Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Pushing Daisies -sorozat

2007.11.25. 18:57 koimbra 1 komment

Ned gyerekkorában ráébred arra, ha hozzáér egy halotthoz az feltámad, de ha újra megérinti meghal örökre. A plusz buktatója a dolognak az, hogy ha egy percnél tovább él a feltámasztott, akkor a közelben meghal valaki. Egy véletlen során erre egy magánnyomozó rájön , felajánlja Nednek, hogy dolgozzanak együtt: Ned feltámasztja a halottakat, az mond egy kis infot azzal kapcsolatban, hogy ki vagy mi okozta a halálát és tádáám, megtalálják a tettest, pénz üti a markukat. Egy feltámasztás során azonban gyerekkori szerelmét kelti életre és nem hajlandó újra hozzáérni, hisz a láng feltámad újból mindkettejükben. Hármasban nyomozgatnak. Mellesleg Ned a Pitekészítő(PieMaker), hisz képességének köszönhetően a gyümölcsök is érettebbek, finomabbak lesznek.

 

A pilot megtekintése előtt láttam az Amelie csodálatos életét (ami mellesleg az évtized egyik legjobb filmje) , a sorozat hangulata pedig szinte azonos : a kép világ, rendezés, narráció, mind valahogy hasonlít az Amelie-hez.


 

A rendezőnek, Barry Sonnenfeld-nek sikerült úgy megalkotnia ezt a csodás világot, hogy legszívesebben én is elvesznék benne, ennék egy szép nagy pitét (nem amerikait) és búzamezőkön futkosnék nagy hévvel. Egyébként nevéhez fűződik az Addams Family és a Men in Black, amik szintén valahogy egyedi képvilággal rendelkeztek.

Színészek közül a legeltaláltabb a néger magánnyomozó és szájába is nagy szövegeket adnak. Ned néha pedig elég szerencsétlenül tud nézni ahhoz, hogy megsajnáljuk, látszik rajta sokszor, hogy ha lehetne eldobná ezt a képességét. Anna Friel alakítja Chuck-ot, a feltámasztott gyerekkori szerelmet, semmi probléma sincs vele. Az alkotók jól összehozták a szereplőbrigádot.

 

Sok idézhető ,néhol morbid poén, színes képi világ, meseszerű és giccses.

Mese-mese mátka, mi lesz ebből? A színvonal az egekben, szóval innen már csak lejtmenet van. Nagyon remélem ez nem hamar fog bekövetkezni. Várjuk a következő részt, a következő esetet és hogy mi lesz vajon ezzel a, Ned és Chuck közötti, beteljesületlen szerelemmel.

Az év nyerő csapata a Halottkeltető Piemaker, a Halott Lány, és Emerson Magándetektív.


 

Címkék: sorozat iromány

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr62241525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

agape 2008.07.20. 22:07:33

nem lehet rossz
süti beállítások módosítása