Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Harry Potter és a Főnix Rendje(Harry Potter and the Order of the Phoenix)

2007.12.31. 13:49 koimbra 2 komment

J.K. Rowling megírta, a Warner stúdió megfilmesítette. Hátra is dőlhetnek most már nyugodtan, a könyv siker, a film dettó. Az első mozi megjelenésekor mindenkhol lehetett látni egy HP felirattal fémjelzett polot, poharat, vagy satyekot (jómagam elsőre a házi pálinkára gondoltam egyből ilyenkor)

 

Harry Potter megnőtt már kicsit, akárcsak a többiek. Voldemort is kiszabadult, életre kelt és nem azon töri a fejét, hogy be kéne ugrani kajálni a legközelebbi mekibe, hanem egy jó kis bosszún. Csapata is van, nekik sincs tiszta lelkük. Ráadásul új tanár érkezik a suliba, Umbridge professzor személyében, aki ritka nagy szenyóláda. Ő nem hiszi, hogy Voldemort újra a képben van és szépen átveszi a hatalmat Roxfortban, Dumbledore pedig menekülni kényszerűl.

 

 

A színészek visszatértek a korábbi részekből és pár emberrel bővült is a gárda. Egyik-másiknak igencsak apró szerep jut sajnos, itt érződik, hogy a könyvből kimarad néhány dolog. A film vége pedig egy igazi frankó varázspárbajt mutat be.

 
 

Nem olvastam egy könyvet sem, így viszonyítási alapom nincs, de az összes moziban leadott részt láttam. Az eddgiek számomra nézhetőek voltak, ez viszont kifejezetten jól sikerült. Fellépdelne a néző a vászonra és felrugná Umbridge professzort olyan ellenszenves vagy inkább szerezne egy jó kis varázspálcát és pár kapitulatusz meg irgumburgum varázslatot küldene feléje.

 

 

Állítólag Rowling befejezte a hetedik könyvvel, véget ért a Potter kaland. De nem úgy van az-ezt én mondom. Miután 2010-ben a mozikban bemutatják a hetedik részt a Warner egy kis rábeszéléssel és némi dollár ráhatással rábírja majd Rowling-ot egy következő rész megírásra.

 

Értékelés: 85 %

 

Előállítási költség: 150 millió dollár

 

Amerikai bevétel. 292 m $

 

Összbevétel: 938 M $
 

Szereplők

 
Daniel Radcliffe (Harry Potter)
Rupert Grint (Ron Weasley)
Emma Watson (Hermione Granger)
Helena Bonham Carter (Bellatrix Lestrange)
Robbie Coltrane (Rubeus Hagrid)
Ralph Fiennes (Lord Voldemort)
David Thewlis (Remus Lupin)
Emma Thompson (Sybil Trelawney)
Gary Oldman (Sirius Black)
Michael Gambon (Albus Dumbledore)
Alan Rickman (Severus Snape)
Maggie Smith (Minerva McGonagall)
Imelda Staunton (Dolores Umbridge)
Katie Leung (Cho Chang)

 

Címkék: fantasy iromány könyvből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr24280072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szily3 2008.03.12. 16:15:02

HÜJESÉG!!!
1. Aki nem olvasta a KÖNYVET, az ne írjon kritikát a FILMRŐL SE!!!
2. Eddig ez a rész a leggyengébb, nem igazán adta vissza az olvasottakat. Mellesleg néhol egyáltalán nincs összekötés a szálak között. A rutintalan Harry Potter néző meg csak kapkodja a fejét, hogy mikor-hol-mi, és elsőre nem igazán élvezi a filmet.
3. Mi az, hogy "a Warner egy kis rábeszéléssel és némi dollár ráhatással rábírja majd Rowling-ot egy következő rész megírásra"????? Nahát! Ha valaki még a könyveket se olvasta, hogy írhat ekkora sületlenséget??? Sztem Rowling ha tudna se menne bele!!!

Amugy semmi személyes, ne sértődjön meg senki:)

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.03.12. 16:21:52

Nem olvastam a könyvet, szerintem ha olvastam volna nem is tetszett volna a HP. A Rejtő Jenő könyveket olvastam, a Bujtor István féle 3 testőt Afrikában nem is tetszett, vagy a Clive Cussler féle Szahara filmverziója is gyenge volt a könyv után. Ettől függetlenük pár sort szerintem mindenki írhat róla. Lehet a rajongók szerint ez a leggyengébb, szerintem meg a legjobban sikerült eddig.
A harmadik pontra reagálva meg azt mondanám, hogy ez Hollywood. A Bourne-t is folytatják , igaz könyvben nincs negyedik rész, de a harmadik se hasonlított már a regényre. Itt dollármilliókról van szó, a HP az aranytojás tojó nyúk. Ha jelentősen támogatják biztos ír, vagy egy forgatókönyvíró dob össze valamit.
Hollywoodban ahol a Titanic 2-t is komolyan fontolóra vették...sok hülyeséget hallani,és valamiből film is születik.
Szóval nem vagyunk egy véleményen, de az tuti, hogy a könyvet olvasni kellett volna előtte.De mivel nem olvastam így örülök, hogy egy jó filmélménnyel gazdagodtam
süti beállítások módosítása