Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

A sorozatokról

2007.11.10. 19:28 koimbra 1 komment

Manipulálak a sorozatok vajon?

Nem olyan rég, egy 50 év körüli fickó magyarázta nekem, hogy a ,”Gyilkos számokban” nyomoztak valami telefon után, de szerinte hülyén oldották meg, és ő máshogy oldotta volna meg, tehát amit bemutattak az nem igaz.
Igen, eljutott oda, hogy rájöjjön, amit lát az nem igaz, ejha!
Szintén múltkor utazva a buszon két idős asszony beszélt arról, hogy haza szeretnének érni valami argentin-mexikói nem tudom már milyen nevű sorozatra, mert ők úgy bele tudják élni magukat ebbe. Mellesleg az egyikük kezében egy Romana magazin volt. Majd figyeljétek meg, ha egy adott sorozat kezdődik az 50 felettiek eltünnek az utcáról, ülnek melegben a TV előtt, ábrándozva a velük meg nem történt dolgokról. És reménykednek, hogy meg is történhet!
Eszembe jut az az eset, amikor jó régen ment még az Isaura és a gonoszt alakító szereplő kis országunkban járt és jól beszóltak neki az emberek ,meg jól leköpték, hogy hogy tehet ilyet azzal a szegény lánnyal.
Hmm, érdemes így nézni az adott filmet, sorozatot, akármit, ha valaki így beleéli magát?
Vajon én is ilyeneket fogok nézni 30-40-50 év múlva? Inkább eret vágok:)
Egy ember lehet e filmőrült és hatalmas sorozatnéző egyszerre? Ha van napi 30 órája simán. Együtt meg lehet oldani a kettőt? A sorozatok legalább 12 részesek( van ami kevesebb, illetve több) , ha pedig többet is követ egyszerre a néző, akkor filmet nézni nincs ideje. Ha pedig valaki nagy filmes és belekezd mondjuk egy 5 évados sorozatba, akkor lemarad a filmek terén.
Mint mondtam az Alias kapcsán pár bejegyzéssel alább, hogy nem igazán vagyok sorozat néző, mégis egy-kettőt követek azért.
Évek múltán el tudom képzelni magamról, hogy már csak sorozatokat nézek, egyelőre azonban kevés az, amire azt mondanám: bizony, ez a nekem való.
Valahogy magam részéről azt veszem észre, mintha ezek a sorozatok marhára átlagosak lennének. Olyan kiemelkedő alig alig akad. Miért van ez? A készítők talán tisztában vannak azzal, hogy a nézőnek elég az átlag is? Ha hazamegy, úgyis bekapcsolja a tévét és nézi ami van, csak éppen egy jó téma kell hozzá meg átlagos hozzávalók. Pl a Helyszínelők-nyomozgatós sorozat, semmi extra, kajálja a nép.

Mégis egy Barátok Közt-ben mi az , ami odaragasztja az embereket a képernyő elé? Mi az a plusz? Ha kihagysz két hónapot, akkor se történik benne nagy változás, olyan, mintha egy-két részt nem néztél volna. Én csak tudom, mivel a kollégiumi szobatársam minden este vette elő a kis tv-jét, hogy nézze. Lehet a válasz szimplán az, hogy csak azonosulni tudnak a karakterekkel? De kit érdekel a válasz, ha egyszer milliók ragaszkodnak naponta ehhez. Lehet, hogy csak engem.

Na és hogy melyik sorozatokat próbáltam be nemrég? Hát erről majd legközelebb...
Címkék: sorozat elmélkedés

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr9224648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

trooper 2008.05.07. 19:45:23

Mi a titka a Brátok köztnek? Mi volt a titka mondjuk a Szomszédoknak? A BK-ba sok ember beleéli magát, magukra vagy ismerőseikre ismernek. Nekem pl mondta egy két haverom, hogy ő pont így vágták át mint mittoménkit a barátok köztben vagy pont úgy jött össze vagy úgy kavart valaki háta mögött, mint ott.
Nincs recept a biztos nézettségre, a Győzikét senki se nézi, mégis mindenki látja:) Van ami szar és megér hat évadot valamit lelőnek pár rész után
süti beállítások módosítása