Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Sicko (Sicko)

2007.11.18. 16:46 koimbra Szólj hozzá!

Törlést! Szikét! Nyissuk fel a pácienst.

 

Mr. Bush, szégyellje magát – mondta Michael Moore, mikor átvette az Oscart a legjobb dokumentumfilm kategóriában a Kóla, puska, sültkrumpliért. Azóta meghódította a BoxOffice csúcsot a Fahrenheit 9/11-el, aminek a bevétele jóval túlszárnyalt minden dokumentufilm bevételét.

 

De Moore nem nyugodhat, célpontja Bush és kormányzata, ő a film erejével próbál küzdeni ellene. Jelenleg pedig az egészségügyet nézte ki magának, szóval fel is húzta a steril kesztyűt, a mozilátogató pedig a kevésbe steril nézőtéren figyelheti.

 

Megmutatja, hogy a biztosítók „adu ászokat” foglalkoztatnak, akiknek a dolga a biztosítőkkal kötött szerződések tüzetes átnézés, apró hibák után kutatva, amire hivatkozva ne kelljen fizetni az ügyfél részére és a szerződést is felmondhassák, akár még egy apró lábgombára is hivatkozhatnak.Senki sincs biztonságban, nincs kegyelem. De a nyitójelentben egy fickó épp saját maga varrja össze a lábsérülését, mivel biztosítása nincs, pénze dettó.

 

Moore nem csak Amerikában néz szét, pár ország kórházába és betekint, így megtudhatjuk, hogy de jó az angoloknak, ahol nem kell fizetni semmiért és a kassza is azért van, hogy a páciens utiköltségét helyben megtérítsék.

 

Érdekes dolgok, mit ne mondjak, azonban az emberben ott motoszkál a gyanú. Ugyanis Moore Bush-ellenes, befolyásolja a nézőt, manipulálni próbálja, hogy ők se szeressék a MiszterPrezident-et. Propagandafilm.. Yes. Michel Moore for Prezident? Áh,dehogy, csak az egészségügy legyen jobb, meg legyenek más törvények, más elnök, legyen minden más.

 

Mi lesz a következő? Esetleg ha odaát elfogyna a téma, elruccanhatna ki hazánkba, van itt elég anyag, még az egészségügy terén is.


Értékelés: 60 %

 

Büdzsé: 9 M$

Amerikai bevétel: 24,5 M $

Összbevétel: 34 M $

 

Szereplők:
Michael Moore
George W. Bush
Reggie Cervantes
John Graham
William Maher
Richard Nixon
Linda Peeno

Címkék: iromány dokumentumfilm 60 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr38233163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása