Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Sorozatokról 2

2007.11.15. 13:16 koimbra 3 komment

Nnnaa kérem szépen 2-3 hónapon belül bepróbáltam egy csomó sorozatot, részben , hogy megnézzem mi a helyzet, részben, hogy azért képbe legyek valamennyire. Aztán most azon gondolkozom, hogy vagy én vagyok finnyás vagy pedig a tévé nézők agya főtt már meg a tévéhullámok miatt és a tetszési indexüket rakták lejjebb. Én az utóbbira tippelek, bár....


Szóval íme


4400- Különleges tulajdonságú emberekről szól. Jó sok embert rabolnak el az ufók különböző években az ufók, majd egyszer csak visszahozzák valamennyit egy helyre. Az elraboltak egy cseppet sem öregedtek és mindegyiknek van speckó képessége. Amilyen jó volt az eleje, olyan uncsi a vége az első résznek.

30 Rock-nem sok maradt meg belőle, csak az hogy ez 20 perces epizód, poénosnak szánták és Alec Baldwin is ott van. Elég volt az első rész

Blade -sorozatot csináltak a Pengéből, Snipes helyett Sticky Fingaz, aki valami rapper. Olyan rosszul van összerakva, megcsinálva az egész, hogy már fáj. Minden verekedés alatt megy a kemény zene és a hülye lassítás. Hát ez egyből cancel ( azaz nem nézem tovább, én ezt csancselnek becézem)

Bionic Woman- Balesete után egy csajt alaposan feltuningolnak, amolyan Terminator-hoz hasonlítanám, így aztán jobban tudja hajszolni a bűnt. Rettentő hangulattalan volt. Csancsel

Blood Ties-megint egy vámpíros természetfeletti valami, ez se bírta tovább nálam az első rész után

Burn Notice- A „nagy kém” nem kívánatos lesz az ügynökségnél, ezért Miamiban kezd nyomozgatni exbaránőjével és egy öregebb volt kémmel. Apám, hát itt meg minden megvolt ahhoz, hogy rohadt jó legyen: vicces kém, Miami, szétszűrözött kamera, akciók, bunyók, nyomozások, és mégis...sz*r volt.

Damages-jogi sorozat, érdektelen.első résznél csancsel

Dexter (nem a laboratóriumos gyerek:) Mindehol egyöntetűen dícsérték. Fejem felett hatalmas kérdőjel villogot a pilot nézése közben, hogy miért is ez a nagy ámulat. Adott egy nappal zsaru, este sorozatgyilkos ficak, aki ráadásul csak a rosszakra spercializálta magát. Az első rész egyrészt unalmas volt, másrészt idegesítő. A narrálástól a falra másztam majdnem. Nem is bírtam végig. Tehát csancsel

Hex-boszorkányos sorozat, nem fogott meg

Jericho-atomot robbantanak több helyen Amerikában, Jericho lakói pedig találgatnak, hogy mi van és élnek tovább. Ha jobban odateszik magukat az alkotók, akkor én is betársultam volna, így viszont az első rész után azt éreztem, hogy ez megint egy kisvárosi dráma lesz. Pát intettem ennek is.

Journeyman: egy újságíró véletlen elkezd utazni az időben,ahol problémákkal szembesül , amelyek a jelenre is hatással lehetnek. Ezt szűrtem le az első rész alapján. Nem fogott meg, búcsút intettem ennek is.

Life-egy zsarut tévesen ítélnek el, a börtönben verik a rabok meg az őrök is, aztán évek múltán kiderül, hogy ártatlan. Visszatér rendőrnek , de a technika azóta már fejlődött. Analóg zsaru a modern világban. Nem volt rossz a pilot, de hiányzott az a bizonyos plusz.

Masters of Sci-fi: ez ugye sci fi sorozat lett volna, első rész felénél csancsel volt

Moonlight -vámpíros sztori, ahol a vámpírokra nem hat a fokhagyma, szenteltvíz, napfényt is bírják úgy ahogy...szóval nem a szokványos. Főhős vámpírunk magánnyomozó és mint ilyen teszi a dolgát. Nem volt rossz, egy kis lökettel talán még folytattam volna is.

Nip/Tuck Kés/Alatt: mivel mindenki áradozik erről, gondoltam elkezdtem a pótlást. Azaz a kezdés után már nem is akarom annyira mégse, mivel a pilot után hagytam a fenébe. A sorozat a plasztikázásról szól. Lehet egyszer majd bepróbálom a második részt is, lehet csak nem olyan kedvben talált az első?!

Reaper-egy srác lelkét eladták a szülei az ördögnek még születése előtt, emiatt pedig fejvadászként kell „dolgoznia” . Egyébként ez egy vígjáték, kár hogy nem röhögtem.

X-Akták: anno ez egy jó sorozat volt, valahol azonban abbamaradt a nézése, a 9. évadba néztem bele, de annyi változás volt már , hogy azt se tudtam, hogy mi van.



És amelyek megéltek egynél több részt nálam (de minek?)...


Dirt- Ez a „szennylapok” világába vezeti el a nézőt, ahol is a Courtney Cox által életre keltett szereplő egy ilyesmi újságot irányít. Maniupláció, kitaláció!Az első rész bejött, ahogy Cox átvág a partyn és magában minden emberhez odaképzeli, hogyan is jelenítené meg az újságban. Sajnos a második rész iszonyat gyenge lett. Csancsel.

Firefly-hatalmas rajongói tábor övezi, mégis kicsi volt a nézettsége, a mozifilm megbukott, ámde dvd-n nagy sikere lett. A jövőben egy csapatnyi űrhajós legénység útját követi nyomon röviden. 14 részes az egész, hetet láttam, nem fogott meg igazán, de azért néztem becsülettel:) Aztán valamiért abbahagytam és azóta se hiányzik (ezért tuti megköveznek páran)

Helyszínelők: ez még az , amit talán a nagy többség néz. Méééé? Kérdezhetném bután.

Először a New York-i csapatot tanulmányoztam. Történik valami, aztán az okos nyomozók A pontban találnak valamit, elmennek B pontba, majd az ott lelt infok alapján C pontba. Pedig nem adtam fel elsőre, de olyan 4-5 rész után hagytam is a fenébe.Aztán a Las Vegasban ténykedő csoportba néztem bele, rögtön az első évad első részével,majd a hetedik évad első részével, de hát részemről ez is kuka volt. Majd még próbára tettem a Miami bagázs-t is. Még talán ez volt a legjobb , mint közül. 5 részt láttam, nem volt rossz, de annyira nem fogott meg, hogy folytassam.

Master of Horror -Megnyertek egy nagyjából ismert rendezőt és mindenki elkészített egy külön kis horrort. 4-5 részt láttam, de a kezdeti lelkesedés alábbhagyott. Azután meg pláne, hogy az első évad utolsó részét mindenki ajnározta, én spec végig se néztem, mert untam. Kiégtem?:)

Painkiller Jane- képregényből sorozat. Jane -t nézi ki egy titkos kis alakulat, bevennék közéjük, hogy aztán közösen küzdejenk a neurók ellen, akik...gonoszak és manipulálni tudják az emberek tudatát. Mellesleg a csaj minden sérülésből elég gyorsan regenerálódik. Az első rész okés volt, a második viszont ennek ellentétje. Nem is kellett a harmadik.

Traveler-bomba robban egy múzeumban, gyanúsított két diák, akik görkorcsolyában keltettek feltűnést, fel is hívják a rendőrséget, hogy nem ők volt, de volt egy harmadik társuk. Azonban hiába magyarázkodnak mögöttük van az ország fél rendőrsége, ráadásul bizonyítékot se találnak arra, hogy lett volna velük még valaki. Jó kis nyomozgatós, átverős sorozatot sejtettem, végül is az volt, csak nem kötött le. Harmadik rész felénél OFF volt



Na és akkor nézzük mi az, amit nézek/néztem is


House- a mogorva, béna doki és csapata . Erről majd írok bővebben is.

Californication- David Duchovny sikeres író...volt. Egy ideje nem tud semmi lerakni az asztalra, baránője a gyerekével nem él vele, aki férjhez is megy lassan. Szóval bánatában(?) lefekszik minden csajjal, mindenre van egy odaillő mondata, de amolyan szemét stílusban. Ráadásul rohadt jól alakítja a szerepet. Erről majd később bővebben. 12 részes , alig fél órás epizódokkal.Megnézve.

Chuck- Chuck megnyit egy mailt, amitől sok ezernyi info tolul az agyába, a nemzetbiztonságnak szüksége lesz rá, mivel a gépük meghalt és csak a srác tud segíteni. Védelmére két embert jelölnek ki, két különböző „cégtől”. Vígjátékon van a hangsúly, de az akciósabb részekre sem lehet panasz.3 rész van mögöttem eddig, aztán meglátjuk

Pushing Daisies- srác érintésétől feltámadnak a holtak, de ha megérintő őket megint, akkor meghalnak végleg. De ha egy percnél tovább élnek, valaki a közelben meghal. Egy nap a gyerekkori szerelmét támasztja fel...és így egy magánnyomozóval 3-an derítenek fel eseteket. Szép színek, hatalmas hangulat, jó szövegeket. 5 részt láttam, mindenképpen folytatom.

Róma- az ókoró Róma történetét mutatja be két légionárius szemszögéből., itt van Cézár, Brutus,Cleopátra, Antonius, meg aki számít. Intrikák, szex, háború. Két évados, már végignéztem, én ajánlom. Majd erről is írok egy hosszabbat

Sarah Connor Chronicles- Terminator sorozat, a második és a harmadik mozifilm között játszódik, visszaküldtek még két Terimatort, az egyik pusztít , a másik véd. A pilot pofásra sikeredett, remélem a folytatás nem családi dráma lesz vagy nem arról fog szólni, hogy a Terminatort elküldik a boltba tejért.

Tűzvonalban- az első rész mindenképp kellemes csalódás volt, habár én akciókra számítottam és nem volt benne igazán. Szóval az első rész után folytatni fogom . Ez is majd megér remélem egy hoszabb misét.


Amit még be szeretnék próbálni: Big Bang Theory és a Supernatural


Jelenleg, amit követek az a Dr. House, Pushing Daisies , a Chuck-ból még bepróbálok pár részt , akárcsak a Tűzvonalban-ból.

Címkék: sorozat

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr23229935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

petyko 2008.04.23. 17:26:32

Erre mondják azt, hogy szép termés?:D A Supernatural láttam, hogy nem jött be neked, és a Big Bang Theory? Szerintem erőltetett, a sok röhögéssel. Egyébként milyen sorozatokat nézel most? Arra nem gondoltál, hogy írj egy olyan cikket, hogy a sorozatfüggőket hasonlítod a filmesekhez?

Koimbra 2008.04.23. 23:58:48

A Big Bang Theory első részét se néztem végig. Hát ha menne és nem pihenne, akkor nézném a House-t, 24-et, a Pushing Daisiest. A Californicationnek is lesz második évadja, azt is lesem majd. Jelenleg a Standoff-ot nézem, a Tilt-be kezdtem bele és a Las Vegast is folytatni fogom az első rész után. Amit nézek még az a Tűzvonalban.

Írtam már a sorozatok vs filmek terén egy szösszenetet, csak nem lelem, elmentettem valahova és nem tudom milyen néven:) De majd akkor megírom ismét, ha ráérek.

SpockCooper · http://spockcooper.blog.hu 2008.04.24. 00:20:11

Ideírom amiben vitatkoznék veled, amiről nem írok, abban egyetértek.
A Bionic Woman nagyon bejött pedig tudom, hogy ócska, Michelle Ryan olyan édes. Dexter az egyik kedvenc sorozatom. A Life nagyon hangulatos, abban a pillanatban, hogy az amazonon megjelenik az első évad, már rendelem is. A Californication nem jön be, nekem túl egyszerű. A Tűzvonalban nem érdekel. A Róma biztos jó, de utálom a történelmi filmeket.
süti beállítások módosítása