Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Hannibál ébredése (Hannibal Rising)

2007.11.17. 11:01 koimbra 3 komment

Ki jön ma vacsorára?

Immáron ötödjére köszönthetjük a vásznon a kannibál urat. Először 1986-ban tűnt fel a vásznon, még Anthony Hopkins nélkül, a film sikertelensége után sokáig kellett várni, hogy újfent gondolkodni kezdjenek egy Hannibal filmen. Aztán újra beindult a gépezet, a Barányok hallgatnak nemcsak, hogy sikeres lett, de az Oscar díjátadón is kapott szobrocskát. Majd később Ridley Scott rendezésében folytatta Hannibal a kannibálkodást. 2002-ben tűnt fel a Vörös Sárkányban utoljára, ami még hozott annyi pénzt, hogy fontolóra vegyenek egy folytatást.

 

Azonban úgy alakult, hogy Hannibal gyerekkoráról készítettek filmet. Az előzmény a második világháború alatt játszódik . Szüleik halála után a kis Hannibal Lecter  hugával éldegél. Éldegélne , ha hagynák, mert beállít pár nem túl barátságos katona, akik élelem híján a kis hugicát elfogyasztják. Itt kattanhatott meg kissé a srác. Felcseperedvén megszökik az otthonául éppen szolgáló árvaházból, felkeresi az egyetlen még élő rokonát, aki mellesleg szamuráj cuccost tart otthon titkon. Némi idő elteltével az egykori katonák nyomába ered bosszúszomjasan.

 

Na most kellett ez? Mi késztethette erre a producereket? Jó, oké a pénz, de akkor már legyen kreatívak. Anthony Hopkins-szal már összenőtt a figura, nélküle ez a „sorozat” meghalt. Az eddigi sötét thriller, horror filmek jók voltak, hangulat is volt, de itt…csak egy rossz, unalmas, vontatott bosszúfilmet látunk. A főszereplőtől nem parázik be senki, ráadásul arca miatt egy másfajta horrorfilmbe ajánlanám smink nélkül. A női főszereplő Gong Li pedig a Miami Vice után megint beletenyerelt egy hatalmas buktába és egy felesleges filmbe, pedig egy Playboy szerződésbe kellett volna.

 

Legközelebb győzzék meg Anthony Hopkinst és csináljanak egy rendes folytatást inkább, ha ez a bukta nem vette el a kedvüket még egy résztől..Ennek meg lehetett volna az a címe, hogy Bosszúvágy 53 (de akkor meg Charles Bronson forogna a sírjában)


Értékelés : 18 %.

 

Amerikai bevétel: 27 millió $

 

Összbevétel ~ 83 millió $

 

Rendező: Peter Webber

 
Szereplők:
Gaspard Ulliel (Hannibal Lecter)
Li Gong (Lady Murasaki)
Dominic West (Popil felügyelő)
Aaron Thomas (a fiatal Hannibal Lecter)
Helena Lia Tachovska (Mischa)
Rhys Ifans (Grutas)
Richard Brake (Enrikas Dortlich)
Kevin McKidd (Petras Kolnas)
Címkék: horror iromány prequel 20 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr30231932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_gia · http://blog.hu/goldmine/hedgehog.php/231932 2007.11.18. 12:21:07

SZVSZ \\\"jóra\\\" sikerült. Legalább megtudtuk hogy ifju Lecter miért is lett kannibál ill. minden dolgot a múltjáról..

AldoWinnfield 2007.11.18. 12:24:51

Szerintem meg a könyv és a film is igazi szégyenfolt A Hannibal sztoriban,csak a pénzért készült el,és még pénzt kereső filmnek is gyenge lett.Szóval egyetértek az értékeléssel.

agape 2008.07.20. 21:21:37

nem emlékezetes, szemben az elődökkel, de a hopkinsosok közt is van olyan, ami kevésbé tetszett. engem nem érdekelt az előzmény, de ha már megcsinálják, legyen jó, hiszen az teszi olyanná a főszereplőt, amilyen. Nem sok kérdésemet válaszolta meg a film, de azért mégsem 16%. Az ifjú Lecter azért nem olyan rossz, inkább a sztori erőltetett. Meg némileg a film megléte.
süti beállítások módosítása