Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Magyar filmek 2008-ban

2007.12.25. 20:02 koimbra 1 komment

Kalandorok: Ez a magyar film egy roadmovie, háromgenerációs családi vígjáték, amelyben apa, fiú és nagyapa utaznak Erdélyből Budapestre. 

I: A film alapját egy Stanislaw Lem-novella adta. Egy könyváruházban a teljes készlet lecserélődik és az egyes szám jelenik meg mindenen.Sinkó László a főszerepben.

Eszter hagyatéka: Márai Sándor kisregényét dolgozzák fel az alkotók.Eszter szerepében Nagy-Kálózy Esztert, Lajos figuráját pedig Cserhalmi György alakítja. A történet szerint Lajos elcsábítja Esztert, majd 20 év után újból felbukkan a nő életében. Eszter még mindig abban bízik, hogy Lajos elveszi, a férfi azonban csak a nő vagyonát akarja.


A nyomozó: Egy boncmester elvállal egy gyilkosságot, hogy pénzhez jusson. A pénzt az anyja életmentő műtétjére szánná.  Később rádöbben, hogy az áldozat nem volt ismeretlen számára , ezért nyomozni kezd egy pincérnővel.

Sorsvonalak: Philip K. Dick egyik írásából készül a film. Főszerepben Dörner György és Kerekes József, akik szinkronizálás helyett most színészkednek. A cselekmény több szálon fut és az életmeghosszabbítás áll a középpontban


Pánik: Till Attila filmje. Zsuzsi harminc éves korára mindent elért, aztán persze minden összeomlik és bevonul a Pánik Klinikára." A falakon túl persze mindenki teljesen normális:  anyja és barátnője leküzdhetetlen vásárlási- és kalandlázban ég, a barátnő gyermekét túlzóan féltő kismama-parától szenved, öccse pedig csak anyjukat szeretné megszabadítani a mamát felfaló szörnyetegtől…”

Mázli: Ógyarmat-egy kis falu a magyar-osztrák határon. A helyiek felfedezik a temető alatt húzódó olajvezetéket. Persze elkezdik árulni a gázolajat (temetésnek álcázva), míg egy nap  a rendőrség és az olajtársaság emberei megjelennek a faluban.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr11274946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aranyhaj.blogspot.com 2007.12.25. 20:58:31

Számomra az Eszter hagyatéka a legérdekesebb.
kár, hogy pont az nem került be a Magyar Filmszemle döntősei közé.
Tilla filmje kicsit fura... ízlések, pofonok.

aranyhaj.blogspot.com
süti beállítások módosítása