Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Szerelmes hangjegyek (ajánló)

2007.10.29. 07:54 Miecs 6 komment

Szerelmes hangjegyek

Szerelem első dalra

 

Tombol a téli szünet, mindenki a hegyekben van síelni. Szilveszter éjszakáján Troy és Gabriella megismeri egymást egy karaoke által. Újra suli, újra haverok.

Troy visszabújik a suli nagymenője bőrébe. Ő a suli kosárcsapatának irányítója éspár nap múlva bajnoki döntőmeccsre készülnek a West High School ellen.

Gabriella anyukáját áthelyezte a cég, így ő is itt az East High School-ban kezdi meg a szemesztert. Gabriella egy tipikus tanulós lány; nem tud mit tenni, egyszerűen okos. A suli 10 próbás csapata is maguk között szeretné tudni. Troy vállalja Gabriella idegenvezetését az új suliban.

A féléves musical szerepeire válogatást hirdetnek, amin a fiatalok sokat tanakodnak. A suli dráma-királynője, Sharpay és dráma-királya, Sharpay testvére Ryan termszetesen azonnal jelentkezik. A musical szerzőjét semmibe veszik és átírják dalait. Troy és Gabriella is szeretné a főszerepet.

Összeegyeztethető-e a sport, a tudás és a művészet? Meg lehet-e dönteni a dráma-királynő óvoda óta tartó uralmát? Meg lehet-e nyerni a kosárlabda döntőjét, a 10 próbát és mindeközben ott tudnak-e lenni a meghallgatáson?

Kenny Ortega rendezte és Peter Barsochinni írta a forgatókönyvet. Ez a musical megér egy délutánt.. Tele zenével, mókával, gimisekkel... Ha valaki szereti a zenés filmeket, akkor annak biztosan tetszeni fog...

Sőt ha valaki ismeri ezeket a Grease-jellegű, gimisekről szóló filmeket, azoknak biztos sokat mondd Zac Efron neve (itt Troy-t játsza). Az alig 20 éves Zac-et az ég csodálatos hanggal és tipikus suli szívtiprója kinézettel áldotta meg a sors. Noh de a lányokat el kell szomorítanom, mert barátnője Vanessa Anne Hudgens (itt Gabriella-t játsza), mint ebben a filmben is láthatjuk, gyönyörű lány.

De ha képtelenek vagyunk szabadulni Zac-től bátran ajánlhatom a Szerelmes hangjegyek 2-őt és a Hajlakkot is.

Címkék: kritika musical vígjáték

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr80211531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zekk 2008.01.01. 19:59:36

Nekem bejött ez az egész, bár el kell ismerni, hogy azért nyálas :) Majd jön a harmadik rész. Egyébként jó kritika:)

fantho 2008.01.02. 16:23:44

Tele van klisével az egész film, lehet tudni, hogy mi lesz a vége,de nem volt rossz mégsem. Érdekes.

boszi 2008.01.04. 18:39:15

tuti ez a film nem lehet megunni

Miecs 2008.02.07. 12:36:34

tudjátok mi a legjobb a high school musicalben.. már annyira klisés, annyira tele van előre tudható dolgokkal, annyira nyálas h már jó... ez egy olyan film "trilógia" amit akárhányszor neki állsz nézni a zenéje miatt tuti végignézed.. mégha nem is érdekel a sztori vagy mégha le is rágtuk már 300szor ezt a csontot...

petyu 2008.05.21. 11:24:50

Miecs teljes mértékben igazad van nagyon klassz a film és egyszerüen nem lehet megunni!!
És a zenék benne! Hát az valami észbontó!! Király film és az 1 2 rész után nagyon várom má a harmadikat és szerintem mindenki aki csak látta és szereti a filmet!!!!

VVega · https://debugme.eu/ 2008.07.11. 09:26:30

Erőltetetten nyomják szar zenékre béna koreográfiával.
süti beállítások módosítása