Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Tank Aranka (Tank Girl) -1995

2008.01.11. 21:06 koimbra 5 komment

Jó régen adták még a mozikba ezt a filmet, méghozzá 1995-ben. Akkoriban még minden filmre elmentem (heti 2-3 mozielőadás), de ezt mégis kihagytam. Hogy miért, arra nem emlékszem, de az akkori döntés jónak bizonyult így utólag. Ez a film ugyanis egy nulla, zéró, kupac matéria. A cím is rosszul hangzik, de amit ebben a 100 percben levágnak...

 

A Tank Aranka film alapjául egy képregény szolgált. Vajon, ha sikeres lett volna piszkosul, akkor abban az időszakban árasztottak volna minket el a képregényfilmek? Mindenesetre megbukott és ez az egyetlen pozitív dolog a filmmel kapcsolatban.

 

2023-at írunk, valami bazi nagy meteor becsapódott a Földbe és betette a kaput mindenkinek. A vízkészlet nagy részét egy vállalat birtokolja, akinek a főnöke/vezére (Malcolm McDowell) nem éppen egy jóember. A munkát rabszolgaként kezelt emberek végzik. Aranka azonban megmutatja ki a tökös csaj a jövőben és berondít a cégnek.

 
 

A színészek...nos így jó pár évvel később, ha visszatekintenek erre a filmre, talán elpirulnak vagy képzeletben vastag radírral törölnék ki életükből ezt a filmet. Malcolm McDowell nem mondhatja magáról, hogy „Ű, de kiváló filmekben játszottam”, de ezzel még azokat is sikerült alulmúlnia. Ice-T, a kemény rapper egy kengurunak maszkírozott figura szerepében. Rajongói sírva égethették posztereit rituálisan (ha látták egyáltalán). A legnagyobb meglepetés mégis Naomi Watts ittléte. A főszereplő Lori Petty lenne, még talán élvezi is azt, amit csinál. A rendező talán nem is volt jelen a forgatáson, hanem a közeli bárban iszogatott. Az viszont tény, hogy a film után 3 év múlva kapott csak munkát, néhány tévéfilmben és sorozatban működött közre, nem is nagyon lépett ki a kis képernyő keretein túlra és nem is várható, hogy valami mozifilmet csináljon. Öröm a köbön. Megemlítem a nevét: Rachel Talalay, szerintem senkinek se ismerős.

 

Poénok? A képregényben talán. Akció? Hol? Sci-fi beütés? Inkább arra hasonlít, mintha egy-két beduin törzs szabadidejében pár mutáns sivataglakóval és sátorban összerakott ketyerével leforgatta volna saját alkotását.

 

Szóval mint említettem az elején, ez a film egy nulla, de végignéztem. Miért? Jó kérdés. Sokkot kaphattam az elején és csendes „aztarohadtmiafeneez? üzemmódba kapcsoltam . De előfordulhat, hogy a döbbenet miatt nem nyúltam a kikapcsoló gomb felé, volt már ilyen, a Mars szellemei John Carpenter mű nézése közben. Akkor az utolsó 10 percnél tértem magamhoz és tekertem bele. Belegondolva az valamivel jobb volt, hangyányival.

 

A film végén azt kívántam, hogy mikor elmondják az elején a meteor katasztrófát, bár akkor zuhant volna még némi atom is utána.

 

Értékelés: 0  %
 
 

Előállítási költség: 25 M $

Amerikai bevétel: 4,1 M $
Összbevétel: 6,6 M $
 
Címkék: iromány vígjáték sci fi képregényfilm trágya 0 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr48293925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dömdödöm 2008.01.15. 19:09:17

Én is nemrég néztem ezt a filmet- Hát nekem csak több részletben sikerült végignézni. A kritikán jót röhögtem néhol, jól leírja ezt az egész szart.
Tank Aranka egy nulla, broáf

sancho 2008.01.17. 19:54:31

Kb egy hete láttam, kerestem a neten, hogy mit írnak róla, de sok konkrétat nem találtam róla, csak a tartalmat. Végre egy írás, ami nem csak azt mutatja, hanem azt is, ahogy én láttam. Ilyet hogy lehet csinálni? Ez a film...nagyon gáááááázzzz...Ice T meg hogy szereplet ilyenbe?

trooper 2008.05.07. 19:34:59

Ez vezeti a legrosszabb képregényfilmek listáját nálam, a Pókember és a Barb Wire előtt. Erre hogy adhattak pénzt? És mit keres benne Ice T kenugurként? biztos be volt állva, mikor aláírta a szerződéest

theodore 2008.05.10. 23:45:41

A filmbuzin olvastam ma erről a filmről, hogy mekkora kiválóság. Meg is néztem gyorsan, mert sikerült beszerezni. Hogy ez a film mekkora egy halom gané, ez tizes? Negatív maximum

DArchAngel 2009.12.19. 23:47:06

Ízlések és pofonok, egyszer meg lehet nézni. A Mars szellemei százszor szarabb.
süti beállítások módosítása