Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Ébredő sötétség (The Seeker: The Dark is Rising)

2007.12.29. 13:17 koimbra Szólj hozzá!

Nehéz lehet a fantasy író sorsa. Elképzelem, hogy reggel kipattan a szeme és lepereg előtte a sztori fővonala. Legyen benne egy tini, igen, ő lesz a kiválasztott. Jó és rossz harca. Talizmánokat kell gyűjtenie majd, hogy ne jöjjön el a sötétség.

 

Aztán az elkészült művet egy stúdió fejes a wécén ülve lapozgatja, vakarja a fejét, hümmög. Tekintete rátéved a bevételi listákra, megnézi a Gyűrűk Ura bevételi adatait, szeme helyén dollárjelek jelennek meg és elhatározza , hogy igen, ő is akar egy ilyesmit. Igen, vágjunk bele, dőljön a lé. Aztán a végelszámolásnál meg üres a kassza, dollárszemű fejes visszaalakul normál szeművé,csak a különbség annyi, hogy zsebében pénzkötegek helyett molylepkék tanyáznak.

 

 

 

Susan Cooper az 1960-as 1970-es években írt regénysorozatának második kötete került megfilmesítésre. Will (Alexander Ludwig) tizennegyedik szülinapján megtudja, hogy ő chosen one, a kiválasztott. Neki kell megkeresnie a 6 jelet, amivel a Sötétséget visszaszoríthatja pár száz évre megint. Segítségére van pár vén trottyos, a Vének. Will az időben utazgatva lelhet rá a jelekre, ezt akadályozná meg a Sötét Lovas, néhány holló meg pár ismerős.

 

 

 

A filmet elnézve olyan, mintha nem is igazán törték volna magukat az alkotók, hogy jó legyen. Legalábbis látszik a pénz hiánya. De lehet, hogy volt pénz, csak elitták vagy a hozzáértés hiánya miatt elkallódott ,esetleg a Sötétség vitte el , hogy legyen mivel megvesztegetni az embereket. Így az egészet látva olyan, mint egy tévéfilm, ami tévedésből került a mozikba. Ja, hogy a rendező eddig inkább tévéfilmeket csinált. Nem is csodálkozom akkor.

 

 

 

Ráadásul az egész film önmagát ismétli. Szájába rágják a nézőnek tucatszor is, hogy Will a hetedik gyermek hetedik gyermeke. Talán az álmukból felriadó nézőknek próbáltak ezzel kedvesgetni. A Lovas pedig annyira félelmetes, mint egy vakondtúrás a kertben. Bosszantó, hogy ott van.

 

A szövegeken általában nem szoktam fennakadni, de itt bizony néha nagy marhaságokat adtak a színészek szájába. A speciális effektusok néha úgy néznek ki, mintha valaki ráérő idejében egy garázsban dobta volna össze.

 

A film végén a sötétség helyét átveszi a fény, a moziterem világítása kfelkapcsol és a néző is ébredezik.

 

Pár nap múlva ott lesz biztosan az év legrosszabbjai között a listámon(sőt már most is ott van)

 

Értékelés: 5 %

 

 

Büdzsé: 1997-ben 20 millió dollárt szántak rá, azóta eltelt pár év , szóval 70 millió szerintem meg sem állt a költségvetés

Amerikai bevétel: 8,8 M $

Összbevétel: 29,9 M $

 

 

 

Will Stanton – Alexander Ludwig

Merriman Lyon – Ian McShane

Miss Greythorne – Frances Conroy

Max – Gregory Smith

„The Rider” – Christopher Eccleston

„The Walker” – Jonathan Jackson

Mary Stanton – Wendy Crewson

John Stanton – John Benjamin Hickey

Címkék: fantasy iromány könyvből film 5 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr2278124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása