Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Csúcsformában 3 (Rush Hour 3)

2008.01.04. 11:39 koimbra Szólj hozzá!

A „haverzsarupáros” filmeknek nagy és szép múltjuk van. Általában vesznek két teljesen különböző figurát, ezzel pedig már meg is lehetne a humorforrás. Ha jól csinálják persze.

Szintén bevett szokás volt, hogy egy néger és fehér egyént osztanak be egymás mellé. Ez egy időben elég bevett módszer volt. Ebből talán csak a Halálos fegyver széria emelkedik ki.

De lehet mondani példát a néger-néger (Bad Boys) és fehér-fehér (A zöldfülű) felállásra is, amik kiemelkednek a sokéves átlagból.

 

Néhány éve viszont összeeresztettek egy négert és egy kínait, nevezetesen Chris Tucker-t és Jackie Chan-t. Az alkotók örülhettek, mivel az első Csúcsformában szép bevételt hozott, a folytatás a kasszáknál meg még nagyobb suskát termelt.. Miután a készítők jól hátba veregették magukat és nem volt jobb ötletük nekiláttak a harmadik résznek is.

 

A film elején megtudjuk, hogy a Triádok marha sokan vannak. (Ki lepődött meg?) A kínai nagykövet(Tzi Ma) a vezetőkről lebbentené fel a fátylat épp, mikor egy orvlövész (aki nem Mark Wahlberg) lelövi. Hőseink persze kiderítik, hogy a szálak Franciaországba vezetnek, így ők is odautaznak, hogy felgöngyölítsék amit fel kell. Természetesen ha már ott vannak bunyóznak is egy jót az Eiffel toronyban.

 

Chris Tucker pontosan 6 éve nem szerepelt filmben, utolsó mozija a Csúcsformában 2 volt. Elég szép összeg kellett , hogy meggyőzzék , 25 millió dollár ütötte a markát és persze részesedés a film bevételéből. Pár pofont kioszt, azonban inkább szájkaratés a stílusa. A lepénylesője be nem áll, a baj az, hogy elég kevés poénja ül, de azért akad köztük egy-két hatalmas is(„Ez egy síró játék, Brockeback Carter lettem”). Könnyen találhatnak bárhol hasonló adottságokkal rendelkező embert, akár Hollywoodban, akár az utcán.

Jackie Chan (lehet, hogy ez már nagy klisé) öregszik. Nosztalgiával gondolok vissza a régebbi filmjeire, ahol egyes verekedések után elsuttogta az ember , hogy „Hűű, aztaa”! Viszont ha azt nézzük neki ilyen téren már nincs mit bizonyítania. Itt megvillan párszor, de ha a nézőnek hiányérzete támad, akkor bizony a Chan általi verekedések miatt lehet. Viszont az arckifejezésén párszor el lehet mosolyodni, elég sokszor mutatja a „Na most mi történt?” ábrázatot, de szerintem nem ez lett volna a célja.

Max von Sydow hogy mit keres itt láthatóan ő se nagyon tudja, de már feltűnésekor bizsereghet a nézők pókösztöne.

Tzi Ma pár percet van jelen, ő a 24 -ből lehet ismerős, a sorozatot követők milliói örülhettek volna egy hasonló események, ha az ami itt történik vele, hamarabb következik be a sorozatban.

Feltűnik még Roman Polanski is, érdekes mód nem a kamera mögötti, hanem előtti oldalán. Francia nyomozót alakít, de hogy mi vette rá erre a szerepre...?

 

Brett Ratner vezényelte le ezt a részt is, csak úgy, mint a többit. Ráfognám, hogy gyorsan összecsapta, mert éppen ráért. De lehet, hogy ha a forgatókönyv jobb lett volna, Ratner is jobb mozit csinált volna.

 

Teljesen felesleges folytatás, ahol az alkotók egyáltalán nem voltak Csúcsformában. A negyedik rész elkészítésén hosszan fognak gondolkozni, hisz ez a rész már 140 millió dollárt kóstált, amin el lehet csodálkozni, mert ez nem egy látványos, speciális effektekkel teletűzdelt film.

 

 

Értékelés: 40 %

 

Büdzsé: 140 M $

Amerikai bevétel: 140,1 M $

Összbevétel: 254,8 M $

 

 

Szereplők:

Jackie Chan (Lee felügyelő)
Chris Tucker (James Carter)
Hiroyuki Sanada (Kenji)
Noémie Lenoir (Genevieve)
Yvan Attal (George)
Max von Sydow (Varden Reynard)
Jingchu Zhang (Soo Yung)
Roman Polanski (Revi detektív)

Címkék: akció iromány vígjáték franchise sequel 40 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr95284299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása