Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Az üldözők (The Searchers --1956)

2007.11.13. 18:14 koimbra Szólj hozzá!

 

Western-erről mi jut eszembe? A végtelen préri, cowboyok suhannak, indiánok dobolnak, ököl helyett a colt és winchester ( nem a 80GB-os) szól, ha probléma merül fel. Farmok egymástól mérföldekre, ahol már az is nagy szó, hogy egy évben két levél jön. No meg az aranyláz is felütheti a fejét pillanatok alatt.

Ha filmet kellene mondanom a témában akkor a Mackenna aranya és a Winnetou jut eszembe először, majd John Wayne.

Ethan testvére farmjára érkezik látogatóba, majd kis csapat élén komancsok felkutatására indul, de miközben távol vannak, az indiánok lerohanják a farmot , Ethan unokahúgát magukkal hurcolják. Ethan a nyomukba szegődik, arcán elszántság, oldalán a töltött colt, szívében gyűlölet. Évek telnek a kutatással, de egyre közelebb jut a célhoz.

John Wayne , mint főszereplő , John Ford, mint rendező-ők ketten nem először dolgoztak együtt, ezt az alkotást szinte kisujjukból rázták ki.

Mindenkinek két órás kikapcsolódást nyújthat ez a mű,főleg aki egy kis westernre vágyik.Az imdb-n a 241. legjobb filmként tartják számon.

Uff, én beszéltem.

 

Értékelés: 80 %

 

Szereplõk:Jeffrey Hunter John Wayne Vera Miles
Rendezõ:John Ford

Címkék: western klasszikus iromány

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr31228037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása