Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

A kulcsfigura (The Lookout)

2007.11.01. 11:20 koimbra Szólj hozzá!

A ravasz, a vak és a béna

 

 



4 fiatal egy autóban kocsikáznak este, lekapcsolt világítás mellett.Chris Pratt , a vezető , sikeres ember, megvan mindene, jól tanul, jó a hokiban. Ezt a szép világot töri darabokra az úton figyelő kombájn. Ezekután karrier lehetőségei is lecsökken. Szociális munkással kell találkoznia olykor, memóriazavarai miatt pedig a fontosabb dolgokat noteszbe ír. Mit is kell még tudni róla? Lakótársa egy vak ember, munkahelye pedig egy bank, ahol felmos, takarít. Egy este összeismerkedik Gary-vel , aki felhozza a felszínre a vágyat a régi élete iránt, ráadásul szerez neki nőt, összeismerteti őt pár emberrel. Azonban később kibújik a szög a zsákból...

 

A film címe általában mutatja , hogy miről szól a film vagy legalább következtethetünk, hogy miről akarna szólni. A kulcsfigura címből egy izgalmas krimit vagy egy csavaros thrillert vár az ember, ami sajnos nem kap meg. A film maga is unalmas, az utolsó harmada – negyede a filmnek, amikor is a bankrablás bekövetkezik.

 

Pedig a színészek kifejezetten jók , ők megtesznek minden tőlük telhetőt. Kiemelném Jeff Daniels-t, a vak „szobatársat”, aki zseniálisan hozzá a figurát. Ugyanez elmondható Greg Dunham-ról is , aki Bone-t alakítja, a szerepre nem is találhattak volna jobb embert, a figura olyan, mintha a 80-as évekből húzták volna elő , az a kemény ,ütős kinézet valami hatalmas. (Adjanak a figurának egy külön filmet:))

 

Összességében mérföldekkel jobb filmet vártam, pedig az esély megvolt rá.

 

Értékelés : 25 %

 

Büdzsé: 16 millió dollár

Amerikai bevétel: 4,6 millió dollár

Összbevétel: 5 millió dollár

 

Rendező: Scott Frank

Szereplők: Isla Fisher, Jeff Daniels, Matthew Goode

Címkék: krimi iromány

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr1215073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása