Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Californication - sorozat

2007.12.20. 21:39 koimbra 1 komment

Californication- angol vegyülékszó, a California és a fornication (paráználkodás) kifejezések egybeolvadása , mellesleg a Red Hot Chili Peppers egy albumának a címe és most már egy sorozaté is. Egy rendkívül jó sorozaté.


Az idei sorozatidényt próbáltam követni és meg is néztem egy rakat pilot-ot, de csak ez illetve a Pushing Daisies maradt fenn a rostán.


Hank Moody (David Duchovny) sikeres író...volt. Írt egy könyvet, amit vittek, mint a cukrot. Film is készült belőle, ami Hank szerint pocsék lett. Barátnője a gyerekükkel elhagyta és jelenleg épp esküvőjét tervezgeti egy másik fazonnal, Bill-el. Emiatt az ihlete elszállt és minden női egyedet megfektet, aki szembe jön vele, bekergeti a mackóst a málnásba. Van dumája, az udvariasság nem tartozik az erényei közé, mégis megkapja a napi női adagját (Ebből is látszik, hogy a csajok durván szeretik:)) De azért még szeretne összejönni a volt barátnőjével mindenképp.

Mellesleg szarik a világba, úgy ahogy van. Kevés dolog van, ami kiakasztja. Ha ellopják a kocsiját nyugisan rágyújt egy cigire, ha pedig gyomorszájon vágják még van kedve egy-két beszólásra is, mindenhez van valami hozzáfűznivalója.

Na igen , a beszólások és a humoros szövegek adják a sorozat hangulatát nagyrészt. Szóval Hank kefél,iszik, beszól mindenkinek és alkotói válságban szenved.

 



David Duchovny az X-Aktákon kívül a filmiparban nem sokat tud felmutatni. Habár nevét a világ megismerte a sorozat által ezzel sok mindent nem tudott mit kezdeni. A mozifilmjei megbuktak (kivéve az X-Akták mozifilm, aminek úton van a második része is) , mostanában pedig nem lehetett hallani róla. Tehát a Californication egy igazán jó lehetőséget nyújtott számára a visszatérésre és hogy esetlegesen megint egy kult sorozatban szerepelhessen. A szerepét kiválóan alakítja, mintha rá öntötték volna a figurát. Az arca is megváltozott, kicsit pufibb lett, mint ahogy megszokhattuk a vékony arcberendezéssel.


A sorozat kissé provokatív, az egyháznak sem tetszik, köszönhetően az első rész nyitó képsorainak.

Íme alább meg lehet tekinteni azt a bizonyos pár percet, aztán pedig állj neki a sorozatnak. 12 részes és egy epizód fél óra sincs. Megéri...a Showtime pedig megrendelte a második évadot. És magyar címválasztás sem hagy kivetnivalót maga után: Kaliforgia


 


Címkék: sorozat

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr37270808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bedek 2008.03.13. 17:09:40

Ez jó sorozat volt, sok poén, néhol sok csöcs...kár hogy csak 12 rész volt
süti beállítások módosítása