Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Texasi Láncfűrészes Mészárlás: A Kezdet (The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning) -2006

2007.11.25. 11:59 koimbra 5 komment

My name is Pata, Psychopata

 


 

A láncfűrészes killer nem mai gyerek, már 1974-ben született belőle film. Pár ezer dollárból készült és kultfilm lett belőle. A nagy ötlet néhány évtizeddel később kipattant az agyából valamelyik okosnak: Csináljunk ebből egy feldolgozást.

 

Ahogy szépen elhatározták összerakták a filmet, mit mondhatnék, marha jó lett. A 2003-as év egyik legjobbja lett számomra. Egy film, aminek azért vártam a végét, mert már szétvetett a feszültség.

 

Jöhetett a folytatás, ami inkább előzménye a 2003-as filmnek. Sajnos az izgalom elmaradt és jött helyette a brutalitás. Kár érte. No sebaj.

 

Két srác mielőtt még bevonulnának Vietnámba, barátnőikkel még utazgatnának egyet. Útjuk egy lepukkant isten háta mögötti helyen visz át, ahonnan nem sokkal előtte költözött el szinte mindenki, mivel az utolsó pénzkereseti forrás , a hentestelep (vagy mi) bezárt.

 

Itt dolgozott Bőrpofa is, aki miután már nem tudott már teheneket és egy jószágokat aprítani más elfoglaltság után nézett . És bizony talált. Összehaverkodott a láncfűrésszel is. De a családja se semmi, főleg a fater, aki önként átvette a kisváros seriff posztját,miután kicsinálta a rend derék őrét. Nos az épp túrázgató hőseink bele is futnak szépen ebbe a szép családba.  Buli helyett dübörög a láncfűrész.

 

Mint mondtam az izgalom elmarad ezúttal , marad a vér helyette meg a trancsír. Valakinek ez épp elég. A főszereplő Jordana Brewster (Halálos iramban) nem ér fel semmilyen értelemben sem az előző rész főszereplőjéhez , Jessica Bielhez, aki tökösen végignyomta azt a filmet. R. Lee Ermy viszont valami kegyetlen jól hozza a seriff egyenruhájába bújt pszihopata állatot.

 
 

Értékelés: 60 %

 

 

Előállítási költség : 16 millió $

 

Amerikai bevétel 39, 5 millió $

 

Összbevétel: 51,6 millió $

 
 

Jordana Brewster (Chrissie) Taylor Handley (Dean) Diora Baird (Bailey) Matthew Bomer (Eric) Lee Tergesen (Holden) R. Lee Ermey (Sheriff Hoyt) Andrew Bryniarski (Thomas Hewitt/Bőrmaszkos) Terrence Evans (Monty)

 

 

Rendező:Jonathan Liebesman

 

Címkék: horror iromány 60 % sequel

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr24241053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gyergyák leona 2007.12.08. 15:22:59

ez tényleg megtörtént?de mikor?léci irjatok nekem.
küldjetek rola egy szöveget is.

Koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2007.12.08. 15:39:37

A film nem valós eseményt dolgoz fe, de Ed Gein inspirálta a készítőket, mikor elkészítették a filmet – 2 embert ölt meg és további 5 eltüntetésével gyanúsították. A bárányok hallgatnak, a Psycho és a Texasi láncfűrészes mészárlást filmek merítettek témát belőle. . Emberi bőrt viselt, de viszont nem láncfűrésszel dolgozott. Ja és az eredeti láncfűrészes film 1974-ben készült. Na tiszta horror:)

zsolo 2008.03.22. 13:08:01

Én most néztem meg nem rég a filmet! nekem nagyon tetszett mert sok benne a vér és azért borzongni is lehet. Meg beletudom képzelni szinte bármelyik szereplő sorsába...

marcin 2008.05.17. 21:02:13

ez tényleg megtüörtént vol ien ember és igen is láncfürásszel dogozot és majd beeklrült börtünbe szoval ezt ö csinálta ennyi kb 1960-70évek

agape 2008.07.20. 22:35:54

a 2003-asból láttam vagy negyed órát, pedig kevés film van amit nem bírok végignézni, azon kívül hogy a 74-esből láttam pár jelenetet és a gyomrom azóta is bánja. Ilyen nem-végignézős volt a Visszafordíthatatlan(pedig sokan istenítik), egy Quick Stop nevű förmedvény (nem tudom mire ferdítették), no meg ez. Sok ez már nekem, itt nincs twist-and-turn, csak gyilok.
süti beállítások módosítása