Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

A Fantasztikus Négyes és az Ezüst Utazó (Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer)

2007.12.09. 13:37 koimbra 4 komment

Képregények mindig is alapot szolgáltattak a tévéknek vagy a videofilmeknek, habár többségük a trükktechnika elavultsága miatt igencsak viccesnek hatott. A hetvenes években Superman nagyvászonra küldése után mindenki joggal remélhette, hihette, hogy a szuperhősök többsége vászonra költözik, de a képregényfilmek inváziójára sokat kellett várni.

 

Aztán természetesen a Marvel Univerzum egyik legismertebb csapata a Fantasztikus Négyes is tiszteletét tette a mozikban, aminek megérkezett a második része.

 

Kis bolygónk újabb fenyegetettség elé néz. Feltűnik az Ezüst Utazó (még jó, hogy megmaradtak a képregénybeli nevénél) , aki a bolygófaló Galactus hírnöke- Ráadásul Fátum is beleüti a gonosz kis képét a dolgokba.

 

Ezüst Utazó és Galacuts eléggé ismertek a képregények nagy tárházában, de még várni kellett volna, hisz Galactussal ellen nyomult az összes szuperhős a képregényekben, amikor Föld felé vette az irányt. Szóval pár év múlva, amikor már a főbb képregényhősöket bemutatták volna, azután kellett volna erről a témáról beszélni.

 

A figurákat tulajdonságait, beállítottságát tökéletesen oldották meg. Régebben még én is vettem a képregényeket , most is olvasom őket a neten és én is hasonlóan képzeltem el a vásznon az F4-et.

 

Tim Story megint jól vezényelte le ezt a mozit. Az rejtély, hogy miért ő kapta meg a rendezést , főleg az Amerikai Taxi után, ami katasztrofális volt, de tény, hogy az F4 első része nem volt rossz, élvezhető volt. De a sok kritika után lecserélhették volna egy jobb rendezőre. Így sem panaszkodom túlzottan, csak még jobbá lehetett volna varázsolni ez az egészet.

 

Van akció, poén, látvány, képregényhangulat -ez éppen elég, de egy cseppet sem rosszabb az első résznél.

 
 

Hogy harmadik felvonás lesz e, nem kérdés, de az tuti, hogy nem azonnal fognak a főnökök rábólintani.

 

És a végén megkérnék mindenkit, ha egy fényes denevérjelet láttok az égen, szóljatok! Mert akkor mennem kell!

 

Értékelés: 70 %

 

Büdzsé: 130 M $

 

Amerikai bevétel: 131,9 M $

 

Összbevétel: 288,3 M $

 

Szereplők:
Ioan Gruffudd (Reed Richards)
Jessica Alba (Susan Storm)
Chris Evans (Johnny Storm)
Michael Chiklis (Ben Grimm)
Doug Jones (Silver Surfer)
Julian McMahon (Victor Von Doom)
Kerry Washington (Alicia Masters)

Címkék: akció iromány képregényfilm 70 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr38257844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

attttti 2008.05.11. 19:28:33

Te biztos láttad a filmet? :D

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.05.11. 19:43:19

Mert miért? Neked nem tetszett?

Kóczy · http://koczy.wordpress.com 2008.05.12. 00:19:03

Nem volt rossz, de szerintem lehetett volna jobb is. Én egy kicsit azt éreztem, mint az első résznél, hogy 10 éveseknek való volt. Nekem azért tetszett. (Igaz, elsősorban Jessica Alba miatt :D )
süti beállítások módosítása