Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Superman: Doomsday

2007.12.02. 16:21 koimbra 1 komment

 

Örülök. Magyarországon nem mindennap „nézhetünk” egész estét mesét szuperhősökről. Mozifilm szinte már minden hónapban jön , az égi csatornákon meg pár képregénybeli karakter mese változatát nézhetjük sorozat formában.

 

Minden képregényhős meghal egyszer...hogy aztán egy valamennyi idő elteltével feltámadjon. A képregényekben minden valamire való hőssel ez már előfordult egyszer( a jobbakkal már többször is).

 

A történet szerint Superman elhalálozik. Nyílván nem lehet ilyet tenni egy igen népszerű, ismert arccal, ha nem lenne már raktáron a folytatás vagy pedig nem támadna fel elég gyorsan a történet alatt. Arra jó, hogy mindenki megnézze ezt a mesét, a cél a profit (mint mindig). Biztos, hogy a rajongók szívni fogják a foguk, de nincs mese (illetve van, azt nézzük) ezt jól alkották meg, bár a képregényekhez képest akad pár változtatás.

 

Superman vígan éldegél, Lois Lane-nel szerelmesek egymásba,Lex Luthor kopasz fejében pedig gonosz, sötét gondolatok keringenek. Szóval a szokásos, azzal a kiegészítéssel, hogy Lane nem tudja, hogy Clark Kent maga a piros köpenyes hős (elvakítja biztos a szerelem).

Lex útjában Metropolis (és a világ) védelmezője ,az Acéllegény, maga Superman áll. Luthor titkon ásatásokat folytat serény kis tudóscspatával, akik fel is fedeznek egy idegen űrhajót, aminek begbolygatása során nem túl kedves lény ébred tudatára és betrappol Metropolisba átrendezni a város arculatát.Természetesen ezt Superman nem nézheti jó szemmel és miután elverik egymáson a port mindketten jobb létre szenderülnek. Metropolisban megnövekszik a bűnözés, Luthor pedig tiszta ideg, mivel ő maga akarta elpusztítani a hőst és nem valami „csillagközi fuballhuligán” és ezt nem tartja fairnak. Le is klónoztatja Superman-t...

 

A mai világban kicsit elszokhattunk ettől a képi világtól, de néha jól esik régi stílusú meséket is nézni. Egyébként a rajzfilmmel nincs semmi gond. Az akciójelenetek elég hosszúak és kidolgozattak, a Superman vs Doomsday és a Superman vs Klón csata szenzációsra sikeredett, a történet is jó ütemben tör előre.

Ha szőrözni akarnék mondhatnám, hogy igazán jöhetett volna valami másik ellenfél is, hisz ha Superman-ről van szó, akkor a csapból is Luthor folyik. De elnézhetjük ezt a dolgot és bizton remélhetjük (ugye remélhetjük?), hogy a következő részben már más fondorlatos személy vagy lény lép be a képbe.

 

Az eredeti szinkronhangok Adam Baldwin és Anne Heche pedig biztosan ismerős néhány filmrajongónak.

 

Sajnos kis hazánkat nem igazán tisztelik meg az egész estés szuperhősős rajzfilmek, az Ultimate Avengers vagy az Iron-Man rajzfilmet szívesen megtekinteném végre. De hogy ez a Superman rajzfilm megjelent némi reményre azért ad okot.

 

 

Értékelés: 90 %

Címkék: mese superman animáció iromány onlydvd 90 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr18249772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása