Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Végre Péntek 2.-Péntek Esti gáz - írta doggfather

2012.08.03. 10:18 koimbra 3 komment


nextfriday.jpgAz első rész sikere után egyértelmű volt, hogy a filmet folytatni kell. 2000-ben mutatták be, és olyan sikeres lett, hogy Ice Cube-ot az MTV movie awards-on még jelölték is a best comedic performance díjára.

A film 11 millió dollárból készült, meg is látszik rajta, hogy többet költöttek rá, és majd 60 milliót termelt, tehát igen sikeres folytatás lett. Rendezője Steve Carr akinek ez volt az első munkája, és később olyan filmeket csinált, mint a Dr Dollitle 2. Írni ezt a részt is Cube írta, de ezt már egyedül. Ice Cube egyszer azt nyilatkozta, „ha tudsz lemezt írni, akkor filmet is”. És a filmek sikere alapján lehet benne valami. Az első részt még a Priority Films csinálta, de ezt már Cube saját cége a Cube Vision.

Egy héttel vagyunk az első rész után, Craig apja elviszi a fiát (mert Deebo megesküdött, hogy kicsinálja, az első rész végén) a testvéréhez, aki lottón nyert egy nagyobb összeget, elköltözött a gettóból a kertvárosba. Itt Craig találkozik Day-Day (Mike Epps) nevű unokatestvérével, akivel igen érdekes kalandokba keveredik. Ismét elmondják egy „átlagos” péntek történetét, de ebben jóval több füvezés és füves poén van, mint az első részben. A történet több szálon fut, egyrészt Craig és Day Day kalandjaik, közben Deboo elszökik a sittről a cellatársával, és jönnek keresni Craig-et. Craig és Day Day apja is remekel, őket is folyamatosan be behozzák a történetbe. A filmbe a feketék mellé behozzák a latinókat is akik legalább olyan sablonosak, mint a feketék.

Smokey elvonón van azért nincs benne a filmben a történet szerint. Ekkorra már akkora sztár volt Chris Tucker, hogy nem akart állítólag szerepelni egy ilyen filmben (egészen pontosan a rush hour 2őt forgatta inkább, semmint ezt a filmet).

Mike Epps (Day Day) egy komikus, aki nagyon jól kiegészíti Cube-ot, a későbbiekben több filmet is csinálnak még együtt a Friday filmeken kívül. Az első rész szereplői mind visszatérnek (kivéve Smokey-t) és már rutinosan hozzák a figurát.

epps.jpg

Filmzene:
Nem lett olyan sikeres, mint az első lemez, de ennek is volt videója, Ice Cube you can do it:

Ezen a lemezen már sokkal nagyobb sztárok zenéit válogatták, sőt Cube összehozta az NWA-t is csak Eazy-E helyére Snoop Dogg-ot szánták. Terveztek később új lemezt is, de ebből nem lett semmi.
Ezt a részt láttam először és a mai napig is ez a kedvencem, 10/9 nálam a film.

Címkék: iromány

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr484693574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sanosuke 2012.08.03. 19:57:04

ez megnéztem többször is egymás után, kurva jó film :D

sajnos a másik 2 részt nem láttam.
süti beállítások módosítása