Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

360 előzetes

2012.06.07. 21:24 koimbra 3 komment

Arthur Schnitzler a múlt évszázad elején adta ki A körtánc címre hallgató művét, a kritikusok egyenesen lehidaltak az alkotástól és nem éppen jó értelemben. Az ítészek ugyanis túlságosan merésznek és pornografikusnak találták a könyvet, a berlini ősbemutatót a cenzorok akadályozták meg. Később a színpadi változat fulladt botrányba, de évekkel később Schnitlzer könyve egyre népszerűbbé vált és több filmes verzió született, többek között Kornis Mihály is készíthetett belőle egy mozifilmet.

A legújabb verziót Fernando Meirelles, az Isten városa alkotója vezényelhette le, a tíz felvonásos darabból Peter Morgan próbált értelmes forgatókönyvet összehozni. Augusztus 3-án kiderül, hogy miképp sikerült.  Rachel Weisz, Gabriela Marcinkova és Lucia Siposová karaktere áll a középpontban, Anthony Hopkins, Jude Law és Ben Foster erősíti jelenlétével a produkciót. Történet? Nos, a könyvben különféle társadalmi helyzetű emberek szexuális kapcsolatait és "erkölcsös" életét mutatja be.

Az előzetes megtekintése 18 éven aluliaknak nem ajánlott.

Címkék: trailer 360 könyvből film drámaelőzetes

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr204572456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vrango 2012.06.11. 16:22:01

Már úgy érted, az elmúlt évszázad elején..., ugye? Mert nagyon nem mindegy:)

Én érdeklődéssel várom, mert a kilencvenes években volt belőle egy nagyon jó színpadi magyarítás "Körmagyar" címmel (tévében is adták, illusztris szereplőgárdával).

vrango 2012.06.11. 16:25:19

Meg azért talán annyi még elárulható a történetből, hogy 10 férfi és nő szerelmi és szexuális kapcsolatait mutatja be különböző élethelyzetekben, ahol az adott páros egyik tagja az előző jelenetben egy másik férfival/nővel folytatott viszonyt, a másik tag pedig a következőben fogja megcsalni emezt... és így szépen körbeér az egész.
Leírva nem annyira izgalmas, de nagyon jó szituációkat/párbeszédeket hoztak ki a helyzetekből.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.06.11. 22:07:30

@vrango: Jaja, a múlt évszázad:) Kösz, hogy szóltál.
süti beállítások módosítása