Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Borat – a kazah nép nagy fehér gyermeke menni művelődni Amerikába (Borat) -kritika

2007.12.01. 11:48 koimbra 3 komment

Nevem Borat. Szeretlek titeket. Szeretem a szexet. Az jó.

 

Sacha Baron Cohen nem unatkozik. Az általa kitalált 3 karakterrel nyomja a show-t és még sikere is van. No meg mindhárom figurát ő maga alakítja.

 

Az egyik Ali G, aki hasonlít egy négernek rapperhez némi jamaicai beütéssel. 2002-ben mozifilm is készült róla.

 

A második alteregó Borat, teljes kitalált nevén  Borat Sagdyjev . Ő egy kazah riporter , aki Amerikában készít álinterjúkat, aminek a lényege az, hogy az interjúalany nem tud semmiről és némileg meghökkenve, meglepve válaszolgat az idétlen , sértő,  rasszista kérdésekre.

 

Ebből kiindulva született meg maga a film, aminek a története gyakorlatilag nulla, a lényeg, hogy mindenkiből hülyét csinálnak. Vagyis inkább némelyik ember magából csinál hülyét.

 

A sztori szerint Borat Amerikába utazik riporterkedni , azonban egy idő után úgy határoz oda szeretne eljutni, ahol találkozhat Pamela Andersonnal , hogy feleségül vehesse, hisz látta a Baywatchban és egyből beleszeretett.

 

A film maga fergeteges. Áldokumentum film lenne vagy akár lehetne. Interjúkat készít, betér ide oda , mondja a magáét, kérdez és az emberek pedig tudtukon kívül hülyét csinálnak magukból. Nincs megtervezve a legtöbb dolog, egyszerűen csak folynak a dolgok.

 

Néhányan szemrebbenés nélkül válaszolnak, páran meg egy idő után morognak vagy otthagyják a kérdező „riportert”.  A fegyverboltban minden további nélkül mutogatja az eladó Boratnak a fegyvereket, arra kérdésre, hogy melyikkel lehet legjobban zsidót lőni vagy az autóárus nyugodtan válaszol arra a kérdésre, hogy mennyivel kell egy Hummerrel menni ahhoz , hogy ne legyen baja, ha belehajt egy csapat dzsipszibe.

 

A filmforgalmazó Amerikában csak limitáltan merte bemutatni, féltek a botránytól, azonban az emberek zabálták a filmet. Hiába no, van humoruk. A kazahsztániak pedig persze tiltakoznak bőszen, hogy az ő országuk nem ilyen.  Persze, ha jobban belegondolnának ez egy nagy hülyeség. Ettől függetlenül az amcsik ezentúl se fogják tudni, hol van Kazahsztán és ugyanazt fogják hinni, hogy a pusztán laknak, csak úgy mint Európa lakosságának nagy része. Meg ugye nem a kazah népet figurázzák ki, hanem az amcsikat.

 

Persze azért felmerül a gondolat, mi lett volna, ha…ha például nem kazah , hanem magyar riporter lett volna Borat.

 

A nagy sikerre való tekintettel már folyamatban a második rész és az elején említett harmadik figura is kap majd egy saját filmet, Bruno a homoszexuális modell. Reszkessetek melegek.

 

 

 

Értékelés: 90 %

 

 

 

Gyártási költség 18 millió dollár

 

Amerikai bevétel  128,5 millió dollár

 

Világviszonylat : 261,5 millió dollár

 

 

 

Szereplők Sacha Baron Cohen (Borat Sagdiyev)
Ken Davitian (Azamat Bagatov)

 

 

 

Rendező: Larry Charles

Címkék: iromány vígjáték 90 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr9248710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_gia · http://blog.hu/goldmine/hedgehog.php/248710 2007.12.01. 16:58:25

A filmen szakadtam!:D Természetesen angol nyelven néztem , ami még élvezhetöbb!:D
Viszont a Beowulfot leszedtem , és mellé még 10 film jön sorba..URISTEN!:D

Reborn (törölt) 2007.12.12. 17:35:35

dejó vagy gia... képzeld lehet zenéket is szedni a netről (bár még a filmszedés varázsát éld ki)

_gia · http://blog.hu/goldmine/hedgehog.php/248710 2007.12.12. 18:34:59

Nemtom ki vagy , de nem is érdekel.. No offense no flame!
süti beállítások módosítása