Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Dreamgirls -kritika

2007.11.14. 10:19 koimbra Szólj hozzá!

Siker, pénz , csillogás a mozivásznon”

 

 

Ha éppen nincs jobb ötlet, akkor mit csináljon az egyszerű hollywoodi rendező vagy producer? Egy általa kedvelt musical filmváltozatába vágja a fejszéjét. Láthattunk már jó (Moulin Rouge), nézhető ( Az Operaház fantomja) és rosszabb (Chicago) filmeket a műfajban. Az alkotók a  Dreamgirls –t nézték ki maguknak, a jogok azonban David Geffen birtokában voltak, aki a Dreamworks stúdió egyik tulajdonosa. Kész álom gondolhatná bárki. A Dreamgirls  Dreamworks felügyelete alatt. Ebből csak siker születhet.

 

A történetben egy autókereskedő(Jaime Foxx) lecsap a Dreamettes lányegyüttesre egy tehetségkutatón és sikeresen beszervezi őket háttérénekesnek Jimmy „Thunder” Early (Eddie Murphy)mögé, később már önállóan is fellépnek és zajos sikert aratnak.  De azonban mindenki tudja, hogy nem mind arany ami hörcsög , ezért idővel felmerülnek gondok, bajok, bánatok.


A színész gárda nem ismeretlen a zenei műfajban. Jamie Foxx már alakította Ray Charlest nem is oly rég. Eddie Murphy is adott már ki néhány lemezt anno. Alakításáért most Oscar-díjra jelölték, de nem kapta meg. Talán az akadémia tagok időközben látták a Norbit-ot.  Jennifer Hudson az amerikai megasztárban mutatta meg mire képes és elég sokáig jutott. Első filmbeli szereplését Oscarral tüntették ki. Ettől Beyonce Knowlest biztos elöntötte a sárga irigység. A hölgy is szerepel a filmben , régebben azt nyilatkozta, hogy a sok zenei elismerés  után a következő cél egy Oscar díj. Bizony neki nem jött össze elsőre, sőt még most sem, mondjuk nem is jelölték. Danny Glover pedig egy igazi halálos fegyver, kár , hogy nem szerpel sokat a filmben.

 

A baj azonban az, hogy szimpatizálni nem sok emberrel tudunk.Jennifer Hudson által alakított Effiei  egy önző és beképzelt liba , Beyonce Knowles elvan a szerepben, semmi különös, kicsit halovány is . A hangja  csodálatos.  Eddie Murphy se túl kiemelkedő, esetleg a pazar fogsorát csodálhatjuk meg, ugyanis első fogai között most nem fúj át a szél. Egyedül Jamie Foxx –szal tudnánk szimpatizálni, aki mindent megtesz a csapatért. Dörzsöltségével, elgondolásaival a csúcsra juttatja a csapatot.,  de ő meg gyakorlatilag közutálat tárgya lesz egy idő után. De ettől függetlenül megéri megnézni. Ha másért nem is, de legalább a fülbemászó dalokért, a csodás rendezésért..

 

Este a zuhany alatt megpróbálhatunk néhány dallamot felidézni.

 

Értékelés: 70 %

 

Gyártási költség 70 millió $

 

Amerikai bevétel: 103 mllió $

 

Összbevétel: 154 millió $

 

 

Rendező: Bill Condon

 
Jamie Foxx (Curtis Taylor Jr.)
Beyoncé Knowles (Deena Jones)
Eddie Murphy (James Early)
Jennifer Hudson (Effie White)
Keith Robinson (C.C. White)
Hinton Battle (Wayne)
Danny Glover (Marty Madison)
Sharon Leal (Michelle Morris)
Anika Noni Rose (Lorrell Robinson)
Címkék: musical iromány 70 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr52228667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása