Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Majdnem James Cameron rendezte a Jurassic Parkot

2012.09.14. 13:00 BeniMan 7 komment

jurassicpark-logo.jpg

A The Huffington Post blog interjút készített James Cameron rendezővel, amelyből kiderült, nem sokon múlt, hogy nem ő rendezte meg a Jurassic Parkot. Előrehaladott tárgyalásokat folytatott Michael Crichtonal a regénye megfilmesítéséről.

James Cameron elmondta teljesen másképp képzelte volna el a filmet, nála egy az ALIENS-re hasonlító gyilkolászós, vérben tocsogó film készült volna. Eszébe sem jutott, hogy a témából lehetne egy családi mozit is készíteni.

"Amikor megnéztem a filmet rájöttem, hogy nem én voltam a megfelelő ember a rendezői pozícióra. Steven egy kortalan klasszikust készített amit mindenki élvezhet. A Dinókat imádják a gyerekek és ez a film nekik is szól. Felelőtlenség lett volna megfosztani őket ettől a nagyszerű élménytől amelyet ez a film nyújtott nekik. Ezért is mondom, jó hogy Steven rendezte meg." Mit gondoltok Cameron rendezése lett volna olyan jó mint Spielbergé?

Címkék: james cameron jurassic park

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr14776413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rolee83 2012.09.14. 13:09:06

Cameron féle is jó lett volna, csak nem gyerekeknek való! Jó példa erre az Aliens!
Hatalmas potenciál van benne, arra várok valaki készítsen egy ilyen R kategóriás, dínós, kaszabolós filmet, persze nem a B kategóriában! Azt is mondhatnám, hogy az Aliens sztoriját át lehetne írni dínókra és másik bolygóra, kész is a forgatókönyv!

countrypecos 2012.09.14. 13:40:01

Szerintem a szavai mögött tényleges tisztelet van. A Jurassic Park jó volt így, de természetesen megnéztem volna egy Cameron-féle interpretációt is. :)

backdraft · http://www.brickset.com/search/?OwnedBy=backdraft 2012.09.14. 13:47:41

Nem a kedvencem az első Jurassic Park, sőt Spielbergnél is jobban kedvelem Cameron munkáit, DE ezt a filmet szerintem is Spielbergnek kellett elkészítenie. Így az igaz, egy kellemes családi mozi 93-ból. Cameron bácsinál mindez tényleg másként festett volna - lehet, h jobb film is készülhetett volna - de Spielberg-i sikereket nem ért volna akkor el egy Cameron film véleményem szerint.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2012.09.14. 14:11:36

Crichton sem gyerekkönyvnek írta meg sem ezt, sem a többi könyvét (Kongó pl. - btw ebből még mindig hiányzik egy jó adaptáció), úgyhogy Cameron sztem csak hű maradt volna hozzá.
Persze a stúdió nehezen viselte volna el azt a pár száz milliós bevételkiesést, ami ebből következett volna, úgyhogy jött a jelenlegi verzió. Én pedig ennek köszönhetően még mindig szívesebben veszem elő a könyvet, mint a filmet.

Tipca 2012.09.14. 14:49:03

Csinálja meg a remake-et, és kiderül. :P Én biztos megnéznék egy gyilkolászós JP-t is.

@danialves: Imádom Crichton könyveit, de a Kongó az pont nem tetszett, és sztem az az egyetlen, amiből jobb lett a film, mint a könyv. Valamiért úgy éreztem, mintha a végére teljesen széthullott volna a könyv sztorija. Viszont ami nagyon hiányzik, az az, hogy végre készítsenek egy izgi Préda adaptációt. Az a sztori annyira vászonra termett sztem.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2012.09.14. 14:56:11

@Tipca: Akkor nagyon szar könyv lehetett, mert a film borzalmas volt :D
Most, hogy mondod, a végével én sem voltam megelégedve, de rá kellett, hogy jöjjek, hogy régen olvastam már. Viszont a film egyáltalán nem adta vissza azt a nyomasztó, rettegést keltő hangulatot, ami a könyvben meg volt.

Ferenclabda 2012.09.15. 01:56:43

Ha James Cameron rendezte volna a filmet, akkor Sam Neill szájából biztosan elhangzik
az a mondat: Ne bántsd a gyereket te dög! :D
süti beállítások módosítása