Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Képek a Django Unchainedből

2012.05.28. 19:37 koimbra 14 komment

Quentin Tarantino nagy rajongója a westernnek, eleddig nem sikerült filmet készítenie a műfajban, de legalább alkalma nyílt arra, hogy szerepelhessen a Sukiyaki Western Django japán alkotásban. Idén azonban hozzáláthatott saját vadnyugati alkotásához, amelyben Jamie Foxx egy volt rabszolgát alakít, aki megpróbálja kiszabadítani a nejét a Leonardo DiCaprio által megformált gonosz ültetvényes karmai közül. Christoph Waltz egy fejvadászt kelt életre és a főhős oldalán lovagolva száll szembe DiCaprioval. Waltz a Becstelen brigantykért átvehette az Oscar-díjat, hálás is ezért Tarantinonak, hisz hiába van több tucat film mögötte, a rendező segítségével tett szert világhírnévre. Előzetes? A Prometheus előtt adják le.

Címkék: képben django unchained

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr34551373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

winterrain 2012.05.29. 00:34:09

Én bírom Tarantino mestert, de az az első kép furcsa egy kicsit. Sehol egy koszfolt, sehol egy szakadás azon a szökött rabszolgán, mondhatni olyan mintha a skatulyából húzták volna elő.
Olyan hiteltelen.
Na mindegy azért megnézem majd.

Drakeamarth 2012.05.29. 00:45:07

Ezek forgatási fotók és nem a filmből kiemelt képkockák. Lehet a túl steril beállítás és világítás miatt tűnik olyannak a ruha, ami amúgy a filmben nem szúrna szemet.

vrango 2012.05.29. 07:36:17

Jók a képek, várós a film!

Amúgy Tarantino is szerepel benne, vagy csak a rendezéskor annyira ráragadt a hangulat, hogy ő maga is cowboyszerelést öltött? :)

vrango 2012.05.29. 07:39:32

@Drakeamarth: Ja, szerintem is, illetve az is lehet hogy van valami szerepe a tiszta ruhának - pl. el tudom képzelni, hogy Jamie Foxx csak úgy tudott bejutni a gazdag ültetvényest játszó Leóhoz, hogy a helyi szabónál gyorsan csináltatott egy zekét magának az épp' nála lévő rablott pénzből:)

Mondjuk ennek kissé ellentmondani látszik az a kép, ahol a hóban lovagolnak, és Landa ezredesen is csincsillabunda van:D

kaamir 2012.05.29. 08:22:25

@winterbrain: van magyarázat a szép ruhára a forgatókönyvben.

fillérbaszó vadász 2012.05.29. 08:33:17

Remélem összeszedi magát Tarantino mester és olvasgat egy kis történelmet és akkor talán nem leszh teli baromsággal ez a filmje is, mint a Becstelen Brigantyk.
a 90-es évek Tarantinoját akarom, mert ez a 2000-es Tarantino eléggé középszerű.

Pepinke 2012.05.29. 10:53:58

Tarantino filmjeinek a valósággal való egyezése pusztán a véletlen műve...
:)
Tőle nem is kell semmi ilyesmit elvárni. Mindig műmájer, megcsinált és eröltetett, de szórakoztató filmeket csinál.

kaamir 2012.05.29. 11:35:07

@Lopjunk Mi is Pénzt - Hát Persze (LMP-HP): A Brigantyk elején kiírták, hogy ez egy mese. Mégis mire számítottál?

Amúgy tényleg középszerű az utóbbi évtizedben. Bár én inkább úgy fogalmaznék, hogy túlságoson erőlködik és nem találja a stílusát.

Atkakukac1989 2012.05.29. 14:05:11

Középszerű az utóbbi évtizedben?

Lássuk mivel jött ki:

Kill Bill 1-2. - ez mi más, ha nem egy mestermű?

Grindhouse: Halálbiztos - a maga műfaján belül isteni, de tény, hogy kicsit gyengébb mint a Terrorbolygó

Becstelen brigantyk - a háborús filmek egy újabb kiváló darabja, remek szereplőgárda, emlékezetes pillanatok

Ez lenne a 2000-es évek középszerűsége? Sajnálom ha valaki ezt gondolja.

Dean6 2012.05.29. 14:31:12

@Atkakukac1989: Szerintem Tarantino nem egy jó rendező. A Ponyvaregény jó volt,én a kill billeket alig bírtam végignézni. A Grindhouse is csak a stílusa miatt volt kiemelkedő,tartalmilag egy semmi volt. A becstelen brigantyk már jobb volt,de azért tény,hogy az is elég vontatott volt,de iszonyat jó volt a forgatókönyv.

kaamir 2012.05.29. 14:35:44

Kill Bill 1-2: zavaros, egy saját maga (vélt vagy valós) zsenialitásától megrészegült rendező ámokfutása. A második rész nézhetetlen, az első szimplán idegesítő.

Grindhouse: kisujjgyakorlat, 2 perc alatt felejthető.

Becstelen Brigantyik: szórakoztató film szó se róla, és tényleg vannak emlékezetes pillanatai, de izzadságszagú, túlírt és végül baromi céltalan.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.05.29. 14:57:49

Hivatalos magyar cím: Django elszabadul

Atkakukac1989 2012.05.29. 20:16:00

@Dean6: az lehet, hogy nem tetszenek a filmjei, az még aláírom, dehogy nem jó rendező? ez azért kicsit erős

@kaamir: a Kill Bill lehet, hogy nem teszik neked, de az nagyon nem igaz, hogy nézhetetlen... csak egy olyan szamuráj-spagetti western keverék ami nem teszik neked ennyi, a Gridnhouse viszont tényleg nem nagy szám, de egész okés; a Brigantyk meg jó, szórakoztató, meg az h túlírt, az sem teljesen igaz, mert inkább Tarantino szája íze szerint írt, és bőven nem céltalan, inkább egy válasz arra, hogyha ő tehet volna valamit a 3. birodalom ellen, akkor meglépte volna azt ami a fináléban történik

vrango 2012.05.30. 07:48:56

Szerintem Tarantinoban van tehetség - elsősorban a forgatókönyvírás terén - de eléggé egyfajta stílus az övé, ami hosszabb távon csak azoknak tetszik maradéktalanul, akik megelégszenek a B-kategóriával:)
Ezzel nem akarom őt túlzottan leszólni, hanem csak azt akarom mondani, hogy a helyén kell kezelni, mert ott kiváló, viszont drámai mélységet, történelmi hiteleséget, meg ilyeneket fölösleges a filmjeiben keresni, mert ő nem akar (nem tud?) ilyeneket kidolgozni.
Amit viszont mindenképpen becsülök benne, hogy van benne filmes műveltség, tisztelet az elődök iránt (és nem csak a Sonny Chiba-félékre gondolok), illetve remek érzékkel választja ki színészeit is, akik közül sokanak meglendítette karrierjét egy QT-filmben való szereplés (a legismertebbek pl. John Travolta, vagy Christoph Waltz).
Saját véleményem szerint pedig a Ponyvaregény nagyon jó volt, újszerű, meg minden, a Kill Bill viszont már csak egy szűk rétegnek szólt, (viszont sok kiváló jelenetet tartalmazott).
Számomra azért a Tiszta románc az egyik legjobb filmje, holott csak a forgatókönyv volt az övé:D
A Brigantyk esetében megintcsak valami újításról volt szó, de az ilyen alternatív történelmi sztori (főleg náci környezetben) a nézők (és a kritikusok) szemében szálka szokott lenni.
A Django elszabadul esetében is valami Brigantyk-féle stílusos viccre kell számítanunk.
süti beállítások módosítása