Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Candy (ajánló)

2007.10.29. 07:57 Miecs 4 komment

Candy

Édes és mégis keserű..

 

Jó együtt lenni, boldognak lenni; jó amikor mindenünk megvan, az életünk is szépen halad.... De milyen az, amikor valami szenvedés azért szép, mert együtt éljük át? Amikor az életünk forog kockán? Szokjunk le vagy mégsem? Van jövőnk vagy mégsem? Együtt vagy mégsem?

A válasz: Candy.

Luke Davies novellája alapján készített adaptáció, Neil Armfield filmje függőségről.... ám szól Dan-ről és Candy-ről is, egy szerelmes párról is, egy drogos párról is. Ez több mint egy dokumentum film a drogosokról vagy szerelmesekről, ez annál intellektuálisan sokkal több: ez egy életérzés, egy múlt, egy jelen és egy jövő.

Két művészlélek, Dan és Candy. Dan(Heath Ledger) költő, Candy (Abby Cornish) festő akar lenni. Boldogan élnek a saját drogos életükben. A drogért minden megtesznek. Először csak kölcsönkérnek, majd megszabadulnak a birtokukban lévő tárgyaktól. Később, mikor már nincs mit eladni, a pénzszerzés minden formáját kipróbálják. Candy egy ízben még áruba is bocsátja a testét. Drog az egyetlen dolog amiért élnek, ezért egyre lentebb csúsznak a szociális ranglétrán. Aki egyszer drog függő lesz, az nem tud megszabadulni tőle. Egyetlen alkalommal végleg le akarnak mondani kéz a kézben a heroinról: Candy teherbe esik. A lány elvetél, majd újra kezdődik minden. Dan jobban tartja magát, Candy teljesen összeomlik.

Ez vajon egy mókuskerék, melyben megpihenhetünk, de az idő múlva újra beindul; vagy van kiút?

Ha le akarod hengerlni párod érzelmileg, vagy csak magadnak akarsz egy elgondolkodtató estét, akkor irány a mozi és nézd meg a Candy-t.

Címkék: kritika dráma 100 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr48211533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Miecs 2008.07.09. 22:02:00

uh! Most jutott rá időm h elolvassam a könyvet.. te jó ég.. a 3/4-énél járok és úristen... csak olvasom de rosszul vagyok.. mivel eléggé vizuális vagyok és a tű gondolatától rosszul érzem magam kicsit nagyon nem könnyű visszatartóztatni a gyomrom... d ez mind pozitív... határozottan tökéletesen írja le Luke Davis hogy hogyan is lövi be magát valaki (nem mintha tudnám hogy megy ez), de ez alapján el tudom képzelni nagyon is részletesen

dzsoni szánsájn · http://www.halfps.blog.hu 2008.07.10. 16:09:09

van könyvben? nem is tudtam, vagy csak nem emlékszem, pedig rettentően bejött a film. Honnan lehet beszerezni az olvasnivalót?

Miecs · http://filmdroid.blog.hu 2008.07.10. 18:25:37

hehe a könyv volt hamarabb :D igen van, nekem nagyon tetszik, hát van szerintem könyvtárban meg van könvesboltban is.. jah bocs azt kifelejtetem h nem tom magyarul van-e mert én angolul olvasom..

dzsoni szánsájn · http://www.halfps.blog.hu 2008.07.10. 19:00:40

hát azt gondoltm, hogy nem a hentestől kell kérnem :) angol nem probléma..azmár inkább, hogy vagy 8 éve nem voltam könyvtárba
süti beállítások módosítása