Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Egon és Dönci

2008.01.02. 19:09 koimbra 4 komment

Amíg a nagyközönség figyelme a Macskafogó és a Vuk folytatása felé irányult, addig az egri Aenima csapat elkészítette a saját állami támogatás nélküli animációját. Nyilván megérdemelten kaphatott volna egy kis figyelmet Állam bá'-tól.

 

 

 

Egon egy feltaláló ,akinek akkora szeme van, hogy az anime figurák is megirigyelhetnék. Mindentől távoli kis házikójában éldegél macskájával Döncivel, aki hasonlít Garfieldhez és ugyanolyan éhenkórász. A közelben csapódik be a Voyager űrszonda, benne egy dvd, ami bemutatja a Földet. Egon pedig macskájával a saját fészerben barkácsolt űrhajójával elindul a csillagok közé. Az űr megismerése után végül a Földön kötnek ki, ami már nem úgy néz ki, ahogy látták a felvételeken. És hol másutt találnának értelmes életet , mint egy koktélbárban?!

 

 

 

Szöveget ne várjon senki, a szereplők végig nyögnek, olyanokat adnak ki magukból, hogy űűű, ááá, höhö. Ez kezdetben még jópofa, később már kezd kicsit idegesítő lenni  a sok gagyogás, szerencsére nem annyira , hogy kirohanjunk a teremből. Egy jobb forgatókönyvvel többre vihették volna.

 

 

 

Az animációt, a látványt elnézve többször is megfogalmazódhat a nézőben a kérdés, hogy ez valóban magyar? Úgy tűnik, mintha a Disney pár szakembere unatkozott volna szabadidejében és megcsinálta volna az Egon és Döncit(ezt dicséretnek szántam:))

 

 

 
 

A szereplők közül a koktélbáros ficak lett a legjobban eltalálva, a borostás benzinkutas kinézetű egyén, főleg mikor isszák a bort és a vállán ott figyel a lopótök.

 

 

 

A zene pedig kiváló lett, a magyar zenetévéken még el is lehet csípni a hozzá készült klippet.

 

 

 

A végén pedig úgy érzi magát az ember, hogy megint egy mondandóval lett gazdagabb .És valóban, az érzés jogos, a végén feltűnik pár gondolat :sok profit-sok szennyeződés, sok profit-sok szennyezés, de akad olyan is, hogy pillangók repkednek-békák kuruttyolnak.

 

 

 

Összességében ez a kis 12 fős egri csapat nem végzett trehány melót, hangulatos, szép mesét hoztak össze, bár néhány helyen leül a történet. Ezek után valószínű pár producer ráemeli a tekintetés a brigádra és a következő alkotásukhoz szép támogatást kapnak. Megérdemlik a látottak alapján, bár ha továbbra is gügyögést és gagyogást akarnak meséjükbe akkor javaslom a televízió képernyőket.

 

Értékelés: 60 %

 

Hivatalos honlap: http://www.egonanddonci.com/

Érdemes megnézni, van kifestő ,mesekönyv.


Ez pedig a klipp a meséhez

 

 

 

 

Címkék: mese animáció iromány 60 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr82282394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gklka · http://gk.lka.hu 2008.01.03. 23:48:02

A filmet majd megnézem, de az iromány mind helyesírásilag, mind stílusban szörnyű. Ha a többi is ilyen, nem fogok ide visszajárni, inkább maradok a filmbuzinál. Szedjétek össze magatokat!

gombóc 2008.01.04. 10:52:34

Szerintem meg sokkal jobb , mint az általad említett oldal, de inkább maradj is ott, mert szerintem az az oldal elég közepes, itt meg azért több dolgot látni. Ja meg nem egy nagy író a Koimbra szerintem, de részemről elfogadható.

me torzon 2008.01.04. 15:00:14

Nem nagyon netezek, de amikor mégis ez az oldal benne van az általam megnézettek között.
Nem szoktam hozzászólni se, de a GK kommentjét nem hagyhatom szó nélkül.
Egyrészt nekem semmi bajom sincs az írásokkal, egy két hiba előfordul ugyan, de teljesen élvezhetőek az írások, némelyiken még jót is mosolygok, eltalált. Cimboráimnak is megmutattam már ezeket, nekik is tetszik.
Szóval Koimbra szerintem a stíluson ne változtass, mert akkor meg én nem járok ide. De ahogy látom, mindenképpen vesztesz így olvasót.Abban meg biztos vagyok, hogy más oldalról is fog jönni egy két beszólogatós egyén, csak hogy pár embert eltántorítson a blog olvasásától.
A GK által emlegetett oldallal kapcsolatban meg csak annyit, hogy szerintem elég sótlan egy ideje , a kritikák feléig jutok és már nem is érdekel. Mammut írásai az ami feldobja azt az oldalt. Ebből is látszik, hogy ízlések és pofonok:)

tulipán 2008.01.04. 17:30:53

Nekem tetszett amit írtál Koimbra, és biztos megfogom nézni a filmet.. Az írás stílusával pedig semmi baj nincs.
süti beállítások módosítása