Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Taxi 4 -kritika

2007.11.21. 11:07 koimbra 3 komment

Tedd be négyesbe…és keressünk egy kis pénzt.”

 

Senki nem gondolta volna, mikor bemutatták az első részt, hogy ebből egy ilyen sikeres sorozat lesz. Ráadásul nem is amerikai. Magukhoz is kaptak Hollywoodban, mikor látták, hogy ez mekkora biznisz. El is készítették saját Taxi filmjüket, amiről jobb , ha hallgatunk.

1998-ban indult hódító útjára Taxi címmel a Luc Besson nevével fémjelzett alkotás. A lényeg, hogy adott egy fickó, akinek van egy frankó taxija és egy béna kopó. Az útjuk keresztezi egymást, ebből a találkozásból pedig barátság születik és megtelik pár börtöncella.

Mivel minden egyes rész több bevételt, több nézőt vonzott csak idő kérdése volt , hogy a vászonra kerüljön a folytatás.

A negyedik rész olyan, mintha éppen mindenki ráért volna és összejöttek, hogy jót szórakozzanak. Úgy tűnik, mintha Luc Besson is egy álmatlan este alatt dobta volna össze a forgatókönyvet. A zsaruk még bénábbak,akik ha nem figyel a főnök, akkor az éppen raktáron lévő fű készletet fogyasztják. A főnökről meg kiderül, hogy tiszta Leslie L. Lawrence, ugyanis mindehol volt már és mindenhez ért valamelyest. A bűnözők se panaszkodhatnak, igaz agyafúrtak , de hülyeség tekintetében ők is felvehetik a versenyt a zsarukkal. Senki se normális. A rendező Gérard Krawczyk,biztos kézzel vezényli le a művet, sok nehézsége nem lehetett, hisz az előző két Taxi filmet is ő rendezte.

Kijelenthetjük azonban, hogy  a sorozat átment paródiává, méghozzá nem mást, mint saját magát figurázza ki.

 Jól van ez így? Az biztos, hogy előtte az agyat is érdemes leadni a ruhatárban, így mindenképpen élvezhetjük ezt az alkotást arcunkon bárgyú mosollyal.

Nem kell félnünk, ez a film sem bukik meg  és ha a csapat nagyon unatkozik, összejöhetnek leforgatni az ötödik részt. Meg ha már úgyis kapnak érte pénzt, akkor meg a hülyének is megéri. És Nekünk?

 

Értékelés: 65 %

 

 

Rendező: Gérard Krawczyk


Szereplők:
Samy Naceri (Daniel Morales)
Frédéric Diefenthal (Emilien Coutant-Kerbalec)
Bernard Farcy (Gibert főfelügyelő)
François Damiens (Serge)
Emma Sjöberg (Petra)
Edouard Montoute (Alain)
Djibril Cissé (önmaga)


Címkék: iromány vígjáték franchise sequel 65 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr30236728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AldoWinnfield 2007.11.21. 13:58:39

Az év egyik legrosszabb filmje.Ez már nem Taxi...

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2007.11.21. 14:22:49

Nekem az első és a harmadik egyáltalán nem jött be, a második jó volt, ez a negyedik is tetszett, mert mint írtam már olyan paródia jelleggű volt. Szerintem összejöttek mókázni egyet a srácok, mert unatkoztak:)

agape 2008.07.20. 22:38:31

már az 1-ért sem voltam oda,de az még ehhez képest elment. Ez viszont már végképp rossz. minek erőltetik?
süti beállítások módosítása