Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Csillagpor (Stardust) -kritika

2007.12.03. 14:06 koimbra 2 komment

 

Fantázia. Mit is kezdhet az az ember kinek hatalmas képzelőereje van? Leírhatja, több ezer oldalon keresztül vezetheti az agyszüleményét, ha kiadják és sikeres a fantázia több részen keresztül szárnyalhat. Más a helyzet egy filmmel, ott az elképzeléseknek csak a pénz szabhat határt.

 

Neil Gaiman a fantasy társadalomban eléggé ismert névnek számít, letett már pár könyvet az asztalra. Most az ő művét filmesítették meg éppen.

 

Van itt minden: szellemek, gonosz boszorkányok, egyszarvú, égi kalózok és pár száz évente egy hullócsillag emberi alakot öltve

 

Egy Fal nevű falu határában húzódik egy hosszú fal, mögötte egy teljesen más világ terül el, egy varázslattal és csodás lényekkel tele birodalom, neve Viharfok A falon egy kisebb átjáró van, amit egy öreg őriz, átmenni nem szabad. Azonban egyszer egy ifjú mégis átjut majd visszatér, kis kalandja jutalma 9 hónap múlva egy gyerkőc, aki felcseperedvén természetesen szerelmes lesz egy lányba . Hogy elnyerje kegyeit maga is nekiindul a falon túlra, célja hogy megszerezzen egy hullócsillagot, ami viszont földet érvén egy lánnyá alakul. Mások is hajtanak a csillagcsajra: boszorkányok akik a lány szívét használnák fel fiatalságuk visszaszerzéséhez és Viharfok trónjához is rajta keresztül visz az út,ezért az életben lévő hercegek is kajtatnak utána

 

A rendező, Matthew Vaughn a Guy Ritchie istállóból kinézve alkothatta meg ezt a művet, elég tisztességesen. Jó választás volt, mivel ő eddig is a történetre helyezte a hangsúlyt és most is sincs ez másképp, habár akad a filmben trükk bőven. Az ilyen fantasztikus filmeket elég könnyen el lehet terelni a giccs felé, szerencsére ez sem következik be.

 

 

A főszereplő Charlie Cox, Tristan szerepében, ki átkel a falon a csillag után. Már van tapasztalata a kosztümös jellegű filmekben, a Casanovában a Velencei Kalmárban is szerepelt.
 

Claire Danes a testet öltöt hullócsillag, habár erre a szerepre valahogy nem igazán tudtam elképzelni, mégis idővel bizonyított, sőt kifejezetten jól mutat. Michelle Pfeiffer üde színfolt, még ha a maszkmesterek időnként elcsúfítják, a film legjobb alakítását neki tulajdonítom. Robert de Niro is hozza a formáját, ezúttal a sok komoly alakítás után egy humoros fazont mutat be, a villámbegyűjtő égi kalózhajó kissé „furcsa” kapitányaként nyújt emlékezetes szereplést.
 

A film a mozikban sajnos nem túl sikeres, de úgy hírlik a többi Gaiman mű filmes adaptációja is hamarosan megérkezik. Jöhet...

 

Büdzsé: 70 M $

 

Amerikai bevétel: 38 M $

 

Eddigi összbevétel: 131 M $

 

Megjegyzés:

-Milyen frizurát szeretne?

-Vágja kicsit hosszabbra.

Végre ez a vicc is értelmet nyer:)


Charlie Cox (Tristian)
Claire Danes (Yvaine)
Robert De Niro (Shakespeare kapitány)
Sienna Miller (Victoria)
Michelle Pfeiffer (Lamia)
Jason Flemyng (Primus)
Peter O'Toole (Stormhold királya)
Rupert Everett (Secondus)
Ricky Gervais (Ferdy)
Ian McKellen (narrátor)

Címkék: fantasy iromány könyvből film 90 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr66250749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AldoWinnfield 2007.12.03. 15:04:05

Az év egyik legnagyobb meglepetése számomra,tuti DVD vétel.

inmfc · http://filmkeltes.blog.hu 2007.12.03. 15:19:56

Egyetértek veled Real013, nem számítottam semmi jóra, míg a végére "hatása" alá kerültem!
süti beállítások módosítása