Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Furcsaság a hírekben...

2007.11.14. 21:33 Miecs Szólj hozzá!

Nem tudom, hogy pletyka , vagy csak reklámfogás, de nagyon megütötte a fülemet és ezzel elérte célját.

Mindennapos a mi kis hazánkban a sztrájk és jól megszokott már az eseményről való cikkezés. De még ilyet? Amerikában is persze lehet sztrájk, de hogy a filmgyártásban?

Tárgyalások folytak a céges és a forgatókönyvírók között, mivel nem csak hogy keveslik az írók a munkáik után kapott pénzt, hanem jogosan meg is érdemelnék, hogy több jusson nekik  a befolyt összegből. Vasárnap a tárgyalásokat berekesztették, nem jutottak dűlőre. Ennek következménye képpen drasztikus lépésre szánta el magát az amerikai filmes világ: sztrájkolnak a forgatókönyvírók.

Ez rengeteg borzalmat von magaután. Nem írnak dialógusokat a forgatókönyvírók, így nincs mire felépíteni egy forgatást, így se hely, se történet nincs ahol és amiben játszhatnának a színészek, így nem készülnek mozifilmek. Noh de ugyanez a helyzet a sorozatokkal. Hamarosan elfogynak az előre megírt részek és a sorozatok is megakadnak. Valamit a humoristák számára előre megírt poénok sem alakalmazhatók, hisz senki nem írja meg nekik vasárnap óta.

A filmipar tartalékai körülbelül még fél évig kitartanak, de mi lesz azután? Elvielg be kell mutatni a félig kész filmeket is, de a cégek nem hajlandóak félkész forgatókönyv alapján készült filmet nyilvánosságra hozni.

Mi itt a tenger innenső oldalán csak várjuk a kompromisszumot, és még az is megeshet, hogy a Született feleségek, a Doktor House, vagy a Hősök itthon ugyan majdnem egy egész évaddal le van maradva, de  vicces lenne, ha beérnénk amerikai tv néző társainkat. Bár addigra biztus jutnak valamilyen megoldásra...
Címkék: sztrájk

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr12229396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása