Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Férj és férj (kritika)

2007.12.08. 13:47 Miecs 1 komment

Egy film, ami vicces próbál lenni, rengeteg klisét tartalmaz és mégis kedves, szórakoztató film tud lenni.

Két teljes mértékben heteroszexuális tűzoltó segít egymáson. Mr. Február, Chuck egy oltás alkalmával majdnem életét veszti, de barátja megmenti. Larry egy két gyermekes apuka, felesége alig egy éve hunyt el,  és anyagi gondjaik vannak. Mindent próbál megtenni annak érdekében, hogy gyermekei számára biztosítsa a jövőt: kell egy személy hivatalosan, akire átszállhat a vagyona halála esetén. Chuck tartozik eggyel az életéért Larry-nek. Végső elkeseredésükben kiötlenek egy jónak tűnő megoldást: hivatalos élettársi kapcsolatot hoznak létre egymással, csak ezzel becsapják a törvényeket, mivel ők tudják a legjobban, hogy egyikük sem homoszexuális a legkevésbé sem. E tettük illegális, bünteti az állam és már volt más, aki börtönbe került emiatt. Ők mégis bevállalják, és kivitelezik. Szemük előtt csak a cél lebeg. Képesek még a bíróságon is hazudni. Természetesen megbukik a tervük, de a végén minden jóra fordul.


A történet egy egyszerű sztori. Vígjátékra való tekintettel tartalmaz a film rengeteg sok poénos klisét. Sokszor már a beállításból lehet tudni, hogy most mi fog következni.  Előveszik a tipikus jó öreg "szappanért lehajolós" sablont is, de mint más sablonokat is egy kissé felfrissítve, új végkicsengéssel tálalják. Bár néhol ezek a klisét a film hitelességét rombolják, szinte néhol bugyuta lesz tőle.

Ám ha félretesszük a film vígjáték mivoltát, mélyében komoly gondolatok húzódnak meg. A homoszexuális érdekeit sorakoztatja fel és kiáll értük józan emberi ésszel felfogható érvekkel.

Számomra egyszer nézhető poénos film volt.

szereplő(k):
Adam Sandler (Chuck Ford)
Kevin James (Larry Allensworth)
Jessica Biel (Alex McDonough)

rendező: Dennis Dugan
Címkék: kritika vígjáték

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr45256860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.07.25. 11:05:59

Szerintem Sandler megelőző filmjei a Távkapcs és a Csontdaráló elég jók voltak, itt már megindult a lejtmenet, sőt már elkezdték Sandler nagy macsóságát meg férfiasságát előhozni, ami végül a Ne szórakozz Zohannal-ben teljesedett ki, bár ezt még úgyis fokozhatja a következő filmjében esetleg.

Szóval azért a Férj és férj egynek elment, Dan Aykroyd-on jót lehetett mosolyogni, egynek elment, Jessica Biel meg külön öröm volt:)
süti beállítások módosítása