Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

A tégla (The Departed)

2007.11.12. 13:30 koimbra 3 komment

Hollywoodban bevett szokás, hogy az a film , ami „hollywoodkívüli” és sikeres, leforgatják ők maguk is. Jelen esetben a Szigorúan piszkos ügyekből készítették el saját verziójukat. Az említett film néhány éve kihúzta a mélypontról a hong kongi filmgyártást.

 

Az amerikai verzió forgatókönyve Martin Scorcesenél landolt, aki filmjéhez igazi all star csapatot szedett össze. Az ír maffia egyik tagja ( Matt Damon) felvételizik a rendőrséghez , hogy kicsit tájékozatabbak legyenek. És hiába van ott egy pár okos, dörzsölt rendőr ( Alec Baldwin, Mark Walhberg, Martin Sheen), frankón sikerül egyre feljebb jutnia a ranglétrán. De ugyanakkor egy rendőrségi ember ( Leonardo DiCaprio ) is beépül a bandába, csakhogy a rendőrség is okosabb legyen egy kicsit és a nagyfőnököt (Jack Nicholson) is könnyebben megfigyeljék.És mindkét beépített emberről csak a főnök tud, hogy kisebb legyen a lebukás veszélye. Ámde felmerül a gyanú és mindkét helyen gyanakodni kezdenek, hogy bizony tégla van közöttük. És mindkét beépített ember megkapja a megbízást, miszerint keressék meg a besúgót. Nem könnyű dolog megkeresni saját magukat, de azért izzik kezük alatt a munka.

Nicholson először el se akarta vállalni a szerepet, csak miután jelentősen kibővítették szerepét és beleszólhatott a forgatókönyvbe, aláírta a szerződést. De azért nem írhatjuk számlájára a néha bekövetkező bakikat és logikátlanságokat. És szintén szomorú , hogy úgy néz ki, mintha egy újabb maffia alapfilmet akartak volna alkotni, de nem jött össze. Erőlködni azért szabad.

 

Értékelés:  30 %

Büdzsé: 90 millió dollár

Amerikai bevéte: 132 millió dollár

Összbevétel: 282 millió dollár

 

 Stáblista Leonardo DiCaprio (Billy Costigan) Matt Damon (Colin Sullivan) Jack Nicholson (Frank Costello) Martin Sheen (Oliver Queenan) Vera Farmiga (Madeleine) Mark Wahlberg (Dignam) Anthony Anderson (Brown) Ray Winstone (Mr. French) Alec Baldwin (Ellerby)

Rendező: Martin Scorsese

Címkék: krimi iromány

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr47226390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hon 2007.12.30. 22:59:55

csövi
a 30% kissé sok, minimum 65, max 75%.. szvsz nem rossz film, többszörnézhető, persze hogy nem alapfilm..

agape 2008.07.20. 22:05:47

Engem azért lekötött, a színészi játék jó. Százalékban egyetértek csövivel. A Fracure-nél (Törés; valamiért ez jut róla eszembe) például jobbra számítottam, ez viszont valamelyest pozitív csalódás.

agape 2008.07.20. 22:06:24

huppsz, Fracture
süti beállítások módosítása