Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Brainstorming - egy kis segítségkérés az Olvasóktól

2012.08.30. 11:35 koimbra 13 komment

Sziasztok!

A The End poszt után többen is megkerestek e-mailben, leírták, hogy miképp folytathatnám a Droidot úgy, hogy némi pénzt is lássak belőle. A diskurálások lényege tömören a következő volt: költözködjek át a wordpressre vagy a joomlára, ahol teljes mértékben én birtokolnám a reklámfelületeket, majd oda vidáman kipakolhatnák bármiféle hirdetést.

Igen, igen, mindez egyszerűnek és nagyszerűnek hangzik. A költözködést esetleg még meg is lehetne oldani (főleg ha működne az exportálás), de a lényeg az, hogy az eddig elért látogatószám is megmaradjon és jöjjenek a hirdetők.

Szóval a hozzáértők segítségét szeretném kérni. Át lehet irányítani az ide látogató tömegeket az új oldalra? Fel lehet-e lelni a neten olyan cégeket, akik kifejezetten azzal foglalkoznak, hogy a több ezres látogatottságú helyekre hirdetőket szervezzenek?

Ha bárkinek van tapasztalata / infója a fentiekkel kapcsolatban, attól szívesen vennék egy emailt az ufoblokk@gmail.com-ra, de persze a többiek segítségét is megköszönöm, akik a poszt alatti kommentekben segítenének ötletelni.
 
Koszi mindenkinek!
koimbra

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr284741196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.08.30. 13:05:33

olvasóvesztés biztos, hogy lesz nem tudod kiküszöbölni szerintem, azt már nem fogja az index időnként se reklámozni.

Az átirányítás még egyszerűen hangzik, egy elköltöztünk/tél poszt alatt egy új link és kész is, aztán, hogy meddig tart mire mindenki áttér azt ki tudja.

Ha van döntés azt azért írd ki. :D

Gergo85 (törölt) 2012.08.30. 16:42:28

HTTP 300-as átirányítással megoldható, ezt a Google se bünteti, teljesen bevett szokás.

pl. ha valaki a filmdroid.blog.hu-t írja be a böngészőbe, a visszakapott átirányítás miatt a böngésző az új oldalra továbbítja a kérést, mondjuk a filmdroid.hu-ra, ha az lesz az oldal új címe.

Nyilván ezt meg kell beszélni a blog.hu üzemeltetésével is, hogy ha valaki még a régi címen keresné az oldalt, akkor az átirányítás elérhető legyen náluk, a blog.hu-n belül is.

A Google PageRank is megmarad így.

Így a látogatóknak lenne idejük megszokni az új címet, amíg az új oldal be nem indul.

Nyilván egy bizonyos idő után nyilván már nem lenne szükség az átirányításra, miután frissülne a pagerank, és a látogatók megszoknák az új címet.

A batch export-import XML alapokon szokott menni, nem nagy dolog írni egy olyan kis programot, ami átalakítaná megfelelő formátumúvá a kiexportált adatot, ami az új rendszer számára már elfogadható lenne.

Remélem tudtam segíteni.

devDavid · http://blog.hu 2012.08.31. 00:42:00

@Gergo85: "A Google PageRank is megmarad így." ebből a mondatból elárultad mennyire értesz az egészhez, köszönjük.

Exportálni most is lehet a blog.hu-ról, de mint fejlesztő szeretném, hogy maradj nálunk ;)

Amúgy ha értékesíteni szeretnéd a hirdetési felületed, ugyanúgy megteheted itt is (50% saját).

Szép estét,
D.

Gergo85 (törölt) 2012.08.31. 06:51:51

@devDavid: megtartható valamennyi belőle, még mindig jobb, mintha a nulláról kezdené az oldal.

Se időm, se energiám kicsinyes vitába bonyolódni, hirdetni meg főleg nem akarom magam.

Csak annyit szeretnék, hogy a kedvenc filmes blogom ne tűnjön a süllyesztőben. Ennyi.

devDavid · http://blog.hu 2012.08.31. 09:49:36

@Gergo85: Mind ketten ezt szeretnénk, de attól mert átköltözik egy teljesen új domain alá pontosan azzal jár, hogy pagerank 0-ről (vagy 1-ről?) indul.

Továbbá az összes keresés egy jó darabig a blog.hu-s oldalt fogja kidobni. Haegyáltalán valaha beéri az új domain. HTML ill. javascript redirectet be lehet tenni ide is, de ezek semmiképpen nem érnek fel egy 302-es redirecttel, így jóformán elveszik az itt megszerzett rank.

No offense, csak ne állítsuk sületlenségeket.

Hajrá srácok!
D.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.08.31. 10:01:19

@devDavid: Az exportálást nem engedi, jó pár napja próbálom.

Dávid teszt 6. · http://blog.hu 2012.08.31. 10:49:05

@koimbra: Igazad van, nagy blogoknál tényleg elakad (erről tudunk, mégis elfelejtettem). Ha komolyan gondolod írj egy levelet a support@blog.hu -ra és megoldjuk Neked!

D.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.08.31. 15:04:45

@Dávid teszt 6.: Köszi, szerintem jelentkezni fogok.

Egyébként annak vajon mennyire örülne a bloghu, ha ide be lenne szúrva egy kód (vagy mifene), ami egyből átirányítaná az olvasót az új oldalra?:)

devDavid · http://blog.hu 2012.08.31. 15:22:04

@koimbra: szabály ellenes ;-)

Őszintén megmondva nem értem amúgy a költözésetek okát. Nem ettől nincs vagy attól lesz bevételetek, a mostani felületet kellene eladni, az igen magas látogatottságszámmal, ezzel a bejáratott oldallal, nem az új, tökismeretlen domainen, látogatók negyedével. Ugyanis biztosra veszem, hogy a 3/4 elveszik, tapasztalatból mondom.

Fontold meg. Amúgy meg joomlában ne is gondolkozz, önmagadat fogod szívatni vele.

üdv,
D.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.08.31. 17:12:21

@devDavid: A költözés oka egyszerű. Marha sok időt öltem bele a hírtermelésbe, gyakorlatilag már nem hobbi volt, hanem munka, amiért nem jár pénz. Úgy vetném magam bele ismét, ha jönne némi suska. Az IndaLabs szerződésnek tavaly megörültem, de nem igazán nyüzsögtek itt a reklámok.
Úgy hallottam, hogy a hirdetők sem adnak túl sokat egy egyszerű bloggernek, csak ha esetleg saját honlappal bírna. De mivel a látogatottságom megcsappanna így nem marad jó megoldás.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.08.31. 20:42:19

@koimbra: és így, hogy lenne/van alattad egy csapat, nem tudna hobbivá visszváltozni???

tompysoft 2012.09.01. 09:45:27

@koimbra: az én ötletem az, hogy el kellene kezdeni az új oldalt, kvázi párhuzamosan futtatni. annyi különbséggel, hogy ide csak a leadet feltölteni, és az "olvasstovább" linket már az új honlapra irányítani, közben folyamatosan figyelmeztetni a népeket, hogy hamarosan költöztök.

egyébként én is a wordpresst ajánlom. a joomla az önszopatás. :)
süti beállítások módosítása