Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Heroes -sorozat

2007.11.14. 17:46 koimbra Szólj hozzá!

Save the Cheerleader , save the tv viewer




A képregényrajongók már előre vigyoroghatnak, hisz a Heroes-t pont ezzel lehetne először azonosítani. Biztosan nem nekem jut először eszembe az X-Men-nel való összehasonlítás .Emberek szerte a világon különféle képeségekkel rendelkeznek, egyesek már tudatában vannak ennek, mások éppen most ébrednek rá. A repülés, gondolatolvasás vagy éppen a teleportálás egy-egy adottság. Ezek az emberek köztünk járnak, néhányuk sorsa összefonódik, mások csak elmennek egymás mellett, miközben próbálják elkerülni Syler-t, aki képességeiket magába olvasztja, életüket elveszi.

A fő cselekményszál egy hatalmas jövőbeni robbanás megelőzése, ami New York elég nagy részét elemésztené( azt hiszem az atomot a bestiáknak kifejezés jó lenne ide, csak az a Jericho-nál jobban hangzana) de előtte meg kell menteniük a pom-pom lányt.

A képességekkel rendelkezők közelében egy bizonyos jel tűnik fel, aminek teljes magyarázatára még várnunk kell, de én már előre látom, hogy valami akkor hülyeség lesz, hogy a nézők kapcsolnak is a sokk miatt másik csatornára



Amilyen jól indult, olyan gyorsan le is ült az egész. Felesleges ,unalmas, történések, egyes részek után ráncolgattam a homlokomat , hogy most aztán jól előrehaladt ám a történt, bizony. Néha nem is tudtak mit kezdeni némelyik karakterrel, ott téblábolt azért, mert az kell pl. Niki/Jessica sztorivonal. A színvonal és hangulat is hullámzott rendesen, mintha rendesen egy viharos tengeren lettem volna.

Olyan érzés kerülget, miszerint az alkotók ennél jóval kevesebb epizódot terveztek, de aztán a siker hatására gyorsan kibővítették az egészet, de így meg unalomba fulladt az egész. Az évadzáró is részemről csalódás. Hát így kell lezárni a történetet? Összecsapott volt az egész. Elkú...cseszték, mondhatnám , de ez mára már hatalmas klisé lett.A legjobb szvsz a 20. epizód volt, amikor Hero a jövőbe teleportált, ez a rész ütötte az összes többit.

Feliratosan ajánlom, mivel a szinkronban Matt Parkman (Greg Grunberg) egyáltalán nem hozzá illő hangot kapott ( semmi bajom Kerekes Józseffel, csak nem illik a figurához )

Amerikában már javában tart a második évad, de a forgatókönyvírók sztrájkja miatt úgy néz ki idő előtt vége lesz és a beígért Heroes: Origins-ből se lesz semmi. Helyette viszont lehet olvasgatni a Heroes képregényeket és hamarosan lehet játszani a sorozatból készült játékkal Pc-n és mobilon.(Kisajtolják az utolsó centet is ebből.)

Elkezdtem a második évadot is ugyan, de 3 epizód alatt kb 2-3 perc volt, ami tetszett. Hangulat ment, vele tartok én is, 3. résznél nem folytatom tovább. Helyette inkább teleportálgatok egy kicsit.


Értékelés 60 % az első évad (ennyit azért megérdemel)

Címkék: sorozat

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr94229111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása