Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Deja Vu (Déjá Vu)

2007.11.27. 10:32 koimbra Szólj hozzá!


Alapszabály: nyerő csapaton ne változtass. Jerry Bruckheimer, Tony Scott és Denzel Washington. Ők már nem először dolgoznak együtt filmen, vélhetőleg nem is utoljára. Jerry Bruckheimer akciófélisten producer. Idén A Karib-tenger második részét szállította nekünk , kedvező szelet befogva. Tony Scott szintén nem ismeretlen a műfajban, az utóbbi időben azonbanelszállt vele a ló, ugyanis olyan technikát alkalmazott, miszerint az utóbbi filmjeiben előszeretettel alkalmazta a reklám és videokippekben bevált egy másodperc alatt több vágást. Hiába, ő is így kezdte anno. Utolsó közös filmjük a a Tűzben edzett férfiben még bevált ez , itt még élvezhető volt és mivel látta Scott, hogy ez mekkora jó , hát a következő filmjében a Dominoban rátett egy lapáttal, villódzó, gyorsan vágott képek.  Az a film meg is bukott. Az ember agya elzsibbadt a film alatt, mintha egy másfél órás videoklippet látott volna az ember. Szerencsére Jerry Bruckheimer gatyába rázta és a reálisabb rendezés irányába terelte az eltévelyedett rendezőt.

 

A történet szerint egy kompot, rajta sok száz emberrel robbanás szaggatja szét . Helyszínre érkező Doug (Denzel Washington) alaposan körbeszimatolja a könyéket és a közeli FBI csapat, rokonszenvüket elnyerve, beveszik a csapatukba. Beavatják egy top secret fejlesztésbe, ami szerint van olyan szerkezetük, amivel 4 nappal korábban meg tudnak figyelni bármit, de csak egy helyen lehetséges ez.  Később kiderül, hogy ez egy időgép.

 

A kötelező jó csaj Paula Patton, rá koncentrálnak a megfigyelés során. Itt van még Val Kilmer, aki szimplán csak mellékszerepel, ha helyette más színész alakítná a szerepét, nem osztana nem szorozna. Annyit érdemes megemlíteni, hogy az egykori Batman csúnyán elhízott.

 

Tehát kapunk egy ackiófilmet, amiben van némi fantasztikus elem. És a kérdést is benyomják a képbe: Vajon a múlt megváltoztatható?  Szerencsére sok moralizálás nincs, akció viszont van, minthogy az el is várjuk ettől a filmtől.

 

A film mindenki neve melett egy korrekt alkotásként fog szereplni.Jerry Bruckheimer meg a a Karib-tenger nagy durranása mellett egy kis zsebpénzt is keresett a Deja Vu-val.


 

Előállítási költség:  75 millió $

Amerikai bevétel: 64 millió $
Összbevétel: 179 millió $
 

Denzel Washington (Doug Carlin) Paula Patton (Claire Kuchever) Val Kilmer (Pryzwarra ügynök) James Caviezel (Carroll Oerstadt) Adam Goldberg (Denny) Elden Henson (Gunnars) Erika Alexander (Shanti) Bruce Greenwood (Jack McCready) Rich Hutchman (Stalhuth ügynök) Matt Craven (Larry Minuti)

 

 

 

  Rendező:Tony Scott

Címkék: akció iromány sci fi 65 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr100243413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása