta lelkesen Will Smith, aki már harmadszor tér vissza a vászonra J ügynök szerepében.
A Men In Black – Sötét zsaruk 3. május 24-től 3D-ben és IMAX 3D-ben is megtekinthető a hazai mozikban.
IC Press

A Prometheus robotja  (16)

Sok filmrajongó véli úgy, hogy Michael Fassbender fantasztikus színész – és Ridley Scott is meglátott benne valami különlegeset. Az év talán leglátványosabb, legizgalmasabb filmjében, a Prometheus-ban (16) (Prometheus, hazai bemutató: június 7.) kivételes szerepet bízott rá: az angol színész egy androidot játszik, aki a távoli bolygóra induló expedíció legénységének biztonságára vigyáz. A rendező semmit nem bízott a véletlenre. Kissé átalakította a színészét, a haját hidrogénszőkére festette és felsorolta neki, melyik filmeket kell megnéznie ahhoz, hogy a neki tetsző figurává válhasson.
Így a Prometheus-ra készülve Fassbender alaposan tanulmányozta David Bowie-t A földre pottyant férfi című 1976-os sci-fiben, ellesett egy-két mozdulatot Dirk Bogarde-tól a The Servant-ben (A komornyik), amely 1963-ban készült, és inspirációt merített a legendás Arábiai Lawrence-ből is. De persze mindez nem volt elég: Fassbender –ahogy a GQ újságírójának elmondta – szokásos módszere szerint vagy háromszázszor el is olvasta a forgatókönyvet.
IC Press

Pók a színpadon 

Andrew Garfield-et semmi nem mentheti meg az elképesztő világhírtől. A szerény, szakmáját nagyon komolyanvevő színész A csodálatos pókember (előzetes korhatár: 16) (The Amazing Spiderman, hazai bemutató: július 12.) főszerepének eljátszásával menthetetlenül bálvánnyá válik. Ő pedig mit tehetne mást? Dolgozik tovább.
Miközben mindenki A csodálatos pókember egyre közelgő premierjére készül, Andrew Garfield egészen mással foglalkozik: Philip Seymour Hoffman oldalán színpadi szerepet vállalt, a Broadwayn játssza Arthur Miller klasszikusa, Az ügynök halála egyik fontos szerepét. Az előadást Mike Nichols rendezte.
A New York-i bemutatkozás azonban nem volt felhőtlen: Garfield megbetegedett, ám a torokgyulladás ellenére sem mondta le a premiert.
– Az, hogy elmaradjon miattam egy előadás, sokkal jobban meggyötörne, mint a fájós torkom – nyilatkozta a színész a NY Timesnak, és Mike Nichols csöppet sem lepődött meg a brit színész döntésén:
– A srác elképeszőt elszánt – mondta a rendező, aki eddig 17 színészét kormányozta el az Oscar-díjig. – Vasakarata van. Született művész.
És ráadásul: ő Pókember.
IC Press
 

Címkék: hírlevél miújság intercom

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr954524057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Söci 2012.05.18. 11:53:37

ez az éjsötét árnyék nagyon gyenge, én kb eddig fél órát tudtam nézni belőle,

a látvány megabrutál, az tényleg hangulatos, de a poénok, meg a film szellemi színvonala hát
elég primitív
egy intelligens vicc nem volt benne

Söci 2012.05.18. 12:00:58

@koimbra: nem, de pl ma a hollóra el akarok menni
süti beállítások módosítása