Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Tin Man -minisorozat 1.rész

2007.12.31. 16:47 koimbra Szólj hozzá!



Kisebb tornádó jelenik meg egy farmon, néhány katonának látszó egyén tör be házba. Az ott élő lányt akarják. Ugyanis egy másik világban élő gonosz buszurkának egy jóslat azt mondta, hogy a lány, azaz D.G. az egyetlen aki útjába állhat. D.G. megmenekül, átkerül a másik világba. És megkezdődik a kaland ebben a fura, néhol torz világban, ahol segítői is akadnak.


Gyerekkorában bizonyára mindenki hallott Óz, a nagy varázslóról. Ez a minisorozat ezt vette alapul, bár eléggé ki lett fordítva-átgondolva. No igen, kicsit furán hangzik. Az Óz pedig nem egy varázsló neve, hanem a világé, ahol játszódik: O.Z. (azaz Out of Zone). A cím pedig , a Bádogember egy volt rendőrt-testőrt takar. Bonyolódik a dolog? Mindenesetre azért az eredeti meséből visszaköszön pár elem, könnyen rájöhetünk ki-kicsoda. Az oroszlán és a Marádiejsztő vagy a sárga köves út.


Furcsa volt az egész, teljesen meseszerű volt ( el lenne cseszve, ha nem volna az) és valahogy még kavarog bennem, mindenesetre érdekelni fog továbbra is.


 

A Sci-fi Channel nagyot szakított most, rekordnézettséget könyvelhetett el , ráadásul elég neves szereplőgárdát sikerült felhajtani. Zooey Deschanel nagy átható szemeivel csodálkozik, de annyira nincs meglepődve, megy előre. Neal McDonough arcát aki látta nem felejti el soha szerintem, fehéres hajával , kemény tekintetével a bosszú útját járja. Kathleen Robertson a gonosz boszorka szerepében, darázsderék, rezzenéstelen arc,hűvös tekintet plusz egy rakat fehér púder. Sokat nem kellett színészkednie. Richard Dreyfuss is feltűnik, de az ő neve már csak hab a tortán.


Összességében érdekes volt ez Óz-féle sztori, ámbár már az is fantasy volt a maga nemében, csak most megfejelték még pár ötlettel. A trükkökkel is meg voltam elégedve, ám senki ne várjon mozifilm színvonalúakat, de a Hercules szintű gagyi effekteket is el lehet felejteni itt. A kutyát kihagyták (eddig), bár nem hiányoltam.


Nagyon remélem , hogy a következő 2 részben nem fogják vissza magukat a készítők és szintén remélem, hogy nem úgy vannak vele, hogy :”Bázzeg, rekordnézettség, csapjuk össze az elzombult néző úgyis odakapcsol, talán még észre sem veszi, hogy szívatva van”.


 



Címkék: sorozat

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr79280333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása