Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Flyboys -Égi Lovagok -kritika

2007.11.19. 10:49 koimbra Szólj hozzá!




Mivel a második világháborús filmekből már rogyásig vannak a polcok a reflektorok fényébe került az első világháború .

 Na szóval Amerika még nem lépett be a háborúba, a franciák meg ellenállnak dacosan.1916 –ot írunk, csak hogy képbe legyünk. Néhány amerikai legény a franciákhoz igazol, nehogy kimaradjanak már a jóból. Az önkéntes egységet Thenault százados (Jean Reno) vezeti. Róluk szól a nem túl rövid történet, azon belül is Blaine Rawlings –ról (James Franco), aki ugye a tökös főhös gyerek. A franciák örülnek az önkénteseknek mégha nem is látszik rajtuk, kell a segítség.

Ha már háború, akkor legyen harc is, ami nem a földön, hanem az égben zajlik. Nincsenek tankok, se egyéb harci ketyerék csak repülők. Az amerikai legények pedig lövöldöznek, a németek is visszalőnek, csak ők még gonoszan vigyorognak is hozzá, hisz ők galádak.

Egyébként a harci jelenetek korrektül megcsinálták, a Discovery csatornán is szivesen nézné az ember esetleg, ha kivágnák a földi jeleneteket, amik gyakran fulladnak unalomba., de legalább sejtjük, ha ennek vége, akkor újból felhők felett lövöldöznek majd bátran.

Megkapjuk az összes klisét is: igazságos tiszt, különc hős, fekete pilóta, stb.

Az amerikai főhös pedig francia géppel abálja a németeket, közben jut ideje romantikára is egy francia parasztlánykával.

Összeségében a harci jelenetek az egyedüli pozitív ebben a filmben, az összes többi jelenet csak asszisztál egy újabb látványos légi csatához, külön megemlítem a Zeppelin ostromát is.

A film , nem is kell mondanom szerintem, megbukott elég keményen .szerintem ezután a fennt említett reflektor fényeket máshova írányították az alkotók pedig fütyürészve, mintha mi sem történt volna, eloldalognak a tett helyszínéről.

Egy ideig tuti nem látunk első világháborús filmet mostanában. Ha mégis én lepődök meg legjobban akkor.

 

35 %


Büdzsé: 60 M $

Amerikai bevétel: 13 M $

Összbevétel :17,7 M $

 

 

Szereplők:James Franco (Blaine Rawlings) Jean Reno (Thenault kapitány) Scott Hazell (Cinema Usher) Mac McDonald (Sheriff Detweiller) Philip Winchester (William Jensen) Todd Boyce (Mr. Jensen) Michael Jibson (Lyle Porter) Karen Ford (Mrs. Jensen) Ruth Bradley (Laura) Abdul Salis (Eugene Skinner) Tim Pigott-Smith (Mr. Lowry) Tyler Labine (Briggs Lowry) Rendező:Tony Bill

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr77233963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása