Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Harmadnaposok poszter és előzetes

2012.07.09. 10:23 koimbra Szólj hozzá!

fewbestmen.jpegDavid (Xavier Samuel – Alkonyat: Napfogyatkozás) és Mia (Laura Bent – Narnia Krónikái: A Hajnalvándor útja) egy közös nyaralás alkalmával ismerkednek meg és szeretnek egymásba. Egy héttel később David meg is kéri Laura kezét. A válasz: igen, ráadásul az esküvővel sem várnának többet néhány napnál. David hazautazik Angliába, és megkéri három legjobb haverját (Kris Marshall, Kevin Bishop, Tim Draxl), hogy térjenek vele vissza Ausztráliába, és vegyenek részt az esküvőjén, legyenek ott tanúként.  A három srác nem is fogja vissza magát, így David számára új értelmet nyer a „jóban-rosszban” kifejezés. A káoszba fulladó esküvő során Mia családja kerül az egyik sarokba, David haverjai a másikba, s kezdetét veszi egy amolyan laza „kő kövön nem marad”-buli.

Stephan Elliott dirigálta a vígjátékot, aki inkább a 90-es években volt aktív. Ő írta és rendezte a Szigorúan piszkos ügynök (Frauds), a Priscilla, a sivatag királynőjének kalandjai (The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert) és A tanú szeme (Eye of the Beholder) filmeket. Az ezredforduló után egy ideig nem hallatott magáról, majd 2008-ban a Könnyed erkölcsök (Easy Virtue) remake-kel jelentkezett.

harmadnaposok.jpg

Érdekességek:

Olivia Newton-John 1965-ben, 17 évesen kezdte meg színészi pályafutását, a Harmadnaposok mégis mindössze a tízedik nagyjátékfilmje.
Miközben Stephan Elliot rendező először olvasta a forgatókönyvet, visszaemlékezett Richard Curtis (Igazából szerelem) hozzá intézett szavaira: „egy vígjáték-forgatókönyv akkor lesz sikeres, ha olvasása közben minimum háromszor hangosan felnevetsz’. Elliot ekkor döntötte el, hogy filmet forgat ebből a szkriptből.
A film 14 millió ausztrál dollárt kóstált, és nyolc hét alatt forgatták le különböző ausztrál helyszíneken, valamint a sydney-i Fox Stúdióban. A vágási utómunkálatok további négy hónapot vettek igénybe.
A menyegzői műfajban Stephan Elliot abszolút otthon érezte magát, hiszen ifjúkorában esküvői videók készítésével karrierjét. „Még mindig sokan megkeresnek, hogy filmezzem le a nyavalyás esküvőjüket” – nyilatkozta a rendező.
Elliot megkérte Olivia Newton-Johnt, hogy írjon és énekeljen fel a filmhez egy saját dalt. Ebből lett végül a Weightless című vadonatúj nóta.

Címkék: trailer poszter vígjátékelőzetes

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr804637412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása