Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Silent Hill- A halott város (Silent Hill)

2007.12.07. 13:36 koimbra 1 komment

Rose lánya alvajárása során sokszor emlegeti Silent Hill nevét emlegeti. Férje tiltakozása ellenére megkeresi és elviszi a lányt erre a helyre. A városba érve azonban balesetet szenved és mire magához tér , a lány eltűnik. Biztosak lehetünk abban, hogy nem egy kerti séta lesz majd a meg keresése, jön a kiabálás , miután megjelennek a horror elemek..No meg a férj se ül otthon az ülőgumóján,hanem a felesége és lánya keresésére indul.

 

A képregények és a tv sorozatok mellett a stúdiók rátenyereltek a játékok nagyvászonra vitelére is. Vannak jobb (Mortal Kombat) és rosszabb (Alone in the Dark) próbálkozások is. Uwe Boll pölö specializálta magát az ilyen játékok filmre vitelére, a mozinézők legnagyobb sajnálatára.

 

A rendező, Christophe Gans filmográfiájában nem sok filmet lelhetünk fel, viszont elég jó képi világgal rendelkezik. A Farkasok Szövetségén én kellemesen csalódtam anno. A Silent Hill-ben a képi világ megvan, azonban az első félóra elég idegesítő, amikor csak azt halljuk, hogy "Sarah, Sarah , hol vagy?!"

 

Horrorhoz képest elég hosszú a játékidő, 2 óra, ami kissé el van húzva. Lehetett volna ezt másfél órában , pergősebben megcsinálni. Így gyakran ásítunk egy nagyot. Pedig Rose,és keresésben segítő rendőrnő keres , kutat, menekül bőszen, de a hangulat sajnos nincs. Pedig igazán lehetne, hisz a nyomasztó hangulat néha megszállja az embert, de csak rövid időre.

 

 

 

Értékelés: 60 %

 
 

Büdzsé: 50 M $

Amerikai bevétel ~ 46 M $
Összbevétel: 97,6 M $
 
 
Szereplők:
Radha Mitchell (Rose)
Sean Bean (Christopher)
Laurie Holden (Cybil Bennet)
Jodelle Ferland (Sharon Da Silva)
Deborah Kara Unger (Dahlia Gillespie)
Tanya Allen (Alessa Gillespie)
Christopher Britton (Adam)
Kim Coates (Thomas Gucci)
 

Címkék: horror iromány 60 % játékból film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr71255545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kaland-Játék-Kockázat · http://kjkk.blog.hu 2009.03.31. 01:31:12

Nekem pedig tetszett,a hossza is,meg a lassúsága. Ehhez nem illett volna valami pörgös,mint pl a Resident Evil. A vége kicsit fura volt,de tetszett.Hangulatos.

Film+ -on kedden lesz az 1000 halott háza.Az is elég beteg film. :)
süti beállítások módosítása