Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Transformers -kritika

2007.11.15. 19:03 koimbra 12 komment

Gyünnek a robotok és jól elnáspágolnak minket


 

 


 

Kezdetben vala a Kocka...-így kezdeni egy filmet olyan, mintha egy videotéka egy alsó polcáról vettünk volna le valami ócska filmet. Pedig egy igazán jó popcorn film ez.

 

A Transformers név már évtizedek óta a köztudatban van: játékok garmadája a piacokon, képregények sőt még rajzfilm is született belőle. A főszereplők bazi nagy robotok, az Autobotok és az Álcák, akik a Földön vívják harcukat, mellesleg az Álcák napirendjén az emberek elnáspágolása is első helyen szerepel. Na meg ezek a robotok különféle járművekké is át tudnak alakulni. Hát nem csodás? Most eljött az idő, hogy mozifilmet csináljanak belőle

 

A történet szerint Katarban egy helikopter elpusztítja az ott állomásozó amerikaiakat, ezzel szinte egy időben Sam megveszi élete első kocsiját, ami tulajdonképpen Űrdongó, az Autobtok tagja. Hamarosan újabb robotok kerülnek elő és mindenki a Kockára hajt.

 

Steven Spielberg azt mondta: Michael Bay arra született, hogy megrendezze a Transformers-t. Teljességgel igaza volt, Michael Bay ugyanis napjaink akciófilm guruja. Előző filmjével, a Szigettel, elkönyvelhette első bukását, majd miután a gyártó stúdióval kígyót – békát összehordtak egymással szemben , végül is közösen nekiláttak ennek a filmnek.

 

A rendező nem okoz csalódást, bemutat mindent, amit előző filmjeiben megszokhattunk, ráadásul már van gyakorlata a Föld megmentésében is.

 

Shia LeBeouf jól hozza a lúzer srác szerepét, akinek végül nagy szerepe lesz a végkifejletben.A kötelező jó csaj szerepében Megan Fox, ő azt nyújtja amit kell, szépen kell kinéznie és a robotok mellett is jól mutat. A védelmi minisztert Jon Voight formálja meg, rutinosan hozza a figurát.

 

John Turturro is feltűnik egy kissé zakkant ügynök szerepében. Josh Duharmel és Tyrese Gibson által alakított katonák, akik még ismertebbek lehetnek, nekik csak annyi a feladatuk, hogy lőnek és túlélnek.

 

Aki szereti a látványos, pörgős, inváziós filmeket annak mindenképpen kötelező megnézni. Az akciójelenetek szinte az ember képébe robbannak, a poénok is mindig ülnek. Végig a székhez szegez, leköt és a végén egy „Ejha, azta” felkiáltással állunk fel a székből. Aki értelmet, mondanivalót akar, az menjen másik filmre. Ez a film egyszerűen csak szórakoztatni akar és ezt feladatot bitang jól megoldja.

 


 

Értékelés: 95 %

 

 

 

Gyártási költség : 150 millió dollára

 

Eddigi amerikai bevétel: 319 millió dollár

 

Eddigi összbevétel: 703 millió dollár

 

 

 

Rendező : Michael Bay

 

Szereplők

 
 Shia LaBeouf (Sam 'Spike' Witwicky)
Megan Fox (Mikaela)
Josh Duhamel (Lennox kapitány)
Jon Voight (Keller)
Anthony Anderson (Glen)
John Turturro (Simmons ügynök)
Hugo Weaving (Megatron hangja)

Peter Cullen (Optimus Prime hangja)

 

Címkék: akció iromány sci fi 95 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr59230307

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Transformers 2010.10.06. 09:29:02

Alapsztori: Az idegen bolygóról származó autobotok a Földön csapnak össze ellenségeikkel, egy fiatal fiú pedig nem is tudja, mibe keveredett bele.Húzónév: Shia LaBeouf, Megan Fox, Jon Voight, John TurturroMűfaj: akcióTrailer ittAmire számítottam: Nem a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tori bacsi 2007.11.16. 15:00:18

Nekem az nagyon bejott a filmben, hogy a Fold-on barhol volt vmi gebasz, az USA 10 percen belul ott tudott lenni 10 vadaszgeppel, meg 10 helikopterrel. :)

(Amúgy egyre jobbak az írásaid, torzsolvaso vagyok am.)

Dis 2008.01.09. 14:00:53

Na sziasztok!
KOIMBRA öccse vagyok. Mindig kérem tőle a tanácsit, hogy melyik filmet nézzem meg. Háááát, mit monjak? Az ízlésünk nem vág össze. Mostanában mindig mondom neki, hogy ajánljon egy jó akciófilmet, amin abszolút nem kell gondolokozni meg figyelni a részletekre, meg, amiben nem 20 főszereplő furábbnál furább neveit, alakjait kell megjegyezni egy filmben, és mire megatnulnám a neveiket már vége is a filmnek. Aztán csak lesek, mint a moziban. Most akkor miiii vaaaaan?? Nem vagyok egy nagy filmbuzi. Az elmúlt fél évben max. 10 filmet nézhettem meg. Szinte mindegyik a csattanóra ment. És, ha az ember nem figyel film közben, akkor bizony komoly esélyei vannak, hogy a csattanót észre sem veszi; egyszerűen csak vége lesz a filmnek. És joggal felteheti ilyen eseteben a kérdést az ember: Húúú! MOst akkor ez miről is szól???
Na. A Transformers nem ilyen. :)

L'Angelus 2011.09.28. 11:40:52

Iszonyat szar moslékos konténer!!! Aki ezt a kritikát írta, annak szerintem ultraviola gőze sincs a Transformers valódi világáról. Ez a film egy összekotort gennykupac, Michael Bay pedig egy alattomos, slendrián gazember, akinek semmi önkritikája vagy tehetsége nincs! A sziklán kívül egy normális filmet se tett le az asztalra!
A Tranformers első része már eleve hulladéktelep volt, majd a másodikkal megfejelte akkor állat monumentális szarságokkal, mint a vasherés robot és a Transzformersz-Mennyország!!

Baynek ugyanazt az egy szem deciméteres szarrudat kellene megennie, újra kiszarni és megint megennie 10-szer egymás után, amíg már a veséi is felmondják a szolgálatot!!! Rohadék vvérhányó, hogy dögölne meg!!!!

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.09.28. 12:03:19

@L'Angelus: Blogger karrierem kezdetén írtam:D Egyébként nem ástam magam bele a Transformers világába, anno megvettem a Kandi Lapok kiadásában megjelent első 10 számot, volt egy Transformers játékom és megvan a rajzfilm is valahol VHS-en:) A film nekem marhára bejött, jó, pörgős akció volt, a trilógia legjobbja.

L'Angelus 2011.09.28. 14:18:46

@koimbra:
A másik két rész színvonalát tekintve talán tényleg. De ettől az sem lesz jobb.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.09.28. 14:43:28

@L'Angelus: Ha akarsz a filmről bővebben írni én szívesen kiteszem:)

Vészmadár · http://foxhole.blog.hu 2011.09.28. 15:11:46

@L'Angelus: Azért a Bad Boys 1-2 erősen messze van a szar filmtől. Sőt.

A film pedig remek kikapcsolódás, szórakoztató - egyetértek Koimbrával.:)
(a folytatásokról meg... olyan ez, mint a Mátrix. Az első nagyon jó, a többi kettő meg finoman szólva sem sikerült olyan jól.
XD)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.09.28. 16:06:12

@Vészmadár: a bad boys 2 azért nincs olyan messze...

L'Angelus 2011.09.28. 16:51:14

@koimbra:
Rendben. Épp most fejeztem be a blogomon a kritikát. Egynapos munka, szóval hátha-alapú a dolog.

Belinkelhetem?

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.09.28. 18:47:03

@L'Angelus: Ha úgy jó, hogy elküldöd mailben és kiteszem + az aljára, hogy melyik oldalról való...:)

L'Angelus 2011.09.28. 20:05:43

@koimbra:
Valami miatt nem engedi az E-mail-program, hogy elküldjem. Azt írja: "érvénytelen cím".

Akkor megpróbálom ide belinkelni:

filmi-helyszinelok.blogspot.com/2011/09/transformers.html
süti beállítások módosítása